autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Volkswagen-Passat_2015_1600x1200_wallpaper_07_1418927559
25 Noiembrie 2014
Noul Volkswagen Passat -- La fel de avansat ca tine

Passat dă dovadă de design şi tehnologie avansate: o simbioză perfectă între confort, eleganţă şi dinamism, pentru cei care ştiu care le sunt priorităţile în viaţă.

Alură încrezătoare

Linii clare, ampatament mai lung şi console mai scurte: designul modelului Passat este sportiv, sofisticat şi are o personalitate puternică. Semnătura luminoasă a noului Passat este inconfundabilă şi iese în mod special în evidenţă cu farurile cu LED şi blocurile optice spate cu LED, care asigură o luminozitate ridicată, în condiţii de eficienţă energetică, precum şi o durată de viaţă foarte mare. Dacă veţi opta pentru modelul Passat, veţi putea comanda iluminarea cu LED (inclusiv funcţie Cornering şi lumini de zi cu LED) ca dotare opţională.

Interiorul modelului Passat vă va răsfăţa cu spaţiul deosebit de generos, dar şi cu materialele sale de calitate superioară, prelucrate cu atenţie. Indiferent că veţi lua loc în faţă sau în spate, nu veţi duce lipsă de spaţiu. Mai ales la drum lung, generozitatea spaţiului va contribui la călătorii relaxante. De la prima privire vă va atrage atenţia inovatoarea gură de ventilaţie dispusă pe întreaga lăţime a bordului, într-o linie orizontală neîntreruptă. Aceasta nu reprezintă doar un element marcant de design, ci oferă de asemenea avantaje climatice şi acustice.

Pe întuneric, pachetul ambiental opţional, cu elemente de decor iluminate pe panourile uşilor şi mânerele uşilor iluminate, creează o atmosferă rafinată, uşurând totodată orientarea în interiorul maşinii.

Călătorii mai confortabile

Noul Passat este caracterizat de o combinaţie perfectă între eleganţă, operare facilă, dinamism şi confort - mai ales la drum lung. La starea dumneavoastră de bine va contribui, de exemplu, sistemul de climatizare „Climatronic”, cu reglaje pe 3 zone, care este o dotare standard pentru linia de echipare Highline şi poate fi comandat ca dotare opţională pentru celelalte versiuni de echipare. Unitatea separată de comandă permite pasagerilor din spate să regleze individual condiţiile climatice pentru locurile din spate; independent de aceasta, şoferul şi pasagerul din faţă îşi pot alege propriile setări pentru temperatură, ventilaţie şi distribuţia de aer, fiecare pe partea sa.

Dacă doriţi să vă susţineţi spatele în mod deosebit, vă recomandăm să alegeţi scaunul ergoComfort, care este inclus în echiparea standard a versiunilor Comfortline şi Highline. Puteţi comanda opţional acest scaun şi într-o versiune superioară, care dispune de reglaje electrice pe 14 direcţii. Adiţional, acestă versiune vă va permite să vă bucuraţi şi de funcţia de masaj. Indiferent că veţi opta pentru scaunul ergoComfort standard sau cel opţional, în orice caz veţi contribui la sănătatea spatelui dumneavoastră, acest fapt fiind confirmat de marca de calitate a programului german de evaluare Aktion Gesunder Rücken (Acţiunea Spatele Sănătos).

Sisteme avansate

„Front Assist”, inclusiv funcţia City de frânare de urgenţă, poate detecta vehiculele şi poate avertiza asupra prezenţei acestora. În caz de urgenţă, poate chiar declanşa frânarea completă a maşinii. De sistemul, de asemenea opţional, „Area View”, care afişează pe ecran vecinătatea din jurul maşinii, veţi profita zi de zi, pentru că cele patru camere video vă extind aria de vizibilitate şi vă ajută, de exemplu, la manevrarea maşinii sau la ieşirea în drumurile principale de pe drumuri secundare fără vizibilitate.

Iar cu sistemul „Trailer Assist”, disponibil la cerere, mersul în marşarier cu remorcă ataşată maşinii va deveni în sfârşit facilă, chiar şi pentru cei care nu sunt obişnuiţi să manevreze automobilul cu remorcă. Şoferul trebuie doar să selecteze direcţia remorcii, să accelereze şi să frâneze. „Trailer Assist” preia controlul direcţiei.

Conduită dinamică rafinată

Cu Passat veţi avansa cu agilitate, iar motorul rulează lin şi suspensiile sunt optim reglate: numeroase funcţii şi sisteme inovatoare contribuie la confortul de rulare al modelului Passat. Graţie BlueMotion Technology, care include tehnologii ca de exemplu cea de recuperare a energiei de frânare şi sistemul Start-Stop, modelul impresionează şi la capitolul consum.

Normal, Confort sau Sport: dumneavoastră decideţi cum să se comporte Passat, modificând setările suspensiilor prin simpla acţionare a unui buton. Cu suspensiile adaptive DCC, disponibile opţional, puteţi adapta şasiul la stilul dumneavoastră de condus. Suspensiile reglabile electric vor fi astfel adaptate automat, în câteva milisecunde, la respectiva suprafaţă de rulare şi la situaţia de deplasare.

De asemenea oferită opţional, direcţia progresivă facilitează manevrarea maşinii şi face ca direcţia să fie mai directă la un stil de condus mai dinamic. Mai ales pe şoselele cu numeroase viraje direcţia progresivă permite un control îmbunătăţit, iar la viteze mai mici veţi aprecia confortul sporit la manevrarea volanului.

Informează şi oferă inspiraţie

În gama de sisteme radio şi de navigaţie vă veţi găsi rapid însoţitorul ideal de drum, fie că aveţi nevoie să vă conectaţi smartphone-ul sau doriţi să aveţi un MP3-player, să ascultaţi CD-urile dumneavoastră sau să fiţi informat la zi. Mulţumită touchscreen-ului sau a comenzii vocale opţionale, dispozitivele pot fi operate cu uşurinţă. Sistemul de navigaţie „Discover Pro” include comanda vocală chiar în dotarea standard.

DYNAUDIO, producătorul danez de sisteme de sonorizare high-end este apreciat la nivel mondial de către cunoscători. Pentru modelul Passat puteţi să comandaţi sistemul de sonorizare „DYNAUDIO Confidence” de 700 W, care, dispunând de 10 difuzoare, este adaptat optim la geometria spaţiului automobilului. Center-speaker-ul adiţional, subwoofer-ul şi amplificatorul digital cu 10 canale contribuie la sunetul briliant, netulburat de alte zgomote, datorită compensării dinamice a zgomotului de rulare.

Deosebit de confortabilă devine operarea sistemului de navigaţie prin intermediul sistemului opţional „Volkswagen Media Control”. iPad-ul sau tableta dumneavoastră Android devine astfel o telecomandă, cu care, de exemplu, şi pasagerii din spate pot contribui la stabilirea programului muzical sau se pot ocupa de planificarea rutei.

Interconectare maximă

Cu Passat vă va fi uşor să păstraţi legătura. Interfeţele opţionale pentru telefonul mobil „Comfort” şi „Premium” asigură recepţia optimă, datorită conectării la antena exterioară a automobilului.

MirrorLink™ este o tehnologie nouă care permite redarea de pe smartphone-ul dumneavoastră pe display-ul sistemului radio a aplicaţiilor certificate şi dezvoltate special în acest scop. Printre aceste aplicaţii utile se numără şi aplicaţii care pot optimiza modul în care conduceţi, de exemplu, în sensul economiei de combustibil sau al siguranţei. MirrorLink™ este disponibil opţional începând cu versiunea de dotare Trendline.

Rezoluţie optimă, informaţii optime

Cu noul Active Info Display de la Volkswagen vă bucuraţi la bordul modelului Passat de avantajele panoului multifuncţional de instrumente cu un display color TFT de înaltă rezoluţie, de 12,3 inch (31,2 cm). Diferitele profile de informare vă permit să alegeţi datele care să fie afişate prioritar pe panoul multifuncţional de instrumente, alături de indicatoarele clasice precum turometrul, vitezometrul şi contorul de kilometri. Selecţia profilelor de informare se face rapid şi simplu, cu ajutorul volanului multifuncţional (dotare standard începând cu Comfortline).

În funcţie de dorinţe şi de necesar, puteţi să accesaţi detalii despre călătorie sau să solicitaţi reprezentarea vizuală a sistemelor dumneavoastră de asistenţă a şoferului. În combinaţie cu sistemul de navigaţie „Discover Pro”, este de asemenea posibil ca harta de navigaţie să fie afişată central, în zona dintre cele două ceasuri.

Conceptul inteligent de afişare asigură reprezentarea grafică clar structurată şi flexibilă, cu utilizarea optimă a suprafeţei disponibile: astfel, zona centrală dintre ceasuri poate fi completată cu date adiţionale.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite