autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1prius_resize_1445583351
25 Septembrie 2015
Noua Toyota Prius -- Influentata de inovatorul Mirai

Constructorul auto japonez Toyota a prezentat primele fotografii oficiale şi detalii care vizează cea de-a patra generaţie a modelului hibrid Prius.

Automobilul beneficiază de un stil complet nou, cu puternice influenţe venite din partea inovatorului Mirai şi se bazează pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture), datorită căreia a câştigat o serie de îmbunătăţiri comparativ cu versiunea anterioară. Spre exemplu, şasiul este acum cu 60% mai rigid, iar centrul de greutate a fost coborât pentru a spori confortul şi stabilitatea maşinii, lucru la care a contribuit şi poziţionarea mai joasă a grupului motopropulsor.

Toyota anunţă că eficienţa termică a modelului Prius a crescut cu 40%, iar consumul de combustibil s-a diminuat cu 10%. Unele elemente ale sistemului hibrid au acum o dimensiune mai compactă şi a fost dezvoltată o baterie nichel-metal mai mică dar mai durabilă şi cu o performanţă sporită a încărcării.

Noul Prius este cu 60 mm mai lung, 15 mm mai lat şi 20 mm mai jos decât predecesorul său, cifre care au dus la crearea unui habitaclu mai spaţios şi a unui portbagaj mai încăpător. Clienţii au la dispoziţie şapte culori pentru caroserie, inclusiv o nouă nuanţă de roşu.

Noua generaţie Toyota Prius va fi lansată spre vânzare până la sfârşitul acestui an, iniţial pe piaţa din Japonia.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite