autoplay
A aparut numarul 139
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Hyundai_ix35_1446820945
06 Noiembrie 2015
Hyundai se mentine in topul vanzarilor de autovehicule cu pile de combustie

În luna octombrie, Hyundai Motor a livrat 50 de unităţi ix35 Fuel Cell, care vor fi oferite clienţilor din Europa, producătorul ajungând astfel la peste 250 de exemplare distribuite. Potrivit Hyundai, acest transport reprezintă cea mai mare comandă de autovehicule pe bază de hidrogen din Europa.

Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs în serie şi comercializat în Europa. Modelele rulează deja pe drumurile europene şi au parcurs cumulat peste 1,2 milioane de kilometri. La finalul anului 2015, maşina va fi disponibilă în 13 ţări europene, Spania şi Elveţia alăturându-se celor 11 în care este comercializată deja.

„Aceasta livrare consolidează poziţia noastră de lider pe segmentul autovehiculelor cu pilă de combustie din Europa. Prin extinderea reţelei Hyundai de distribuţie a autovehiculelor fuel cell, care acoperă acum 13 ţări europene, dezvoltăm vânzările, dar şi capacitatea de servicii pentru clienţi, vehiculele pe bază de hidrogen devenind astfel mai accesibile consumatorilor din toată Europa”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

În contextul extinderii infrastructurii europene de staţii de alimentare cu hidrogen, producătorul va continua să dezvolte reţeaua de distribuţie pentru vehiculele fuel cell pentru a oferi clienţilor servicii la un nivel înalt de calitate. Pentru a susţine evoluţia tehnologiei fuel cell, Hyundai Motor Europa colaborează, încă din octombrie 2011, cu organizaţia Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU). Acest parteneriat contribuie la dezvoltarea tehnologică şi a testelor necesare în domeniul tehnologiilor fuel cell şi alimentării cu hidrogen din Europa.

În anul 2014, Hyundai s-a alăturat şi proiectului Hydrogen For Innovative Vehicles (HyFIVE), o extensie a programului FCH-JU. Această acţiune va contribui la extinderea infrastructurii de realimentare cu hidrogen şi la facilitarea accesului unui număr cât mai mare de posesori de autovehicule cu pilă de combustie în Europa.

Aceste iniţiative fac parte din viziunea grupului Hyundai, care îşi propune să devina lider în domeniul protecţiei mediului înconjurător până în 2020. Lansat în 2014, proiectul „2020.22.2” are ca obiectiv lansarea a 22 de modele cu emisii scăzute, până în anul 2020, printre acestea numărându-se 12 modele hibrid, şase modele plug-in hibrid, două autovehicule electrice şi două autovehicule electrice fuel cell pe hidrogen.

Modelul ix35 Fuel Cell este echipat cu propulsor electric de 100 kW (136 CP), care permite atingerea unei viteze maxime de 160 km/h. Acesta nu are emisii nocive, evacuând doar vapori de apă. Autonomia cu un plin de hidrogen este de aproape 600 de kilometri, similar cu a unui autovehicul convenţional.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite