autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Suzuki_Swift_(02)_(L)_resize_1408640569
25 Iulie 2014
Suzuki Swift -- Redefineste performanta, siguranta si confortul la volan

Suzuki Swift este disponibil într-o variantă evoluată, cu elemente estetice moderne şi o listă de dotări generoasă.

Ce este nou?

La nivel estetic sunt notabile elemente noi care evidenţiază şi mai bine personalitatea puternică şi silueta caroseriei. Designul părţii frontale este conturat de grila redesenată şi de proiectoarele cu LED, care alături de noile semnalizatoarele amplasate acum în oglinzile retrovizoare subliniază aspectul modern. Locul LED-urilor disponibile pentru versiunile de top este ocupat standard de inserţii argintii de aceeaşi formă.

La interior, ambianţa a evoluat prin oferirea unei noi tapiţerii textile pentru scaune. Iar confortul şi siguranţa sunt la cel mai înalt nivel începând cu versiunea de bază din gama Swift. Aceasta este echipată cu ESP, aer condiţionat, geamuri electrice faţă şi nu mai puţin de 7 airbag-uri, printre care unul la nivelul genunchilor şoferului, ceea ce a şi contribuit la obţinerea maximului de 5 stele în cadrul testelor de coliziune EuroNCAP. De asemenea, Swift vine acum şi cu indicator care monitorizează presiunea din pneuri.

Noul Swift îi surprinde plăcut şi pe cei mai cârcotaşi. Întâlnim materiale revizuite, un nou layout al instrumentelor de bord, precum şi o grijă aparte pentru spaţiile de depozitare. Predomină culorile închise, elegante, asezonate cu câteva elemente menite să sublinieze sportivitatea tipică mărcii. Poziţia înaltă de condus, suprafaţa vitrată de mari dimensiuni precum şi stâlpii subţiri îl recomandă pentru incursiunile în mediul urban, parcările la limită fiind floare la ureche.

Modelele de top sunt echipate cu geamuri electrice faţă/spate, cruise control, scaune faţă încălzite, jante de aliaj cu diametru de 16 inch, port USB şi sisteme keyless entry şi keyless start.

Producţia noului Swift a demarat în iunie 2013 la uzina Suzuki din Ungaria, care a atins zilele trecute nivelul de 2.500.000 de maşini fabricate. Acolo este produs şi Swift cu tracţiune 4WD. Această dotare rar întâlnită la automobilele din clasa mică îi oferă lui Swift o versatilitate complementară cu agilitatea sa de notorietate.

Modelul poate fi văzut în showroom-ul DOLY Iaşi şi încercat la un drive-test de orice persoană interesată. Este un model creat pentru dorinţele unui utilizator cu pretenţii. Noul Swift se diferenţiază de celelalte autoturisme din clasă prin aspectul stilat, care atrage privirile. Designul cu linii ferme şi un profil care domină strada, plus combinaţia dintre alura sportivă şi eleganţă îţi trezesc dorinţa de a conduce agil şi sportiv.

Siguranţă de 5 stele

Testele de impact la care a fost supus Noul Suzuki Swift i-au acordat cinci stele EuroNCAP. Modelul beneficiază de o atenţie deosebită pe toate planurile: atât în ceea ce priveşte siguranţa, cât şi în ceea ce priveşte performanţa sau confortul. Noul Swift se mişcă în ritmul său demonstrându-şi caracterul dinamic. Este o adevărată invitaţie pentru a te bucura nu doar de drum, ci şi de viaţă! Bucuria de a trăi alături de Suzuki Swift este recompensată din plin de constructorul japonez prin interesul manifestat faţă de siguranţa şoferului, a pasagerilor, dar şi a pietonilor.

Noul Suzuki Swift a întrecut orice aşteptare în ceea ce priveşte siguranţa. Nu numai că s-a încadrat în punctajul necesar obţinerii celor cinci stele, însă a depăşit cu mult grila de punctaj pentru clasa mică.

Ţinuta sportivă nu exclude eleganţa

Interiorul lui Swift este unul în care originalitatea este la ea acasă. Imediat ce-i deschizi portierele şi descoperi interioarele te cuprinde dorinţa de a-l conduce. Ţinuta sportivă nu exclude eleganţa. Comenzile şi instrumentele de control sunt poziţionate într-un mod intuitiv şi ergonomic, pentru ca tu să te poţi concentra doar la plăcerea de a conduce.

Panoul cu instrumente combină indicatoare circulare, care permit o lizibilitate bună cu un display cu cristale lichide care afişează toate informaţiile necesare şoferului în timp real. Sistemul Keyless Push Start îţi permite, datorită unui mic transmiţător, să intri în maşină şi să porneşti motorul fără a folosi cheia.

Cu ajutorul volanului reglabil pe înălţime şi adâncime vei putea găsi cu uşurinţă cea mai confortabilă poziţie pentru braţe şi spate. Tastele integrate pentru controlul unităţii audio permit selectarea staţiilor radio şi reglarea volumului fără a ridica mâinile de pe volan. În plus, volanul include şi comenzi integrate pentru sistemul cruise-control, pentru a conduce complet relaxat doar ridicând piciorul de pe acceleraţie.

Multiple variante de motorizare

Noul Suzuki Swift vine cu motorizări atât pentru cei care îşi doresc un motor pe benzină, cât şi pentru cei care au încredere mai mare în cel pe motorină. Motorul pe benzină K12B de 1,2 litri, dotat cu admisie şi evacuare variabilă, garantează eficienţa în consumuri şi favorizează cuplul la rotaţii mici şi medii, oferindu-i fluiditate în mers şi o accelerare puternică. Atenţia pentru protecţia mediului este demonstrată de un consum mixt de doar 5,0 l/100 km şi emisii de CO2 de doar 116 g/km.

Pe de altă parte, motorul pe motorină D13A de 1.3 litri este dotat cu un sistem de injecţie common-rail, turbină şi intercooler asigurând performanţe ridicate. De asemenea, îmbunătăţiri se regăsesc în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi emisiile, acestea îndeplinind normele de poluare Euro5.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite