autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Ford Model T implineste 100 de ani
15 Aprilie 2008
Ford Model T implineste 100 de ani
Ford Model T implineste 100 de ani

De bine, de rau, Ford Model T a pus America (si chiar intreaga lume) pe roti. Iconicul "Tin Lizzie"   porecla atribuita primului automobil produs in serie mare   isi celebreaza in 2008 cea de a o suta aniversare si prin urmare Ford a planificat o serie de evenimente in onoarea masinii.


Model T a fost la vremea sa un vehicul bun la toate, iar in 1913 productia pe banda rulanta a uzinelor Ford a facut posibila cresterea numarului unitatilor asamblate si reducerea costurilor intr o asemenea masura incit aproape oricine isi putea permite achizitionarea acestui tip de masina. Adaptabilul si rezistentul vehicul a fost desemnat "Masina Secolului" in 1999 de catre un juriu format din jurnalisti si experti si poate fi considerat predecesorul modernului SUV, desi avea un consum de combustibil mai mic decit un Hummer.


Petrecerea celor 100 de ani de la lansarea venerabilului Ford va avea loc la Amelia Island Concours, unde masina emblematica pentru inceputurile marcii Ford va fi invitata de onoare, prin prezentarea unei colectii speciale formata din diferite versiuni ale Model T.


Ford a lucrat de asemenea cu Model T Club of America pentru a gazdui petrecerea din 2008 in Richmond, Indiana. Se asteapta ca evenimentul programat in perioada 21 26 iulie sa reprezinte cea mai mare adunare de Model T de cind aceasta masina a intrat in fabricatie. Peste 100 de vehicule din Europa si Australia s au inscris deja pentru a participa, dar, luind in considerare faptul ca productia Model T a depasit 15 milioane de unitati, organizatorii se asteapta ca numarul participantilor sa creasca la peste 10.000 de posesori si admiratori ai acestui tip de vehicul.

 

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite