autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
100_de_ani_de_Mitsubishi_1495365331
25 Aprilie 2017
Mitsubishi aniverseaza 100 de ani de la productia primului sau model de serie

În 2017 Mitsubishi sărbătoreşte împlinirea a 100 de ani de la lansarea pe piaţă a primului său autovehicul de serie, Mitsubishi Model A. Centenarul este marcat printr-o ediţie limitată „100 de ani de istorie Mitsubishi” a modelelor ASX, Outlander şi L200.

În 1917, modelul A a fost conceput ca un vehicul de lux pentru oficialii guvernamentali şi produs integral manual, într-un număr de 22 de unităţi. Maşina beneficia de 5 locuri şi era propulsată de un motor de 2,8 litri în patru cilindri. Acesta genera 35 de cai putere, atingând o viteză maximă de 32 km/h.

De-a lungul celor 100 de ani de la apariţia Model A, Mitsubishi a lansat constant pe piaţă soluţii cu puternic impact în conservarea energiei şi a resurselor, punctând totodată realizări notabile, atât pentru piaţa din Japonia, cât şi la nivel global.

În 1931, Mitsubishi a creat primul motor diesel pentru autovehiculele din Japonia (450 AD), iar 5 ani mai târziu producătorul a prezentat primul său autovehicul cu tracţiune 4x4, modelul PX33. Acesta este şi primul model Mitsubishi care a inclus sigla actuală a mărcii.

Apoi, în 1946 a fost creată Mizushima XTM1, prima autoutilitară a producătorului nipon, un mini pick-up cu 3 roţi. Acesteia i-a urmat Modelul 500, lansat în 1960, prima maşină proiectată în întregime de către Mitsubishi.

Marca Mitsubishi este recunoscută pentru performanţele deosebite înregistrate în cele mai cunoscute raliuri ale lumii, totul pornind cu prima victorie obţinută într-un grand prix, în 1962, în competiţia Macau Grand Prix. Această reuşită a fost urmată câţiva ani mai târziu, în 1967, de lansarea Colt 1000F, un model reprezentativ pentru marcă.

În 1970 divizia de automobile a Mitsubishi Heavy Industries Ltd. se desprinde de compania mamă devenind Mitsubishi Motors Corporation din prezent, iar în 1971, după 5 ani de cercetare, apare şi prima maşină electrică Mitsubishi - Minica EV.

Brand-ul Mitsubishi Motors a devenit cunoscut în Europa în 1974, odată cu apariţia primelor modele Lancer, iar startul oficial al vânzărilor pe bătrânul continent a fost dat de participarea la Salonul Auto de la Londra din acelaşi an.

În 1978 îşi face apariţia prima generaţie L200. Modelul s-a vândut până în prezent, prin generaţii succesive, în mai mult de 4.000.000 unităţi la nivel mondial.

În 1979, Mitsubishi Motors Corporation a început să exploreze un segment nou creat, SUV-ul pentru petrecerea timpului liber – prima piesă din acest concept fiind modelul Pajero.

În 1983 are loc prima participare la competiţia Paris-Dakar. De la intrarea iniţială în Dakar, Pajero a acumulat un palmares de 26 de curse, cu care nu se poate mândri nici un alt SUV, incluzând un total de 12 victorii în raliul Dakar începând cu anul 1985 (dintre care 7 victorii au fost consecutive) şi 4 Cupe Mondiale FIA pentru Raliuri Cross Country.

În 2001, Mitsubishi Motors prezenta concept car-ul „ASX”, precursorul lui Outlander, model care a reprezentat şi prima abordare a mărcii pentru segmentul „crossover”.

În 2006, la exact 40 de ani de la demararea cercetării Mitsubishi în domeniul maşinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a anunţat programul de cercetare şi dezvoltare al autovehiculului electric „i MiEV”, ca mai apoi acesta să devină în iulie 2009 prima maşină electrică de serie a unui producător important.

În 2012, Mitsubishi Motors Corporation a prezentat la Salonul Auto de la Paris primul SUV 4WD plug-in hibrid electric din lume, modelul Outlander PHEV.

Reflectând conexiunea dintre maşini, societate şi mediu, compania se află în fruntea clasamentului atunci când vine vorba de dezvoltarea şi popularizarea autovehiculelor prietenoase cu mediul, precum pionierul Outlander PHEV, primul SUV 4x4 plug-in hibrid electric din lume, care la momentul actual este cel mai bine vândut model cu sistem PHEV din Europa.

În plus, anul acesta Mitsubishi Motors Corporation a prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva cel mai nou model al său, SUV-ul coupe Eclipse Cross. Acesta este primul model din noua generaţie de automobile Mitsubishi Motors care marchează poziţionarea producătorului orientată către categoria SUV.

Pentru a sărbători împlinirea celor 100 de ani, M Car Trading, importatorul oficial Mitsubishi Motors în România, lansează pe piaţă o Ediţie Limitată „100 de ani de istorie Mitsubishi” a celor mai apreciate modele din gama actuală Mitsubishi Motors, modelele ASX, Outlander şi L200.

Începând din această lună, ediţiile limitate „100 de ani de istorie Mitsubishi” sunt disponibile în reţeaua distribuitorilor autorizaţi Mitsubishi Motors într-un număr limitat de numai 100 de unităţi. Acestea beneficiază de dotări speciale oferite cadou pentru anumite versiuni de echipare ale celor 3 modele: ASX Invite+, Intense+, Instyle, Outlander Invite+ şi L200 Intense şi Instyle AT. Dotările suplimentare oferite gratuit diferă în funcţie de model, oferind fiecăruia un aspect atractiv şi rafinat.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite