autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Volkswagen-ID_Crozz_Concept-2017-1600-04_resize_1497779803
25 Mai 2017
Volkswagen I.D. Crozz Concept -- Crossover-ul cu motor electric

Volkswagen va lansa o nouă gamă de autovehicule electrice avangardiste în viitorul apropiat. Constructorul german ne oferă o prezentare în premieră mondială a unui nou reprezentant important al mobilităţii electrice - un prototip de autovehicul crossover - în cadrul Salonului Auto de la Shanghai 2017. Prototipul este primul autovehicul utilitar crossover cu motor electric (CUV) - o combinaţie între un coupé cu patru uşi şi un SUV.

După premiera I.D. (Paris 2016) şi a I.D. BUZZ (Detroit, 2017), acest prototip este al treilea membru al familiei I.D. - o nouă generaţie de autovehicule cu zero emisii, cu o autonomie mai mare şi un design electric atrăgător. Toate modelele I.D. impresionează şi prin noul lor habitaclu şi aspectul, flexibilitatea, dimensiunea şi confortul lor, care depăşesc standardele din această clasă de autovehicule.

Autovehiculul CUV din familia I.D. a fost gândit ca un autovehicul sport complet, proiectat interactiv cu zero emisii - cu tracţiune integrală electrică care este la fel de impresionantă în mediul urban ca şi pe teren accidentat, tipic unui stil de viaţă activ şi plin de provocări. Autonomia mare la acelaşi nivel cu gama de autovehicule pe benzină actuale face ca acest C.U.V. să fie potrivit pentru deplasările lungi. La fel ca în cazul I.D. şi I.D. BUZZ, acest prototip poate trece şi la sistemul de conducere complet autonomă. Tot ce trebuie să faceţi este să acţionaţi uşor sigla VW din centrul volanului pentru a activa acest mod autonom. Volanul se retrage electric în bord, formând astfel un tot unitar cu afişajele şi comenzile care au fost implementate complet digital. Autovehiculul electric se deplasează şi recunoaşte împrejurimile şi alţi participanţi la trafic cu ajutorul scanerelor laser, al senzorilor radar şi cu ultrasunete şi al camerelor video.

Volkswagen a stabilit obiectivul clar definit de susţinere a autovehiculelor cu motor electric pentru a trece de la stadiul de nişă incipientă la modele de producţie pe scară largă până la mijlocul următoarei decade într-o ofensivă a produselor lansată la nivel mondial. Prototipul care şi-a făcut debutul la Shanghai ilustrează cât de multifaţetată va fi gama acestor modele viitoare de autovehicule electrice Volkswagen în anul 2020.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite