autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1935_Mercedes-Benz_500_K_resize_1328904356
25 Februarie 2011
Aniversare la Mercedes-Benz -- 125 de ani de la nasterea primului automobil din lume

Pe 29 ianuarie 2011, Mercedes-Benz a aniversat 125 de ani de inovaţie, marcând astfel timpul scurs de la momentul în care s-a născut automobilul. Pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci când prima pagină din istoria Mercedes-Benz a fost scrisă la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.

Perfecţiunea este cea care garantează confortul, calitatea şi siguranţa autovehiculelor. Fascinaţia este cea prin intermediul căreia Mercedes-Benz vorbeşte despre sportivitate, stil şi design. De asemenea, Mercedes-Benz a cultivat pe parcursul istoriei sale responsabilitatea prin inovaţie, sustenabilitate şi grija pentru clienţii săi.

Carl Benz a devenit astfel cel mai important inginer din lume. Acesta a înfiinţat în 1883 Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik, care a fuzionat cu Daimler-Motoren-Gesellschaft în 1926, pentru a constitui Daimler-Benz AG. Alături de Carl Benz, un rol important a jucat soţia sa, Bertha Benz, împreună cu fii săi Eugen şi Richard. Bertha Benz a fost una dintre primele persoane care au efectuat o călătorie pe distanţă lungă la bordul unui autovehicul pe benzină.

Istoria Mercedes-Benz aparţine unor oameni care s-au dedicat unui vis al mobilităţii absolute. Astfel, alături de Carl şi Bertha Benz, personalităţi precum Gottlieb Daimler, Wilhelm Maybach, Emil Jellinek şi fiica sa Mercedes au jucat un rol major în povestea de succes numită Mercedes-Benz.

La data de 29 ianuarie 1886, Carl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului său cu trei roţi. De atunci, ziua respectivă a fost considerată ziua oficială de naştere a automobilului. În acelaşi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roţi. În acest fel, în mod independent unul de celălalt, părinţii fondatori ai companiei Daimler AG şi ai mărcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale şi autobuzelor de astăzi. Compania care a inventat automobilul a pornit din acel moment pe calea unei modelări mai diverse şi durabile a propriei dezvoltări - în toate domeniile relevante, de la tehnologia inovatoare la confort, siguranţă şi până la design.

Mercedes-Benz este pionierul siguranţei la volan. Nici un alt producător de automobile nu întreprinde cercetări atât de intense în acest domeniu şi nu a introdus pe piaţă atât de multe inovaţii esenţiale.

Pentru un producător de autovehicule, inovaţia a constituit întotdeauna cheia succesului, aceasta fiind menită să devină şi mai importantă în viitor. Fără curajul de a porni în căutarea de idei noi, automobilul nici nu ar exista, iar fără inovaţie, nu ar exista niciun fel de progres. Mercedes-Benz, inventatorul automobilului, a reprezentat întotdeauna un promotor în acest sens. De exemplu, compania şi-a susţinut poziţia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente începând cu anul 1886.

Patent-Motorwagen-ul Benz este simbolul spiritului de pionierat prin excelenţă. La vremea sa, maşina cu trei roţi vestea zorii unei noi ere a mobilităţii. De asemenea, trăsura cu motor a lui Daimler a fost primul automobil cu patru roţi. Aceste două autovehicule au reprezentat începutul unei poveşti unice de succes - o poveste căreia Mercedes-Benz i-a adăugat permanent noi capitole, deoarece invenţiile întemeietoare de tendinţe ale producătorului de automobile cu sediul în Stuttgart au fost cele care au dus la apariţia „trăsurii fără cai”, iniţial declarată „fără viitor” de către critici.

La Mercedes-Benz, confortul maxim înseamnă mai mult decât comoditate, interior primitor şi funcţii de înaltă clasă. Bineînţeles, toate soluţiile pentru sporirea confortului au ca scop îmbunătăţirea performanţelor şoferului.

Alături de primul autobuz şi primul camion, printre cele mai importante inovaţii ale companiei se poate enumera şi primul automobil Mercedes modern de pasageri, de 35 CP, prezentat în luna februarie a anului 1900.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite