autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Toyota-Yaris_2015_1600x1200_wallpaper_0c_resize_1418927980
25 Noiembrie 2014
Toyota Yaris facelift -- Genial in oras, fericit oriunde!

* design mai puternic şi mai emoţional, un progres semnificativ în privinţa calităţii senzoriale * platformă cu modificări semnificative în vederea îmbunătăţirii caracteristicilor dinamice şi de confort * motorizare de 1 litru în 3 cilindri, complet revizuită, şi o versiune hibridă mai eficientă * ofertă mai largă de echipări pentru atragerea unor tipologii mai variate de clienţi * sistem multimedia unic, accesibil, cu rezoluţie superioară şi funcţionalităţi extinse

Reflectând noua abordare Toyota centrată pe design, noul Yaris beneficiază de un tratament stilistic distinct. În partea posterioară, bara de protecţie este restilizată, iar introducerea unor noi blocuri optice cu lămpi LED şi linii de ghidare conferă modelului Yaris o postură pe drum distinctă. Pentru îmbunătăţirea ţinutei de drum, a plăcerii condusului, a confortului şi silenţiozităţii platforma a fost modificată substanţial faţă de modificările asociate uzual unei simple restilizări.

Interiorul a suportat modificări importante, direcţionate în vederea creşterii plăcerii de a conduce şi confortului. Eforturile s-au concentrat pe calitatea materialelor, care au fost îmbunătăţite atât optic cât şi tactil, în comparaţie cu modelul anterior.

Noul Yaris este oferit în patru variante de motorizare şi patru niveluri de echipare.

Motorizarea de 1 litru, în 3 cilindri, benzină, complet revizuită, este primul membru din noua familie Toyota de 14 motoare eficiente ce vor fi lansate de către marca japoneză până în 2015. Eficienţa sa termică excepţională, de 37% (procentul de energie conţinut de carburant şi transformat în energie mecanică), se traduce prin faptul că poate obţine un consum mixt de 4,3 litri/100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 redus la doar 99 g/km.

Sistemul de propulsie hibrid integral a fost de asemenea revizuit, emisiile de CO2 fiind reduse până la 75 g/km, iar consumul a fost scăzut până la 3,3 litri/100 km. Sistemul Hybrid Synergy Drive oferă o experienţă de conducere unică, rafinată, silenţioasă şi absolut intuitivă. Oferă accelerare puternică la plecarea de pe loc şi o deplasare aproape complet silenţioasă, cu zero emisii de CO2, NOx şi particule în suspensie atunci când se deplasează în modul electric.

Motorizările de 1,33 litri, benzină, în 4 cilindri, şi 1,4 litri Diesel completează gama.

Cele patru niveluri de echipare (Terra Start, Terra, Luna şi Sol) oferă o bogată gamă de dotări, menite să asigure o călătorie plăcută şi confortabilă. În oraş, noul Yaris este uşor de condus şi de parcat, fiind echipat, în funcţie de versiune, cu transmisie Multidrive S sau cameră video retrovizoare. Manevrabilitatea remarcabilă este completată şi de funcţii de conectivitate avansate pentru acest segment, prin intermediul sistemului Toyota Touch 2, disponibil începând cu echiparea Luna. Utilizând o interfaţă tactilă full-color, de 7, acesta încorporează un radio AM/FM, conectivitate Bluetooth pentru telefonul mobil cu facilitate streaming audio şi mufă USB pentru conectarea dispozitivelor portabile, cu facilitatea afişării graficii de album pentru iPod.

Portalul Toyota pentru clienţi, îmbunătăţit, permite utilizatorilor să fie în contact online cu propriile vehicule. Spre exemplu, destinaţiile pot fi introduse de la distanţă, de acasă sau de la birou, via Google Maps, iar punctele de interes (POI) pot fi descărcate pentru marcarea ca destinaţii. Mai mult, accesul sistemului la conţinutul portalului Toyota Online include funcţia Go Apps pentru Touch 2, oferind mai multe aplicaţii. Apar totodată două noi aplicaţii special create pentru noul Yaris 2014: AUPEO!, un radio pe internet, personalizat, şi COYOTE, un sistem de partajare a informaţiilor de trafic.

„Toyota Yaris reprezintă o alternativă unică în segmentul său, în primul rând pentru că deţine cea mai extinsă gamă de sisteme de propulsie: hibrid integral, benzină, Diesel. Compactă, agilă şi eficientă, această maşină este o soluţie excelentă pentru orice călătorie, indiferent de destinaţie. Dar Yaris, şi în mod special Yaris Hybrid, reprezintă antidotul ideal pentru eliminarea stresului şi a frustrării asociate de obicei conducerii în mediul citadin. Tehnologia hibridă este unul din  motivele importante pentru care  tot mai mulţi clienţi ne aleg şi ne rămân loiali; faptul că o putem oferi prin intermediul modelului Yaris la un preţ extrem de accesibil reprezintă o mare oportunitate, a declarat Anca Dumitrescu, Brand&Pricing Manager în cadrul Toyota România.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite