autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Volkswagen-Arteon-2018-1600-03_resize_1506243479
25 August 2017
Noul Volkswagen Arteon -- Amplifica pulsul de la prima privire

Noul Arteon este conceput pentru a încânta clienţii cu combinaţia sa de design estetic, carismă sportivă, o flexibilitate excelentă şi un spaţiu generos. Trezeşte pasiuni amplificate la fiecare nouă întâlnire: profilul aerodinamic al modelului Arteon. Se integrează cursiv în imaginea de ansamblu: geamurile laterale nu au rame, iar marginile curbate ale capotei motorului se continuă şi în planul profilului. Designul expresiv al părţii din spate a automobilului reprezintă încheierea perfectă. Iar cu linia de echipare Highline, exteriorul prezintă şi mai multe detalii pentru accentuarea caracterului său dinamic. Vă va fi greu să vă desprindeţi privirile de la această maşină, cu emblema sa R-Line specifică de pe grila radiatorului, semnătura sub forma literei „C” din barele de protecţie frontale şi jantele din aliaj uşor opţionale de 20 de inch numite „Rosario”, cu finisaj Dark Graphite Matt.

Exterior

Din faţă, privirile sunt imediat atrase de capota impunătoare. Silueta sa alungită, cu ampatament lung, desenează un profil inconfundabil şi oferă confort în spaţiu generos. Locul la picioare este mare pentru toţi ocupanţii, iar geamurile laterale fără rame emană eleganţa specifică unui coupe. Jantele din aliaj uşor cu dimensiuni de până la 20 de inch îi conferă modelului Arteon un caracter marcat de forţă şi dinamism. Designul unic al părţii din spate este dominat de hayon-ul care începe din partea de sus şi de blocurile optice spate cu LED incluse în echiparea standard, cu semnătură luminoasă marcantă, roşu închis. Designul reuşit accentuează eleganţa maşinii şi sporeşte totodată utilitatea în cotidian. Un caracter puternic, din toate perspectivele.

Interior

Elementele opţionale de decor din aluminiu şi lemn natur atrag atenţia cu aspectul lor rafinat şi sunt totodată plăcute la atingere - la fel ca şi sticla care acoperă sistemul opţional de navigaţie Discover Pro, care aminteşte de designul unei tablete Premium. Adiţional puteţi echipa modelul Arteon cu numeroase tehnologii premium, ca de exemplu, sistemul opţional de iluminare ambientală pentru adaptarea atmosferei interiorului în funcţie de preferinţe, plus multe alte opţiuni de primă clasă.
Pentru cele două linii de echipare Elegance şi R-Line, aveţi la dispoziţie tapiţerii deosebit de rafinate: în echiparea standard, puteţi savura tapiţeria din piele ecologică Vienna în combinaţie cu Alcantara fină, de exemplu în nuanţa deschisă Gri Mistral. Sau puteţi opta pentru tapiţeria din piele ecologică Nappa, care include la Arteon R-Line şi inserţiile decorative Carbon. Astfel, vă puteţi concepe propriul dumneavoastră automobil de vis.

Confortul acustic

Şi la interior au fost reduse la maximum toate sursele de zgomot, pentru orice linie de echipare. De exemplu, gurile de ventilaţie funcţionează silenţios şi fără a produce curent, iar sistemul de ventilare a scaunelor funcţionează cu vibraţii minime. Geamurile cu izolare fonică, disponibile opţional, merg chiar cu un pas şi mai departe: această măsură adiţională contribuie la o izolare şi mai bună a zgomotelor, iar sticla cu izolare termică, precum şi luneta şi geamurile laterale spate cu tentă închisă optimizează acustica şi protejează de razele solare prea puternice. Astfel, pasagerii nu vor fi deranjaţi de soare sau de zgomote şi se vor putea bucura din plin de călătorie.

Navigaţie

Datorită tehnologiei Bluetooth integrate, utilizarea hands-free a telefonului devine mult mai confortabilă la bordul modelului Arteon. Funcţia de navigaţie Discover Media include un touchscreen cu utilizare facilă, un CD-player, două mufe USB compatibile Apple, o mufă USB pentru încărcare, precum şi două slot-uri pentru carduri SD, care permit redarea fişierelor MP3 şi WMA. Iar dacă vă doriţi şi mai mult: sistemul, de asemenea opţional, de navigaţie Discover Pro este sistemul multimedia pentru cei deosebit de pretenţioşi. Oferă un touchscreen de 23,4 cm, redarea bine structurată a hărţilor 3D şi o unitate internă de memorie flash. Funcţia de comandă vocală reacţionează la rostirea denumirilor de localităţi şi străzi şi calculează ruta conform instrucţiunilor. Iar cu telefonul conectat, puteţi să apelaţi foarte simplu persoanele din lista de contacte memorate în agendă, rostind doar numele. Astfel puteţi păstra mâinile pe volan şi vă puteţi totodată concentra pe trafic.

Online

Conectându-vă la internet puteţi utiliza, cu pachetul opţional Car-Net „Guide & Inform”, date care cu greu pot fi întrecute ca actualitate. Dacă undeva se formează un ambuteiaj, de exemplu, veţi afla acest fapt în timp real. Deosebit de confortabilă este şi funcţia de adaptare automată a rutei. Cu funcţia de căutare online a destinaţiilor speciale găsiţi numeroase restaurante interesante, sau alte destinaţii atractive, precum hoteluri, staţii de alimentare sau, de exemplu, cinematografe nou deschise.

Când trebuie făcută următoarea verificare? Cât combustibil mai am în rezervor? Mai ales atunci când un autovehicul este utilizat de mai multe persoane, este bine de ştiut că puteţi găsi simplu şi on-line răspunsul la aceste întrebări. Graţie serviciilor Car-Net „Security & Service”, oferite ca dotare standard, pe portalul web puteţi accesa numeroase informaţii importante despre automobil. Iar funcţia Security & Service va fi cel puţin la fel de utilă şi în timpul călătoriilor: când sistemul înregistrează un accident, în limitele funcţiilor sistemului, va iniţia automat contactarea departamentului Relaţii Clienţi Volkswagen. Pe această cale este de asemenea posibilă solicitarea ajutorului la faţa locului, în funcţie de situaţie. Astfel pot fi transmise şi informaţii, de exemplu, despre automobil, numărul persoanelor din automobil sau locaţie. Prin intermediul comenzii vocale, şoferul poate fi consiliat şi ajutat până la sosirea serviciilor de urgenţă.

Motoare

Gama de motoare include trei motoare TSI cu turboîncărcător pe benzină şi trei motoare TDI pe motorină. Toate motoarele sunt montate transversal, cu patru cilindri şi injecţie directă de carburant, acoperind o gamă de putere de la 150 la 280 CP. Motorul cel mai puternic este cuplat la o cutie cu şapte viteze şi ambreiaj dual (DSG), şi are tracţiune 4MOTION pe patru roţi ca ofertă standard.

Capota motorului noului Arteon ascunde diferite variante de motorizare şi transmisii eficiente, pentru dinamism maxim. Astfel, de exemplu, motorul bi-turbo de 240 CP disponibil pentru Arteon Elegance şi R-Line (consum combustibil 5,9 l/100 km în regim mixt; emisii de CO₂ 152 g/km) se numără printre cele mai eficiente motoare diesel oferite în prezent. Acest motor este oferit cu tracţiunea integrală 4MOTION, ca dotare standard, precum şi opţional cu diferenţialul blocabil electronic XDS şi suspensiile adaptive DCC.

La fel şi motorul pe benzină de vârf, rezervat exclusiv liniei de echipare R-Line a modelului Arteon, impresionează cu o putere de 280 CP (consum mixt 7,3 l/100 km; emisii de CO₂ 164 g/km).

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite