autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
25 Iulie 2017
Noile Hyundai i30 Fastback / i30 N

Hyundai a dezvăluit cel mai nou membru al familiei 30, după hatchback-ul şi break-ul pe care le-a lansat în ultimele luni. Este vorba despre noul i30 Fastback, disponibil pe piaţă începând din prima parte a anului viitor, Hyundai devenind astfel primul brand auto care intră în segmentul compact cu un coupé, elegant şi sofisticat, în cinci uşi.

Maşina are 4.455 mm lungime şi 1.425 mm înălţime, ea putând fi comandată într-una din cele 12 nuanţe diferite de caroserie oferite de Hyundai, precum şi cu jante din aliaj cu diametrul de 17 sau 18 inch. Printre sistemele de asistenţă şi siguranţă furnizate în mod standard de noul i30 Fastback se numără Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist şi Lane Keeping Assist.

Punerea în mişcare poate fi asigurată de motorul turbo 1.4 T-GDI, pe benzină, care dezvoltă 140 CP, cu un consum mediu de combustibil de 5,5 litri/100 km şi emisii de CO2 de 125 g/km. De asemenea, clienţii pot alege propulsorul turbo 1.0 T-GDI, pe benzină, cu trei cilindri, care livrează 120 CP şi promite un consum mediu de 5 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 115 g/km.

Linia va fi completată apoi de o unitate diesel de 1,6 litri, turbo, cu patru cilindri, în stare să genereze 110 CP sau 136 CP.

Hyundai anunţă începutul unei noi ere prin dezvăluirea automobilului de înaltă performanţă i30 N, construit pentru a oferi o experienţă de neuitat pe durata condusului unui număr cât mai mare de clienţi. Maşina a luat naştere în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare pe care Hyundai îl deţine în Namyang, Coreea de Sud, fiind testată apoi pe faimosul circuit german Nürburgring, pe o distanţă totală de 10.000 de kilometri.

Vehiculul beneficiază de bare de protecţie cu aspect uşor agresiv, atât în partea din faţă, cât şi în spate, un spoiler menit să îi optimizeze aerodinamica, sistemul dual de evacuare a noxelor, jante cu diametrul de 18 sau 19 inch, scaune sport şi caroserie în nuanţa Performance Blue.

Noul i30 N este prevăzut cu un motor turbo de 2 litri, care dezvoltă 275 CP şi un cuplu maxim de 353 Nm, venind însoţit de un sistem de tracţiune faţă şi o transmisie manuală cu şase trepte de viteză.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite