autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
009_Fr_Q_300h_resize_1434708329
25 Mai 2015
Noul Lexus ES -- Imbina cu maiestrie rafinamentul si siguranta

În calitatea sa de cel mai bine vândut sedan de lux al mărcii Lexus, modelul ES a reuşit să definească esenţa segmentului din care face parte. Această tendinţă se manifestă din nou, după ce brand-ul japonez a dezvăluit cea mai recentă versiune a lui ES cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Noul şi îmbunătăţitul ES dispune de o atitudine mai sportivă, susţinută prin exteriorul elegant şi modern, prin construcţia premium a interiorului şi prin inovativul sistem de siguranţă Lexus Safety System +.

Pentru anul 2016, designerii Lexus au dat naştere unei forme îndrăzneţe cu ajutorul noului ES. Zona frontală se face remarcată prin impozanta grilă a radiatorului, cu elemente cromate, care îi conferă automobilului un aspect luxos şi îi permite să iasă în evidenţă imediat. Grila este flancată de un nou set de faruri, echipate acum cu tehnologie LED, în timp ce luminile pentru deplasarea pe timp de zi păstrează forma literei „L” dar se extind şi în partea laterală a blocurilor optice pentru a sublinia conexiunea cu alte modele ale mărcii Lexus. De asemenea, proiectoarele de ceaţă au fost repoziţionate mai jos din dorinţa de a amplifica prestanţa maşinii.

Designul capotei îşi propune să genereze senzaţia de mişcare chiar şi atunci când vehiculul stă pe loc, iar impresia este accentuată prin conturul fluid al plafonului. Porţiunea din spate este dominată de lămpile moderne care adoptă forma literei „L” şi prin banda cromată cu rolul de a demarca spaţiul destinat plăcuţei de înmatriculare. În plus, atitudinea sportivă a sedanului este susţinută şi prin ţevile de eşapament cromate, cu aspect dreptunghiular.

Gamă extinsă de motoare

Lexus a oferit încă de la început o varietate de automobile silenţioase şi uşor de condus, iar noul ES duce mai departe această tradiţie cu sprijinul unor îmbunătăţiri menite să îi ofere şoferului o experienţă cât se poate de plăcută.

Inginerii Lexus au aplicat o serie de ranforsări structurale pentru a creşte rigiditatea caroseriei. Această formă de tunare a şasiului a fost împrumutată de la sedanul sport Lexus IS şi îi conferă noului ES o calitate a deplasării semnificativ sporită şi o manevrabilitate îmbunătăţită. Totodată, ES beneficiază acum de un material antifonant în spatele bordului pentru a izola mai bine zgomotul motorului.

O altă noutate cu care se mândreşte cea mai recentă variantă a sedanului ES o reprezintă motorul de 2 litri cu injecţie directă, în patru cilindri. El a fost construit pentru a veni în întâmpinarea normelor de economisire a combustibilului impuse de autorităţile chineze şi va fi disponibil pe pieţele din Rusia, Taiwan şi China. Sedanul premium va fi echipat în continuare şi cu propulsorul V6 de 3,5 litri, precum şi cu versiunea L-4 de 2,5 litri.

Prioritatea noilor opţiuni de motorizare oferite de Lexus ES este aceea de a garanta un consum scăzut de carburant fără a diminua puterea maşinii, protejând în acelaşi timp mediul înconjurător.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite