autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
4bentley_resize_1445584744
25 Septembrie 2015
Bentley Bentayga -- Cel mai rapid SUV din lume

Producătorul auto britanic Bentley a dezvăluit oficial noul model Bentayga, pe care îl descrie ca fiind „cel mai rapid, mai puternic, mai luxos şi mai exclusivist SUV din lume”.

Bentayga a avut ca principală sursă de inspiraţie conceptul EXP 9 F, dar dispune de un aspect complet nou al părţii din faţă, care aminteşte destul de mult de modelele Continental GT şi Flying Spur. În plus, crossover-ul beneficiază de faruri cu LED, jante din aliaj cu diametrul cuprins între 20 şi 22 inch şi bare din aluminiu pe plafon.

Interiorul este echipat cu tapiţerie din piele de calitate superioară, numeroase accente metalice, un sistem de infotainment însoţit de un display cu diagonala de 8 inch şi scaune faţă ajustabile în 22 de moduri, prevăzute cu funcţii de încălzire, ventilare şi masaj. De asemenea, Bentley oferă opţional două scaune individuale în partea din spate, ajustabile în 18 moduri şi prevăzute cu suport pentru picioare, alături de funcţiile de încălzire, ventilare şi masaj.

Propulsia este asigurată de un motor W12 twin-turbo de 6 litri capabil să dezvolte 608 CP şi un cuplu de 900 Nm. Unitatea este conectată la o transmisie automată cu opt rapoarte şi la un sistem de tracţiune integrală, detalii care îi permit SUV-ului de lux să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4 secunde şi să atingă viteza maximă de 301 km/h. Consumul mediu de carburant este de 12,1 litri / 100 km, cu emisii de CO2 de 292 g/km.

Livrările noului Bentley Bentayga vor debuta anul viitor.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite