autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Polestar_1_1508310498
18 Octombrie 2017
Polestar 1 va intra in productie la mijlocul anului 2019

Marca de performanţă a grupului suedez Volvo a confirmat că va lansa, pentru început, trei modele în noua etapă care debutează cu dezvăluirea coupé-ului Polestar 1 şi va inaugura o nouă fabrică în China.

Polestar 1 dispune de două uşi şi de o configuraţie de 2+2 locuri, se bazează pe arhitectura SPA (Scalable Platform Architecture) a companiei Volvo şi are 4,5 metri lungime.

Maşina este echipată cu un sistem hibrid alcătuit dintr-un motor de 2 litri, cu patru cilindri, care pune în mişcare roţile din faţă, alături de două unităţi electrice destinate roţilor din spate, care dezvoltă împreună 600 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm. Autonomia electrică promite a fi de până la 150 km.

Polestar anunţă că va construi cel mult 500 de automobile în fiecare an, în cadrul noii uzine din China, începând cu mijlocul anului 2019, iar comenzile pentru primul său model pot fi deja plasate.

Polestar 2 va fi un vehicul complet electric de clasă medie care se află în prezent în faza de inginerie şi va ajunge pe linia de asamblare spre finalul anului 2019. El va fi urmat de SUV-ul Polestar 3, poziţionat în gamă între Polestar 1 şi Polestar 2 în materie de preţ şi volum estimat de vânzări.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite