autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Toyota-C-HR-2017-1600-04_resize_1511886867
25 Octombrie 2017
Noua Toyota C-HR -- Reflecta fatetele orasului tau

Noua Toyota C-HR este un nou capitol reprezentativ pentru Toyota. Aspectul noului model este remarcabil, dat de profilul specific unui coupé, postura atletică şi stilizarea fluidă, ascunzând un habitaclu SUV evoluat, pentru a crea o nouă specie de maşini, fără echivalent.

Toyota C-HR impresionează prin agilitatea specifică unui hatchback, ascuns sub confortul unui SUV, datorită noii platforme TNGA. Noul model se remarcă prin răspunsul imediat la comenzile şoferului la operaţiuni precum schimbare a direcţiei, accelerare sau frânare.

Conturat şi contemporan, echilibrat şi meticulos, cu un design faţetat inspirat de forma diamantului, modelul Toyota C-HR pare croit dintr-o cu totul altă stofă. Chiar şi în repaus, caroseria inspirată de forma diamantului, conferă impresia mişcării.

La interior se remarcă scaunele cu inserţii de piele şi finisajele premium. Fiecare componentă a interiorului modelului Toyota C-HR este unică şi se îmbină perfect cu restul elementelor. Silueta caroseriei se extinde fluid în habitaclu, punând şoferul în control.

Tehnologia îmbrăţişează noua Toyota C-HR. Imaginile sunt afişate cu claritate pe ecranul tactil intuitiv cu diagonală de 8 inch. Cu funcţie de streaming audio şi servicii online, Toyota Touch® 2 transformă orice playlist într-o experienţă desăvârşită. Cu profunzime, melodicitate, energie sau claritate, sistemul audio JBL creat special pentru modelul Toyota C-HR asigură redarea pieselor muzicale la o înaltă calitate. Sistemul audio are 8 canale şi un amplificator stereo de 576 W, cu 9 incinte cu acustică patentată.

În premieră pe un model Toyota, noul model C-HR introduce tehnologia NANOE, ce purifică aerul, înlăturând bacteriile, polenul şi alţi alergeni.

Toyota C-HR beneficiază de cel mai avansat sistem de siguranţă – Toyota Safety Sense. Pachetul cuprinde o serie de sisteme active de siguranţă. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare detectează marcajele rutiere de pe carosabil şi alertează şoferul prin mijloace audio şi optice – asigurând asistarea direcţiei, în caz de necesitate – în cazul în care vehiculul deviază de pe banda de rulare fără acţionarea prealabilă a semnalizatorului.

Sistemul pre-impact cu funcţie de detecţie a pietonilor asigură alertarea şoferului prin semnale audio-optice şi activează sistemul de asistenţă la frânare. În cazul în care şoferul nu frânează în timp util, frânele vor fi acţionate automat pentru a preveni coliziunea sau a reduce efectele acesteia.

Sistemul de asistenţă marcaje rutiere monitorizează indicatoarele rutiere şi afişează lizibil informaţiile principale precum limita de viteză pe segmentul respectiv de drum. Sistemul asigură avertizarea sonoră şi optică în cazul în care nu sunt respectate indicatoarele rutiere.

Tempomatul adaptativ ajustează automat viteza de deplasare şi menţine o distanţă sigură în mers faţă de vehiculul aflat în faţă, reducând nivelul de oboseală în deplasările pe distanţe lungi.

Comutarea automată fază lungă-fază scurtă detectează luminile farurilor şi de poziţie ale celorlalţi participanţi în trafic şi monitorizează intensitatea luminii ambientale pentru a permite comutarea automată între faza de drum şi cea de întâlnire în vederea creşterii siguranţei deplasărilor pe timp de noapte.

În România, Toyota C-HR oferă două motorizări: una pe benzină de 1,2 litri şi o propulsie hybrid 1.8 litri, iar preţul porneşte de la 19.397 euro (TVA inclusă). Sistemul de propulsie hibrid integrează un propulsor pe benzină şi un motor electric. În total, ansamblul oferă o putere de 122 CP şi valori de consum demne de invidiat: 3,4 l/100 de kilometri în mediul urban. Pentru şi mai mult confort, Toyota oferă o cutie de viteze e-CVT pentru a gestiona resursele sistemului hibrid.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite