autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
2015_Lexus_NX_Family_001_resize_1413828068
25 Septembrie 2014
Noul Lexus NX -- Crossover agil, rafinat si echipat cu tehnologii inovatoare

NX este primul model oferit de Lexus în cadrul segmentului crossoverelor premium de dimensiune medie. Prin intermediul acestui design marca japoneză îşi propune să atragă atenţia cât mai multor clienţi noi care au un stil de viaţă activ.

NX este disponibil în trei variante de motorizare şi anume: sistemul hibrid extrem de eficient întâlnit în cazul lui NX 300h, noul propulsor turbo pe benzină de 2 litri, dezvoltat de Lexus pentru NX 200t şi unitatea cu aspiraţie naturală instalată sub capota lui NX 200. Toate sunt însoţite de tracţiune faţă sau integrală, în funcţie de opţiunea clientului.

Lexus NX beneficiază de o varietate de tehnologii inovatoare la interior, iar printre ele se numără Wireless Charging Tray – care permite încărcarea dispozitivelor portabile, asemenea telefoanelor mobile, noua interfaţă de comandă tactilă Remote Touch prevăzută cu un touchpad, Panoramic View Monitor – un ecran digital pe care sunt afişate instrumentele de bord şi informaţiile esenţiale pentru şofer, un sistem de măsurare şi afişare a forţelor G, Head-Up Display de 6,2 inch care proiectează informaţii importante, precum viteza de deplasare, în partea inferioară a parbrizului, sistem de asistenţă la parcare, cameră video pentru supravegherea unghiului mort şi funcţia Rear Cross Traffic Alert care avertizează asupra traficului din spatele maşinii.

Versiunea F SPORT se mândreşte cu un design mai agresiv şi mai curajos, cu numeroase elemente specifice acestei game, cum ar fi grila fusiformă, bara de protecţie poziţionată foarte jos în partea din faţă, jantele din aluminiu, cadrele de culoare neagră destinate oglinzilor, culoarea interioară unică, diversele ornamente şi scaunele sport. De asemenea, ea este echipată cu amortizoare de înaltă performanţă.

Design exterior

Puternic inspirat din stilul conceptului LF-NX, modelul NX a fost construit în aşa fel încât să ofere un sentiment de agilitate care nu este asociat de obicei cu SUV-urile, dar şi să fie perfect pentru deplasările urbane. Vehiculul adoptă o formă agresivă din dorinţa de a face ca funcţionalitatea şi performanţa lui să fie evidente încă de la prima vedere.

Aripile din faţă şi cele din spate se integrează cât se poate de bine în caroseria cu aspect de diamant a maşinii. Ele ascund jante cu diametrul de 17 sau 18 inch care au o contribuţie majoră asupra impresiei generale create privitorilor. Farurile şi luminile de deplasare pe timp de zi cu LED-uri susţin limbajul de design îndrăzneţ abordat de Lexus.

Design interior

Habitaclul noului Lexus NX îmbină frumuseţea structurală a un vehicul de înaltă performanţă cu materiale şi texturi care oferă un sentiment şi o funcţionalitate premium.

Consola centrală este înconjurată de un cadru argintiu menit să simbolizeze forţa acestui crossover. În plus, construcţia ei a fost gândită pentru a sprijini cât mai bine atât picioarele şoferului, cât şi pe cele ale pasagerului din dreapta. Totodată, tehnologia avansată HMI (Human Machine Interface) garantează o interacţiune ideală între şofer şi automobilul pe care îl conduce.

Trei sisteme de propulsie

NX 300h – Modelul NX adoptă o unitate de control HV extrem de sofisticată, creată special pentru această maşină, însoţită de un motor Lexus de 2,5 litri cu ciclu Atkinson, generator, propulsor şi baterie. Întregul sistem de propulsie generează o putere totală de 194 CP cu emisii de CO2 de 120 g/km şi un consum mediu de combustibil de 5,2 litri / 100 km. Varianta hibridă NX 300h este oferită cu tracţiune faţă sau integrală şi echipată fie cu un motor electric, fie cu două astfel de unităţi. Printre dotările sale speciale se află controlul amortizoarelor pentru a creşte confortul resimţit de pasageri şi stabilitatea direcţiei prin reducerea gradului de înclinare pe suprafeţele de drum cu înălţimi inegale.

Lexus NX 300h poate fi cumpărat în Europa începând din luna octombrie.

NX 200t – Noul motor turbo de 2 litri dezvoltat de Lexus îşi face debutul în industria auto simultan cu NX 200t. El îmbină consumul redus de combustibil cu deplasarea agilă, generând o putere maximă de 239 CP la turaţii cuprinse între 4.800 şi 5.600 rpm, cu un cuplu maxim de 350 Nm în intervalul 1.650-4.000 rpm. Propulsorul a fost testat pe o distanţă de peste un milion de kilometri în condiţii diferite de drum, inclusiv în medii foarte dure. În plus, el dispune de o combinaţie nemaiîntâlnită până acum în lume a unui sistem de răcire cu apă a cilindrilor cu un colector de evacuare integrat şi a unui turbocompresor „divizat”. O nouă transmisie automată cu şase trepte de viteză a fost aleasă pentru a funcţiona împreună cu acest motor.

Lexus NX 200t va putea fi achiziţionat doar în anumite ţări din Europa, începând din februarie 2015.

NX 200 – Sistemul Valvematic propus de Lexus oferă un cuplu motor ridicat pe un interval mai amplu de turaţii şi distribuţie variabilă VVT pentru buna funcţionare a motorului de 2 litri cu aspiraţie naturală. Propulsorul are un raport de compresie ridicat şi injectoare de combustibil aşezate diagonal, fapt care optimizează admisia de carburant pentru a furniza o putere cât mai mare. Unitatea este conectată la o nouă transmisie S-CVT/Multi-drive cu schimbare secvenţială, controlată electronic.

Versiunea NX 200 va fi lansată în Rusia până la sfârşitul anului curent.

Ca o premieră pentru segmentul din care face parte, Lexus NX vine însoţit de sistemul All-speed Adaptive Cruise Control capabil să oprească maşina când observă că vehiculul din faţa sa nu se mai mişcă.

„NX este un crossover premium care combină performanţa cu numeroasele tehnologii de la bord şi designul atractiv pentru a fi pe placul cât mai multor clienţi. Asemenea ceasurilor sport, bicicletelor şi articolelor de modă de calitate ridicată, NX reprezintă creaţia supremă în categoria maşinilor sport premium pentru oraş. Luxul este promovat prin detalii mici, dar importante. Pe lângă accentele de lux, NX a fost construit pentru a completa viaţa cotidiană şi a fi capabil să susţină un stil activ de viaţă şi în week-end”, a precizat inginerul-şef al modelului NX, Takeaki Kato.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite