autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Renault_69949_global_en_resize_1440319850
25 Iulie 2015
Renault Talisman -- Inlocuitorul modelelor Laguna si Latitude intra cu ambitii mari in clasa medie

Vehiculul beneficiază de un design exterior şi interior complet nou şi se bazează pe arhitectura CMF care aduce cu ea numeroase beneficii. El are 4,85 metri lungime, 1,87 metri lăţime şi 1,46 metri înălţime, cu ampatamentul de 2,81 metri şi o capacitate a portbagajului de 608 litri. Grila radiatorului este flancată de farurile cu LED şi luminile cu LED, dispuse în forma literei „C”, pentru deplasarea pe timp de zi. Înfăţişarea este completată armonios de cadrele cromate ale geamurilor şi lămpile cu LED instalate în spate, care creează un efect 3D.

Habitaclul împrumută multe elemente de la Espace şi pune la dispoziţia pasagerilor din spate cel mai bun spaţiu pentru picioare din segmentul său, respectiv 262 mm, potrivit comunicatului publicat de Renault. De asemenea, scaunele din faţă sunt ajustabile în zece moduri şi dispun de încălzire în zona şezutului şi a spătarului, dar şi de funcţie de masaj.

Versiunile entry-level sunt echipate cu un display central cu diagonala de 4,2 inch, însă modelele superioare oferă un touchscreen de 8,7 inch, ca parte a sistemului de infotainment R-Link 2, care funcţionează împreună cu un sistem audio Bose cu 13 boxe.

Renault Talisman va fi pus în mişcare de motoarele turbo pe benzină TCe 150 şi TCe 200, conectate la o transmisie cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteze. Gama diesel va include unităţile dCi 110 şi dC130, însoţite fie de o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte, fie de aceeaşi transmisie cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteze. Totodată, va fi disponibil şi propulsorul twin-turbodiesel dCi 160, alături de o cutie de viteze cu dublu ambreiaj şi şase trepte.

Ajutor de la Daimler pentru controlul calităţii!

Renault a anunţat că a colaborat cu Daimler spre finalul dezvoltării sedanului Talisman, solicitându-le specialiştilor germani să verifice procesul de control al calităţii. Modelul de clasă medie al mărcii franceze este caracterizat de CEO-ul firmei, Carlos Ghosn, ca fiind un „sedan rafinat”, în timp ce şeful departamentului de design, Laurens van den Acker, susţine că a fost creat pentru a oferi o calitate superioară, astfel că s-a acordat o atenţie deosebită finisajelor.

Pentru ca totul să decurgă perfect, Renault a rugat o echipă de experţi ai conglomeratului Daimler să vină la uzina din Douai pentru a analiza calitatea maşinii.

Talisman va fi prezentat public în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în luna septembrie, acolo unde va fi expus alături de o versiune break a sa.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite