autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
P90180603_highRes_resize_1434708606
25 Mai 2015
Noul BMW Seria 3 -- Restilizare profund pentru „sufletul” marcii BMW

Noua gamă de modele BMW Seria 3 va fi disponibilă, încă de la lansare, cu şi mai multe motorizări. Patru motoare pe benzină şi şapte diesel sunt disponibile, dezvoltând de la 116 CP la 326 CP (consum mediu mixt: 7,9-3,8 l/100 km). Acestea pot fi combinate cu transmisia manuală cu şase trepte sau cu transmisia Steptronic cu opt trepte (standard la BMW 330d, BMW 335d şi BMW 340i Touring). Noul BMW Seria 3 este disponibil atât cu tracţiune spate, cât şi cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive (la anumite modele).

Designul noului BMW Seria 3 aduce liniilor elegante şi foarte apreciate o atenţie mai mare şi o rafinare a detaliilor. Prizele laterale de aer largi din spoilerul faţă oferă noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring o prezenţă stilistică şi mai puternică. Această apariţie puternică este subliniată suplimentar de forma sculpturală şi precisă a barelor. Structura nouă, elaborată, a prizei centrale de aer permite ca senzorul radar pentru tempomatul activ (Active Cruise Control / ACC) să fie integrat mai discret.

Designul sculptural al spoilerului spate, care include decoraţiuni specifice fiecărei linii de design, şi stopurile LED standard accentuează lăţimea automobilului - în consecinţă, şi apariţia sportivă a acestuia. Un concept inovator de iluminare, care dispune de farurile cu design nou şi de lumini LED pentru zi, subliniază impactul vizual puternic şi sportiv al automobilului. Farurile LED integrale pot fi comandate ca opţiune. Totodată, interiorul lasă o impresie şi mai elegantă, cu materiale noi şi detalii cromate suplimentare pentru butoanele de control, prizele de aer şi panoul central de control. Nou creată, consola centrală, cu capac glisant pentru suporturile de pahare, permite o utilizare mai bună a spaţiilor de stocare din faţa levierului schimbătorului de viteze şi duce ergonomia remarcabilă a BMW Seria 3 la un nivel superior. O gamă vastă de opţiuni de personalizare - precum tapiţeria şi decoraţiunile interioare, noile jante, culori pentru exterior şi echipamente opţionale - completează specificaţia noilor BMW Seria 3.

Noile BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring pot fi echipate cu o transmisie manuală cu şase trepte sau cu una Steptronic cu opt trepte (standard la BMW 330d, BMW 335d şi BMW 340i Touring). Transmisia manuală dispune de volantă dublă cu amortizoare cu pendul centrifugal. Această tehnologie, care are premiera mondială la modelul de serie 320d EfficientDynamics Edition, contracarează funcţionarea neuniformă a motoarelor cu cuplu ridicat, astfel încât conducătorii să poată urca treptele cursiv şi fără nici un zgomot neplăcut, chiar şi la turaţii reduse.

BMW joacă un rol de lider în realizarea unei conexiuni între conducător, automobil şi mediul înconjurător. Portofoliul de produse şi servicii BMW ConnectedDrive oferă o selecţie unică de servicii bazate pe internet şi sisteme inovatoare de asistare a conducătorului, concepute pentru îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei. De exemplu, BMW Head-Up Display integral color de la noul BMW Seria 3 permite ca toate informaţiile relevante să fie afişate direct în câmpul vizual al conducătorului, astfel că acesta se poare concentra complet pe drumul din faţa sa. Sistemul de navigaţie Professional impresionează, în special, în centrul oraşelor prin porniri rapide, calculări semnificativ mai rapide ale traseului şi o grafică 3D mult mai realistă.


comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite