autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1megane_resize_1445584249
25 Septembrie 2015
Noul Renault Megane -- Design dinamic si distinctiv

La 20 de ani după lansarea modelului Renault Megane, vândut în peste 6,5 milioane de unităţi în întreagă lume, Renault îşi reînnoieşte gamă şi dezvăluie Noul Megane, a patra generaţie. În cadrul unui segment foarte competitiv, Noul Megane se distinge prin liniile sale dinamice şi o puternică identitate luminoasă prezentă în blocurile optice faţă şi spate. Gama Megane este completată de versiunea GT, disponibilă încă de la lansare, care poartă în ea ADN-ul Renault Sport

Cu o nouă semnătură luminoasă distinctivă şi proporţiile foarte echilibrate, Noul Megane este înainte de toate un model Renault. El înglobează genele de design al mărcii, cu umerii sculptaţi şi partea frontală inconfundabilă care integrează logo-ul vertical. În linie cu Renault Talisman, Noul Megane propune o identitate luminoasă specifică blocurilor optice faţă în formă literei „C”, care se prelungesc în masca faţă. În spate, această semnătura luminoasă orizontală, vizibilă atât ziua, cât şi noaptea, creşte lăţimea percepută a modelului. „Pe pieţe atât de competitive precum cea a berlinelor compacte, era esenţial pentru Noul Megane să se poată distinge încă de la prima vedere”, a subliniat Franck Le Gall, designer Renault.

Cu o gardă la sol redusă cu 25 mm şi o lăţime mai mare cu 47 mm în faţă şi 39 mm în spate decât modelul precedent, Noul Megane asigură un comportament exemplar pe şosea. Proporţiile sale desenează o siluetă sportivă cu un ampatament mai lung (+28 mm) şi consolă faţă mai redusă. „Liniile precise şi tensionate, orientate către înainte, sunt desenate pe suprafeţele laterale. Asociate unor flancuri sculptate, aceste linii conferă dinamism şi un caracter puternic noului Megane”, a menţionat Franck Le Gall.

Elementele cromate subliniază centură caroseriei şi decorează grilă, badge-urile laterale şi mânerele uşilor. Nervurile fine de pe capotă, asociate bandourilor cromate şi prizelor de aer laterale cu design specific vin să consolideze caracterul frontal al maşinii.

Noul Megane GT oferă o bară de protecţie faţă redesenată pentru a exprima mai multă sportivitate. Integrează o gură de aerisire mai largă şi o grilă frontala în formă de fagure. în spate, designul noului Megane GT este subliniat de cele două evacuări cromate ce continuă designul sportiv al părţii faţă şi încadrează un difuzor venit din universul F1.

Noul Megane GT poartă logo-ul „Renault Sport” în partea din spate, deasupra aripilor, precum şi în faţă. Această versiune sportivă propune o culoare inedită „Bleu Iron” asociată unor elemente în „Dark Metal” în faţă şi pe oglinzile exterioare, pentru a sublinia apartenenţa la universul GT. Noul Megane GT propune de asemenea jante de aluminiu de 18 inch diamantate, dezvoltate special de Renault Sport.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite