autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2009 - Alfa Romeo 8C, din 1938, incoronata "masina show ului"
Concorso d
Concorso d
In timp ce Aston Martin One 77 si Bugatti Veyron Centenaire au fost prezente anul acesta la Concorso d'Eleganza Villa d'Este, desfasurat pe malul lacului Como, esenta spectacolului au constituit o modelele clasice, care s au ales si cu marile premii.

Astfel, "masina show ului" a fost desemnata Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring din 1938, apartinind lui John Shirley. Aceasta a cistigat premiile Trofeo BMW Group, Trofeo BMW Group Italia si Copa d'Oro Villa d'Este.

Prestigiosul premiu oferit pentru prototipuri si concepte a fost adjudecat de supercarul Aston Martin One 77, care a primit peste 30% din voturile la aceasta categorie.

La competitia rezervata vehiculelor din perioada interbelica, Lancia Astura Cabriolet Boneschi din 1938 a primit distinctia cea mai inalta la categoria cabriolet, in timp ce o mentiune speciala a primit o Mercedes Benz 500K Cabriolet Spezial A din 1936. Premiul pentru cea mai buna masina cu plafon rigid din perioada interbelica a fost adjudecat de sus mentionata Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Touring, in timp ce onorurile speciale au mers spre Bugatti 57S Atalante din 1938. In fine, premiul pentru cel mai bun sports car din perioada interbelica a fost adjudecat de masina Auburn 852SC Speedster apartinind lui Andrew Pisker.

Premiul International Prestige pentru masini cu plafon rigid a fost adjudecat de Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupe Touring, in timp ce invingatorul la categoria cabriolet a fost Ferrari 250 GT Cabriolet din 1958.

La categoria Modena's Thoroughbread, premiul cel mare a fost acordat lui Paul Roesler, posesor al unui Lamborghini 350 GT Coupe din 1964.

Premiile speciale ale juriului au fost acordate urmatoarelor modele: Alfa Romeo 6C 1750 GTC Cabriolet Castagna apartinind lui Gabriele Artom, Rolls Royce Phantom I apartinind lui Norbert Seeger, Bugatti 57S Atalante al lui Gil Noble, Abarth 204 A Berlinetta Vignale al lui Mark Gessler, Ferrari 250 GT Europa Coupe al lui Kenneth Roath si Bentley 8 Litre Sportsman Coupe al lui Frans van Harren.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite