autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Hyundai_i-oniq_concept_1446714716
05 Noiembrie 2015
Viitorul hibrid al marcii Hyundai s-ar putea numi Ioniq

Conform unor informaţii apărute recent, constructorul auto sud-coreean Hyundai are de gând să acorde numele „Ioniq” primului său model cu propulsie hibridă.

Se ştie deja că Hyundai lucrează la un automobil complet nou prin intermediul căruia îşi propune să concureze cu Toyota Prius. Potrivit Worldcarfans.com, compania a înregistrat titulatura „Ioniq” încă din data de 5 iunie la Agenţia pentru protejarea proprietăţii intelectuale din Coreea de Sud, iar o lună mai târziu a făcut acelaşi pas în Europa şi Canada.

Numele vehiculat nu este tocmai o surpriză având în vedere faptul că Hyundai a prezentat conceptul botezat „i-Oniq”, în cadrul ediţiei din 2012 a Salonului Auto de la Geneva. El era pus în mişcare de un motor de 1 litru, în trei cilindri, pe benzină, o unitate electrică şi un generator de 55 kW, astfel că se bucura de o autonomie maximă de 700 km.

Cât despre rivalul lui Prius, se presupune că acesta va utiliza un propulsor de 1,6 litri susţinut de un motor electric şi o baterie litiu-ion.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite