autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Barnard
15 Aprilie 2009
Simplu, Barnard
Barnard

Au trecut peste 50 de ani de cind Africa de Sud nu a mai construit un supercar. Dar Chris Barnard vrea sa schimbe cursul istoriei, prezentind un vehicul numit simplu, Barnard.
Bolidul este propulsat de un motor Porsche V8 twin turbo cu 617 CP.

Sprintul de la 0 la 100 km/h ar trebui sa dureze mai putin de 4 secunde, in timp ce viteza maxima teoretica este de 386 km/h. Soferul este singurul care tine in friu herghelia de cai putere, pentru ca Barnard nu dispune nici de servodirectie, nici de ABS, nici de controlul tractiunii. Pina si geamurile sint actionate manual. Nivelul tehnologic e in contrast cu interiorul, inspirat de cealalta pasiune a lui Barnard, aviatia.


Construit pe un sasiu monococa alcatuit din otel de inalta calitate de tip Domex si Docol, masina e mai potrivita pentru curse decit pentru a fi folosita pe drumurile publice. Vehiculul este conceput sa se adapteze la interesele clientului, putind fi personalizat la orice nivel, in functie de buget. Chiar si motorul poate fi upgradat, pentru a indeplini cerintele cumparatorului.
"Aceasta este o masina care a fost construita cu obiectivul de a demola orice obstacol din calea entuziasmului vitezei, fara nici un compromis", a afirmat Chris Barnard.


Difuzorul spate si striatiile de pe arcele frontale ale rotilor produc forta de apasare, contribuind la mentinerea pe drum a bolidului.
Livrarile primelor vehicule Barnard incep la mijlocul anului, la un pret de aproximativ 90.000 euro fiecare.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite