autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Karl Abarth: o suta de ani de tuning
15 Ianuarie 2009
Karl Abarth: o suta de ani de tuning
Karl Abarth: o suta de ani de tuning
Karl Abarth: o suta de ani de tuning

Karl Abarth s a nascut pe 15 noiembrie, acum o suta de ani. El a fost un pilot de raliuri, constructor de masini si tuner. Dar cea mai mare realizare a sa a fost faptul ca a facut ca toate acestea sa fie accesibile tuturor. O suta de ani dupa nasterea sa, aceste lucruri ramin intacte, prin firma creata de el, "Abarth&C", si pasiunea atitor fani ai motoarelor si ai sporturilor auto, adunati sub sigla cu un scorpion, ramine vie.


De aceea a fost pregatita o expozitie auto, in cadrul "Torino Espozitioni", care sa aminteasca pasii importanti facuti de Abarth in cadrul carierei sale, incepind cu cursele auto, trecind prin stabilirea de recorduri in domeniu, apoi la fabricarea de tobe de esapament si kituri de tuning, ajungind in final la masinile contemporane, in partea finala a expozitiei.


Karl Abarth a fost inainte de toate un inventator, care a facut din tehnologie si experimente punctele forte ale muncii sale, de unde a venit si decizia de pregatire a acestei expozitii, care foloseste noi modalitati de expunere. Astfel vizitatorii vor putea sa admire unele din cele mai importante masini si obiecte din istoria marcii Abarth, sprijinite cu ajutorul tehnologiilor audio video si al unor prezentari de exceptie. Cuvintele-cheie folosite au fost inovatia, tehnologia, puterea si performanta, valabile pentru Abarth atit in trecut, cit si in prezent, pentru produsele sale, dar si pentru cele dezvoltate in colaborare cu alte marci de prestigiu. Avind aceste lucruri in minte, prezentarea este marcata de trei produse noi.


Primul este Abarth 500 "0 la 100", o editie speciala si limitata creata pentru a celebra centenarul Karl Abarth, urmat de importante noutati create impreuna cu parteneri de exceptie: bicicleta concept FZ1 Abarth Assetto Corse, proiect dezvoltat impreuna cu Yamaha si Abarth Powerplay Extreme computer, care are la baza noul procesor Intel(r) Core(tm) i7 Extreme, cel mai puternic procesor dezvoltat de Intel.


Expozitia "de la 0 la 100" este unul din numeroasele evenimente organizate in "luna Scorpionului", o agenda de evenimente dedicate lui Karl Abarth, nascut in urma cu o suta de ani sub acest semn zodiacal. Primul dintre aceste evenimente a fost Ziua Deschiderii, care a avut loc pe 25 si 26 octombrie, si care a implicat colaborarea a 49 de dealeri din reteaua Abarth din Italia. Aceasta deschidere a dat posibilitatea publicului sa intre in lumea scorpionului, sa testeze masinile, sa descopere kiturile de tuning, si sa admire colectiile de imbracaminte si accesorii vindute sub sigla Abarth. Gratie in mare parte acestui eveniment, reteaua italiana Abarth a reusit sa confirme succesul ultimelor modele, depasind tinta de vinzari cu 750 de cereri in luna octombrie.


Apogeul lunii Scorpionului a fost pe 16 noiembrie, cind au avut loc doua importante evenimente: o intilnire Abarth in Torino si ziua de lansare a noului kit de tuning "esseesse" pentru Abarth 500. Primul eveniment va permite tuturor "abarth istilor" sa isi impartaseasca pasiunea si sa admire modele noi sau istorice, precum si sa afle detalii despre povestea vietii lui Karl Abarth, dar si despre noul sediu al firmei.

Evenimentul a fost programat pentru dimineata zilei de 16 noiembrie la "Torino Espozitioni", unde participantii au putut incerca mai multe tipuri de activitati la bordul noului model Abarth 500 si Abarth 500 "esseesse". De asemenea, ei au putut vizita expozitia "de la 0 la 100" unde au admirat puternicele Abarth 500 Assetto Corse si Abarth Grande Punto Rally Super 2000. Dar poate cel mai important eveniment a fost parada auto, denumita "Route Show", formata din modele Abarth 500, care a pornit de la "Torino Espozitioni" si s-a incheiat la fabrica Mirafiori din Torino. Participantii au putut vizita intreg complexul ce cuprinde sectiile de fabricatie, design si management ale companiei, impreuna cu sediul echipei Squadra.


Pe 15 si 16 noiembrie, reteaua de marketing a fost implicata intr o "Zi Deschisa" dedicata kitului Abarth 500 "esseesse", kit ambalat intr o traditionala cutie din lemn si care poate fi comercializat si montat numai in reteaua de dealeri Abarth, pentru a garanta controlul si siguranta montarii. Cu acest kit, motorul de 1.4 litri cu 16 supape Turbo T jet ajunge la o putere maxima de 160 CP, obtinuti la o turatie de 5.750 rotatii pe minut si, in modul sport, un virf al cuplului de 230 Nm la 3.000 turatii pe minut. Rezultatul il reprezinta performante de exceptie: o viteza maxima de 211 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 7,4 secunde.

In rezonanta cu aceste performante, kitul este completat de discuri de frina fata ventilate, cu un diametru de 284 mm si o latime de 22 mm, si spate cu un diametru de 240 mm si o latime de 11 mm, precum si cu placute de frina de inalta performanta, un set de arcuri mai joase decit cele de serie, un set de jante "esseesse" 7" x 17" ET35 din aliaj usor vopsite in culoare titan, combinate cu pneuri Pirelli Pzero 205/40 YR 17. Kitul este completat cu un filtru special de aer, furnizat de BMC, patru senzori de control a presiunii din pneuri, logo ul "esseesse" pe capota motorului si pe cea de la portbagaj, precum si cu un breloc personalizat.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite