autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Poze reale cu Dacia SUV aparute in chiar zi aniversara
15 Iulie 2009
Poze reale cu Dacia SUV aparute in chiar zi aniversara
Poze reale cu Dacia SUV aparute in chiar zi aniversara
Sfirsitul lui iunie a fost acaparat de aparitia Daciei SUV in costum de camuflaj pe Transfagarasanul exact cind peste douazeci de jurnalisti testau noul Isuzu D-MAX. O fi fost o simpla coincidenta. Sau poate nu. Cert este ca atunci cind un fotoreporter a inceput sa traga cadru dupa cadru, cei care testau Dacia SUV s-au grabit sa puna peste camuflaj si o prelata de chiar nu se mai putea distingea nimic. Intimplator, sau poate nu, SUV-ul a tras pe dreapta chiar in fata unui Logan MCV, asa ca unele comparatii se puteau face usor intre cele doua modele. La indemina erau cele legate de gabarit, fiind lesne de constatat ca spatele SUV-ului este binisor inaltat fata de break.

Comentariile despre aceasta patanie s-au intins si-n iulie, dar inca de atunci se stia ca repejor va aparea un alt set de poze cu Dacia SUV, despre care se spunea ca ne va indica mult mai multe amanunte despre cel mai asteptat model de la Dacia din ultimii ani. Probabil doar berlina Logan s-a mai bucurat de un asemenea statut, dar la SUV este indreptatit, pentru ca Dacia n-a avut niciodata in istoria sa o astfel de masina.

Ei bine, pe 2 iulie, in chiar ziua in care se implineau zece ani de la preluarea Daciei de catre Renault, au aparut trei poze clare ca lumina zilei in ce priveste Dacia SUV. Toate infatiseaza exteriorul masinii si cel mai probabil asa va arata modelul care va fi vindut din 2010. Cum era de asteptat, oficialii Dacia n-au confirmat ca in pozele postate pe forumul DaciaClub este vorba despre SUV si nici daca se va numi Duster, precum surprinzatorul concept de la Geneva, din martie, sau Steppe. Nu credem ca Dacia si-a schimbat strategia de a anunta totul chiar cu ocazia lansarii modelului si nu trebuie sa mire pe nimeni ca nu vedem inscriptionat pe portbagaj numele masinii.

Se stie insa ca Dacia SUV este construit pe platforma Nissan (probabil Qashqai) si nu pe una de Logan, modificata. Masina va primi atit tractiune integrala, cit si 4x2, de provenienta tot Nissan. Legat de motorizari, se zvoneste ca sigure vor fi 1.6 litri 105 CP pe benzina si Diesel ul de 1.5 litri si 85 CP. Totodata, insa, umbla vorba ca nici propulsorul de 1.6 litri cu cele doua variante de putere, 90 si 128 CP, sau Diesel urile de 1.5 litri si 105 CP si chiar 1.9 litri si 130 CP nu vor fi ocolite.

Oficialii Dacia nu au dorit sa comenteze ultimele fotografii cu Dacia SUV. "Va trebui sa mai asteptati inca noua luni... Este o masina foarte frumoasa. Sper sa fie mult mai frumoasa decit aceasta din poze", au fost comentariile oficialilor Dacia.
comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite