autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
 GTA Spano trece de 350 km/h
15 Mai 2009
GTA Spano trece de 350 km/h
 GTA Spano trece de 350 km/h
 GTA Spano trece de 350 km/h
In caz ca te ai intrebat vreodata cum ar arata un Dodge Viper daca ar fi renuntat la designul american in favoarea unui styling european, GTA are raspunsul in forma noului sau model, Spano. Probabil cel mai interesant aspect din designul lui Spano il constituie plafonul panoramic, care dispune de un sistem de ajustare al opacitatii. Alte elemente cheie ale designului includ minerele usilor, jantele fata de 19 inch si cele spate de 20 inch, un spoiler spate proeminent si terminatii duble masive ale sistemului de evacuare.

Ca in cazul majoritatii supercarurilor, interiorul lasa de dorit, avind un design destul de simplist si materiale indoielnice. In vreme ce nu ii putem condamna pe cei de la GTA pentru utilizarea fibrei de carbon si accentelor de aluminiu, suprafetele plate si butoanele destul de greu accesibile creeaza oarecum o nota discordanta. In ciuda acestor inconveniente minore, Spano dispune totusi de un display LCD, care poate fi utilizat si in loc de oglinda retrovizoare si doua portbagaje   unul de 100 litri in fata, altul de 200 litri, in spate. GTA promite ca masina ofera suficient loc chiar si pentru pasagerii mai inalti de 2 metri, cu toate ca accesul in masina s ar putea dovedi destul de incomod.

Puterea vine de la un propulsor V10 de 8,3 litri (preluat de la Dodge Viper) care produce 780 CP si 920 Nm, iar o versiune optionala pe baza de bioetanol poate ridica puterea pina la 840 CP. Cu motorul de baza, Spano ajunge la 100 km/h in 2,9 secunde, iar viteza maxima este dincolo de 350 km/h. Propulsorul poate fi conectat fie la o cutie de viteze manuala cu sapte rapoarte, fie la o transmisie automata secventiala cu sapte viteze, care poate fi comandata cu sau fara padele montate pe volan.

Supercarul spaniol este construit pe un sasiu din fibra de carbon, titaniu si kevlar. Astfel, sasiul nu cintareste decit 56 kg, in timp ce masa totala a masinii este de 1.350 kg. Alte echipamente de performanta sint frinele ceramice cu discuri ventilate de 380 mm, pneurile Pirelli, un sistem sofisticat de control al tractiunii si suspensia ajustabila.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite