autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Aston Martin One-77
15 Decembrie 2008
Foto: Aston Martin
Aston Martin One-77 - Aston Martin ia Bugatti Veyron in colimator
Aston Martin One-77
Aston Martin One-77

Atmosfera se incinge in segmentul hypercar urilor de peste un milion de euro: Aston Martin One 77 este gata de duelul cu cel mai rapid Bugatti...
In adevaratul stil James Bond, citeva documente top secret au fost deconspirate, iar rezultatele sint spectaculoase. Acesta este One 77, ultra exclusivistul supercoupe al celor de la Aston Martin, dezvaluit de un set de imagini pe care dumneavoastra n ar fi trebuit sa le vedeti... Cel putin deocamdata.


Si, de partea cealalta, apar primele imagini cu adversarul lui One 77 in clubul miliardarilor, viitorul Veyron Super Sport. Aceasta este o versiune si mai rapida a celei mai rapide masini din lume, si, la fel ca si One 77, va costa in jur de 1,5 milioane de euro. Bugatti se impune la capitolul viteza, dar cine va cistiga din punctul de vedere al designului?
Judecind dupa imagini, acesta este teritoriul Aston Martin. One 77 a fost dezvaluit partial la Salonul Auto de la Paris de luna trecuta -  hypercar ul a fost tinut ascuns sub o prelata, doar o parte din zona frontala fiind oferita publicului. Dar acestea sint primele imagini care prezinta noul Aston din toate unghiurile.


Masina este acelasi prototip care a aparut la Paris. Dupa ce a parasit "French Expo", a fost fotografiata de Aston Martin, iar imaginile au fost trimise potentialilor cumparatori.
Totusi, a existat o scurgere de informatii si pozele au ajuns pe Internet. Dupa cum vedeti, One 77 este ultima expresie a evolutiei de design de la Vanquish, DB9, Vantage si DBS.
In zona frontala se remarca grila imensa si prizele de aer, in timp ce in zona posterioara se disting difuzorul si ceea ce arata ca un eleron integrat in capacul portbagajului -  parte integranta a aerodinamicii active a masinii. Adaugati prizele de aer laterale si frinele carboceramice, iar Aston Martin One 77 arata intru totul ca o masina de 1,5 milioane de euro.


Cu toate ca detaliile oficiale sint destul de saracacioase inca, conform zvonurilor noul Aston va dispune de o versiune modificata a V12 lui de 6 litri de la DBS. Cu o capacitate de 7,3 litri si 700 CP, va fi cel mai puternic motor produs vreodata de constructorul britanic.
Multumita sasiului monococa din fibra de carbon, One 77 ar trebui sa cintareasca in jur de 1.500 kg. Acest lucru se traduce intr un sprint de la 0 la 100 km/h in 3,5 secunde si o viteza maxima de peste 330 km/h.
Cel mai probabil va fi disponibila o cutie de viteze semi automata cu dublu ambreiaj, dar cumparatorii vor avea si optiunea unei transmisii manuale cu sase rapoarte, plus suspensie ajustabila.


Dar noul One 77 nu inseamna numai viteza si putere. Asteptam ca in curind constructorul britanic sa dezvaluie si primele imagini cu interiorul, si cu siguranta va fi la cele mai inalte standarde ale luxului, oferind clientilor un nivel inalt de personalizare. Aproape fiecare zona a habitaclului va putea fi "croita" dupa gusturile proprii -  nu vor exista doua masini la fel. Singurul lucru pe care nu il vor putea schimba este configuratia: One 77 va avea doar doua locuri.
In ciuda actualei crize economice, interesul fata de Aston Martin a ramas la un nivel inalt, cu peste 100 de potentiali cumparatori care s au inscris pe lista de asteptare pentru cele 77 de modele. Aston Martin One 77 va fi dezvaluit integral la inceputul anului viitor.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite