autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Iasi_07_resize_1437312291
25 Iunie 2015
„Ford Driving Skills for Life” -- Curs consistent de conducere defensiva organizat de Ford la Iasi

N-a fost prima oară când parcarea de la Carrefour Era a fost ocupată la un sfârşit de săptămână cu un eveniment în care în prim-plan erau maşinile. La un sfârşit de săptămână de mai a fost însă prima oară când ieşenii au putut participa la un consistent curs de conducere defensivă, în care chiar au avut ce învăţa oricât de cunoscători s-ar considera.

Programul „Ford Driving Skills for Life” a fost lansat anul trecut la Craiova şi Bucureşti, iar pe parcursul celor cinci zile de eveniment au fost instruiţi peste 1000 de tineri şoferi din cele două oraşe. Ford România a prezentat şi la Iaşi acest program gratuit de conducere preventivă, în parcarea de la Carrefour Era. Programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România prin intermediul echipei Napoca Rally Academy, condusă de binecunoscuţii piloţi de raliu Bogdan Marişca şi Marco Tempestini.

„Cursanţii” au avut de parcurs patru etape în care au putut afla informaţii care mai de care mai utile, prezentările băieţilor din echipa lui Marişca fiind concise, la obiect şi departe de a plictisi. Latura practică a fost şi mai atractivă, cea mai aşteptată etapă fiind legată de subvirare şi supravirare, ea fiind tratată cu ajutorul unor maşini cu „pneuri” chele pe spate.

„Ford Driving Skills for Life îi ajută pe şoferi să conducă într-un mediu sigur şi în condiţii variate, astfel încât să conştientizeze ce se poate întâmpla atunci când la volan lucrurile par a scăpa de sub control. Programul ia în calcul patru zone-cheie, cum ar fi recunoaşterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului, gestionarea vitezei şi a spaţiului, acestea fiind de altfel situaţiile care determină peste 60% din accidentele rutiere”, a declarat Ana Maria Timiş, PR Manager Ford România.

În Europa, Ford a lansat acest program de conducere preventivă în 2013 şi până în prezent au participat peste 6000 de şoferi. Pentru 2015, Ford a anunţat o investiţie de  peste 2,6 milioane de euro, pentru a instrui alţi 5000 de şoferi.

„Napoca Rally Academy salută iniţiativa Ford de a continua să promoveze acest program în România, iar pentru noi a fost o bucurie să ajungem la Iaşi. Şoferii români de pretutindeni au nevoie de un astfel de program şi încercăm prin Ford Driving Skills for Life să-i responsabilizăm cât putem de mult şi să reducem, aşadar, rata accidentelor rutiere din ţara noastră”, a menţionat Bogdan Marisca, instructorul-şef al Ford DSFL.

Pentru a promova acest program şi a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele la care şoferii se expun atunci când scriu mesaje în timp ce conduc, ATI Motors Holding, dealerul Ford din Iaşi, a organizat o acţiune inedită în centrul oraşului. „Echipa ATI Motors Holding a împărţit şoferilor ieşeni peste 500 de stickere pe care le-au lipit pe geamul maşinii pentru a susţine programul Ford Driving Skills for Life. Astfel îşi vor aminti la ce pericole se expun şi îi expun şi pe alţii în timp ce scriu SMS-uri sau E-mail-uri la volan”, a spus Marius Manolache, director general Ford Iaşi - ATI Motors Holding.

Ford România a anunţat că aproape 1400 de tineri şoferi au fost instruiţi în cadrul cursurilor gratuite de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life ediţia 2015.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite