autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
DB2014AU00519_large_resize_1411309132
25 August 2014
Volkswagen Golf Sportsvan -- Sportivitate carismatica

Mai puternic şi mai impunător: Golf Sportsvan pune în valoare noul limbaj de design al familiei Golf. Modelul Golf Sportsvan îmbină manevrabilitatea sportivă a unei maşini compacte cu un interior surprinzător de spaţios.

Mult spaţiu pentru dinamism

Ampatamentul este cu 4,6 cm mai mare decât la Golf. Per total, Golf Sportsvan este cu 8,3 cm mai lung şi cu 12,8 cm mai înalt. Consola frontală mai scurtă creează o impresie mai sportivă.

Alungirea optică este accentuată şi de muchia trasată la înălţimea mânerelor portierelor, pe sub geamurile laterale. Mânerele sunt atât de precis integrate în designul profilului, încât admirate de mai departe par să se contopească cu caroseria. Deoarece oglinzile exterioare sunt aşezate direct pe caroseria maşinii, în zona montantului A, este creat spaţiu pentru un geam adiţional. Astfel este optimizată vizibilitatea şi este mărită suprafaţa vitrată. Rama cromată a celor cinci geamuri laterale, oferită în dotarea liniei de echipare Highline, conferă un plus de eleganţă şi subliniază calitatea superioară.

Puntea frontală poziţionată mai în faţă oferă şi mai mult spaţiu pentru ocupanţi, mărind spaţiul pentru picioare, mai ales pentru locurile din spate. Consola centrală redesenată este acum uşor întoarsă spre şofer, facilitând astfel operarea funcţiilor oferite. Materialele de calitate superioară se evidenţiază atât din punct de vedere estetic, cât şi în ceea ce priveşte calitatea perceptibilă la atingere. Standardele noi de confort redefinite de Golf Sportsvan se datorează, printre altele, numeroaselor soluţii de detaliu, ca de exemplu scaunele ergonomice sau portbagajul mai mare.

Apăsaţi doar un buton şi soarele va răsări: trapa cu funcţii de rabatare şi glisare vă deschide o panoramă neîngrădită spre cer şi vă oferă adieri plăcute în timpul verii. Când preferaţi totuşi mai multă intimitate, cu funcţia electrică de rabatare puteţi să ridicaţi trapa cu până la trei centimetri, pentru a permite aerului curat să pătrundă în interior.

Farurile cu xenon oferă îmbunătăţiri vizibile faţă de farurile cu halogen. Spectrul luminii, asemănător cu cel al luminii naturale, îi uşurează şoferului călătoriile pe timp de noapte. Suplimentar, distanţa mare de iluminare, precum şi iluminarea laterală foarte bună asigură un plus de siguranţă. Alte atuuri sunt consumul redus de energie, precum şi durata lungă de viaţă.

Pentru un design sportiv şi mai multă siguranţă, farurile bi-xenon opţionale pot fi echipate cu lumini de zi cu LED-uri şi iluminare dinamică la virare. Aceasta din urmă iluminează traiectoria în viraj şi vă permite să observaţi mai repede eventualele obstacole.

În combinaţie cu sistemul opţional de asistenţă „Dynamic Light Assist”, puteţi să conduceţi în permanenţă cu luminile de drum activate. Sistemul are capacitatea de a recunoaşte autovehiculele care vin din faţă sau se deplasează înaintea maşinii dumneavoastră şi de a estompa parţial farurile pentru a nu incomoda pe ceilalţi participanţi la trafic.

Confort generos

Golf Sportsvan nu oferă doar mult spaţiu pentru lucruri, ci şi mult spaţiu pentru relaxare. Astfel, fiecare călătorie devine o experienţă plăcută.

Un plafon din sticlă are efecte deosebite asupra interiorului unei maşini. Lumina din abundenţă dă o impresie unică de spaţiu generos. Mai ales micii pasageri nu vor mai conteni să se mire, când vor descoperi panoramele uluitoare. Trapa panoramică cu funcţii de glisare şi rabatare este realizată din două elemente, cel din faţă fiind rabatabil şi glisant. Cu jaluzeaua de dedesubt puteţi acoperi complet suprafaţa vitrată, apăsând doar un buton.

Beneficiaţi de flexibilitate: mulţumită variatelor sisteme de depozitare şi transport şi a soluţiilor variabile pentru interior, aveţi spaţiu suficient pentru aproape orice planuri.

Iată cum funcţionează rabatarea cu o singură mână: cu ajutorul cureluşei de blocare din portbagaj, puteţi rabata separat elementele spătarului banchetei glisante. Astfel obţineţi rapid un spaţiu de încărcare aproape plan, cu un volum de 1.520 litri. Dacă mai rabataţi şi spătarul pasagerului din faţă, veţi putea încărca chiar şi obiecte cu o lungime de 2,48 metri. În configuraţia standard, Golf Sportsvan are o capacitate a portbagajului de 500 de litri, iar cu bancheta împinsă în faţă, chiar de 590 litri. Podeaua variabilă a portbagajului vă permite să creaţi cu uşurinţă un spaţiu de încărcare cu suprafaţă plană. Dacă se va întâmpla să vă încurce ruloul de acoperire a portbagajului, îl puteţi detaşa şi depozita cu uşurinţă, iar pereţii laterali ai portbagajului vă oferă spaţii de depozitare practice, atât în stânga, cât şi în dreapta.

Extrem de practic: spaţiul de depozitare de la nivelul plafonului, în funcţie de versiunea de echipare cu sau fără clapetă, este soluţia ideală pentru a depozita rapid hârtii, ochelari de soare, CD-uri, portmoneul şi alte obiecte, care astfel vor fi mereu la îndemână. Spaţiul de depozitare cu capac, de pe bord este încă un loc oferite de Golf Sportsvan pentru tot ceea ce îi este necesar şoferului în imediata sa apropiere.

Începând cu linia de echipare Comfortline, pe spătarele scaunelor din faţă sunt integrate buzunare şi măsuţe rabatabile şi sertare sub scaunele din faţă.

Consola centrală, compusă din cotiera reglabilă pe înălţime şi longitudinal, cu spaţiu de depozitare integrat, vă oferă un spaţiu de depozitare flexibil. În cutia mare şi dreptunghiulară din spatele schimbătorului de viteză vă puteţi depozita la îndemână toate lucruşoarele utile. Sticle şi cutii, dar şi telefonul mobil îşi găsesc aici locul şi pot fi fixate cu o bandă elastică. Cele două suporturi pliabile pentru pahare vă fixează băuturile.

Ampatamentul mărit vă permite să glisaţi bancheta fracţionat, cu până la 18 cm, oferind spaţiu suficient chiar şi celor mai lungi picioare. Adiţional poate fi deblocată din portbagaj. Ajustarea poziţiei spătarului este practică atunci când aveţi nevoie de mai mult spaţiu în portbagaj, dar nu doriţi să împingeţi întreaga banchetă în faţă. Astfel veţi avea totuşi suficient spaţiu pentru valize, lăzi de băuturi şi cutia frigorifică. În dotarea standard, începând cu linia de echipare Comfortline, este inclusă cotiera centrală care permite încărcarea din portbagaj, prin banchetă. Aceasta poate fi folosită şi ca suport.

Propulsoare inovative

Golf Sportsvan dispune de o gamă largă de diferite tipuri de propulsie, care au totuşi ceva în comun: plăcerea maximă a condusului şi consumul redus, cu emisii exemplare.

Putere mare, o curbă optimă de dezvoltare a cuplului, consum redus: motoarele TSI pe benzină ale modelului Golf Sportsvan oferă performanţe care asigură plăcerea condusului în orice condiţii, în ciuda capacităţii cilindrice reduse. La aceste motoare de ultimă generaţie am reuşit să reducem şi mai mult consumul. Putem să spunem cu mâna pe inimă că veţi beneficia de tehnologie eficientă de ultimă oră.

Plăcerea neîngrădită a condusului, datorită unui propulsor puternic şi eficient, în trei litere: TDI. În multe ţări ale lumii este o marcă înregistrată a companiei Volkswagen AG. TDI este un acronim aplicat pe motoarele Diesel cu injecţie directă şi supraalimentare cu turbină. Sistemul de ultimă oră de injecţie a motorinei, numit Common-Rail, asigură o presiune continuă şi în permanenţă putere deplină, în condiţiile unui consum redus. Motoarele TDI ale modelului Golf Sportsvan permit de asemenea un stil de condus sportiv, mulţumită cuplului ridicat.

Cu funcţia opţională de selectare a modului de condus, Golf Sportsvan se va adapta cu uşurinţă la stilul şi preferinţele dumneavoastră. Cu ajutorul touchscreen-ului sistemului dumneavoastră de navigaţie, puteţi alege rapid profilul dorit: de la deosebit de economic şi eficient, la foarte sportiv şi dinamic. Alături de reglajele acceleraţiei, direcţie şi transmisiei, sunt posibile şi alte adaptări, pe care le puteţi memora în profilul dumneavoastră propriu. În profilul „Individual” puteţi să salvaţi ajustările dumneavoastră personale, privind farurile, încălzirea şi sistemul de climatizare.

Pentru modelele Volkswagen cu BlueMotion Technology facem tot posibilul pentru a îmbina confortul şi dinamismul cu eficienţa. În acest sens trebuie menţionată cu precădere funcţia de recuperare a energiei de frânare, care înmagazinează în bateria maşinii energia eliberată la frânare. Managementul eficient al motorului, cu soft modificat şi turaţii reduse la ralanti, ajută la economisirea de combustibil. Au fost optimizate şi caracteristicile aerodinamice, de exemplu la partea inferioară a autovehiculului şi la grila radiatorului. Rapoartele modificate ale treptelor de viteză şi anvelopele cu rezistenţă redusă la înaintare se numără, de asemenea, printre măsurile care permit condusul deosebit de eficient şi cu emisii reduse.

Divertisment de primă clasă

Golf Sportsvan nu face economie când vine vorba de entertainment: tehnologia de ultimă oră asigură distracţie la drum lung şi în plimbări scurte.

Opt difuzoare, touchscreen mare sau mic, conectoare media, CD sau Bluetooth? Alegeţi sistemul radio care să se potrivească dorinţelor dumneavoastră. Sistemul radio oferit în dotarea standard se numeşte „Composition Color” şi dispune de un touchscreen color cu diagonala de 12,7 cm şi de opt difuzoare. Citeşte carduri SD, recepţionează posturi radio FM/AM, oferă o unitate CD, iar conectorul său AUX-IN vă permite să savuraţi muzica de pe surse audio externe, ca de exemplu smartphone-ul dumneavoastră.

Sistemul radio opţional Composition „Media” include opt incinte acustice, posibilităţi adiţionale de conectare şi conexiune Bluetooth pentru telefonia mobilă. Touchscreen-ul de 14,7 cm structurează optim funcţiile şi informaţiile, permiţând operarea facilă.

Un sistem de navigaţie vă oferă siguranţa că ajungeţi confortabil la destinaţie, fără a fi nevoit să opriţi pentru a răsfoi hărţi. Porniţi pur şi simplu la drum şi vă lăsaţi ghidat de instrucţiunile vocale. Pentru Golf Sportsvan puteţi să alegeţi unul din cele două sisteme de navigaţie: sistemul opţional de navigaţie Discover „Media” oferă un touchscreen color de 14,7 cm, opt incinte acustice, recepţie radio FM/AM, unitate CD, două slot-uri pentru carduri SD, conector AUX-IN şi USB și interfaţă Bluetooth pentru telefonia mobilă, în timp ce sistemul opţional de navigaţie Discover „Pro” este echipat cu un display de 20,3 cm şi oferă adiţional comandă vocală, reprezentarea 3D a hărţilor şi o unitate de memorie de mare capacitate.

Specialistul danez pentru sisteme de sonorizare premium, Dynaudio, a analizat modelul Golf Sportsvan şi l-a echipat cu un sistem de sonorizare adaptat special interiorului acestuia. Sunetul precis şi dinamismul proaspăt sunt asigurate de difuzoarele rafinate, realizate dintr-un polimer de silicat de magneziu care nu dezvoltă rezonanţe şi de un amplificator digital de 400 W cu mai multe canale. Difuzorul central, unic pentru Golf Sportsvan, are caracteristici acustice echilibrate, iar subwoofer-ul garantează başi saturaţi. Nu ne-am mira să preferaţi să luaţi loc în maşină pentru a asculta muzică, mai degrabă decât pe canapeaua de acasă. Sistemul de sonorizare „Dynaudio Excite” este disponibil opţional pentru linia de echipare Highline.

Un însoţitor atent

La drum lung, cu şosele monotone, oboseala se poate instala rapid. Detectorul de oboseală, inclus în dotarea standard, analizează conduita şoferului. Imediat ce sunt identificate abateri de la conduita caracteristică unui şofer odihnit, se aude un semnal de avertizare şi vi se oferă o recomandare pentru pauză.

Adeseori este stresant să ne adaptăm traficului aflat în continuă schimbare. Sistemul de reglare automată a distanţei ACC poate contribui la menţinerea distanţei faţă de autovehiculul care se deplasează în faţă, în limitele capacităţii sistemului. Pentru aceasta, sistemul accelerează şi frânează maşina pentru a o menţine în pas cu traficul. Un senzor măsoară distanţa faţă de autovehiculul din faţă, iar viteza este adaptată automat. Acţionând scurt pedala de acceleraţie sau de frână, puteţi să dezactivaţi funcţia. Astfel menţineţi în permanenţă controlul deplin, pentru a iniţia, de exemplu, manevre de depăşire.

Astfel de servicii sunt oferite doar de hotelurile de lux: altcineva parchează maşina pentru dumneavoastră. Acum puteţi beneficia zi de zi de acest lux. Conduceţi încet pe lângă locurile de parcare şi asistentul electronic opţional „Park Assist” măsoară distanţele. Astfel determină poziţia optimă de start. Tot ce mai trebuie să faceţi acum este să selectaţi treapta de viteză, să acceleraţi şi să frânaţi. Volanul se roteşte automat, direcţionând maşina chiar şi în spaţiile mici de parcare, dispuse paralel sau perpendicular faţă de drum.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite