autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Honda-Civic_EU-Version-2017-1600-01_resize_1500799832
25 Iunie 2017
Noua Honda Civic -- Generatia 10

Honda lansează în România cea de-a zece generaţie Honda Civic. Redesenat complet şi reproiectat, noul Civic este simbolul spiritului inovativ şi al cercetărilor pentru o tehnică excelentă. Rezultatul este un vehicul cu personalitate unică şi spirit sportiv, un vehicul captivant, rafinat, confortabil şi sofisticat.

Disponibil în două tipuri de caroserii (hatchback şi sedan), incontestabil distinctiv, inconfundabil elegant şi sportiv, designul contemporan al noului Civic este o combinaţie unică de linii dramatice, sculpturale şi curbe line, atletice. Un vehicul proiectat să atragă atenţia şi, esenţial, un vehicul proiectat pentru dinamică şi pasiune.

Noul Civic devine reperul în materie de lungime totală în segmentul C Hatchback, astfel faţă de generaţia precedentă noul Civic este cu 136 mm mai lung, 30 mm mai lat şi 20 mm mai jos. Varianta Sedan este cu 130 mm mai lungă şi 18 mm mai joasă decât varianta hatchback. De remarcat că varianta Sedan are un ampatament comparabil cu al precedentei generaţii Accord (2700 mm vs 2705 mm).

Cel mai mare portbagaj din clasa sa este prezent pe noul Civic, varianta hatchback, cu o capacitate de până la 478 l, în timp ce pe varianta sedan capacitatea este de 519 l.

Noul Honda Civic prezintă două motoare noi supraalimentate pe benzină pentru a oferi putere şi economie de combustibil. Rafinatul şi puternicul 1.5 VTEC TURBO de 182 CP disponibil pe ambele caroserii sau eficientul motor 1.0 VTEC TURBO de 129 CP, disponibil pe varianta hatchback sunt echipate cu tehnologia Earth Dreams care oferă echilibrul perfect între performanţă şi eficienţă. Noile motorizări pot fi combinate cu transmisie manuală cu 6 trepte sau cu noua şi performanţa transmisie automată CVT.

În materie de siguranţă, Noul Civic stabileşte noi standarde prin prezenţa unei suite de tehnologii înglobate în sistemul Honda Sensing. Astfel, sistemul automat de frânare cu funcţie de detectare pentru pietoni, sistemul de avertizare a coliziunilor frontale, sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, sistemul de asistare a menţinerii benzii de circulaţie cu intervenţie activă, Cruise Control Adaptiv Inteligent, Limitator de viteză inteligent, sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie sunt oferite încă de la primul nivel de echipare.

Noul Civic este singurul model compact, inclusiv din segmentul premium care oferă în definiţie standard, de la primul nivel de echipare aceste tehnologii de siguranţă.

Cu poziţia ergonomică de conducere şi noul sistem de direcţie cu pinion dublu, Civic oferă un control excelent, pentru o experienţă de conducere captivantă. Suspensia a fost reconfigurată pentru manevrabilitate dinamică şi dispune de un sistem independent Multi-Link pe spate şi suspensie MacPherson pe faţă. Fiecare detaliu al vehiculului a fost examinat şi regândit, proiectând un cadru nou mai uşor, din materiale rezistente la torsiune, pentru scăderea greutăţii, rigidizând mai mult caroseria şi sporind dinamica noului Civic.

Honda Civic beneficiază de o gamă vastă de tehnologii utile, ca noul şi inteligentul sistem multimedia Honda CONNECT cu ecran touchscreen de 7 inch şi navigaţie integrată, bancheta încălzită, trapa panoramică, amortizoarele controlate electronic şi noua frână electronică de parcare, pentru a face fiecare călătorie mai plăcută.

NOUL CIVIC HATCHBACK - 5D

Honda Civic 5D este la fel de nonconformistă la interior pe cât o arată şi exteriorul. Bordul dispune de mai multe ecrane îndreptate către şofer asemeni unei maşini de pe circuit. La căderea nopţii, interiorul automobilului pare o adevărată metropolă luminată. A zecea generaţie Civic dispune de o multitudine de sisteme de asistenţă a condusului: avertizare pentru maşinile din unghiul mort, sisteme de avertizare pentru o potenţială coliziune frontală sau funcţia de frânare automată în cazul în care şoferul nu intervine.

Honda Civic 5D este un vehicul proiectat să atragă atenţia şi, esenţial, un vehicul proiectat pentru dinamică şi pasiune. Tragerea frânei de mână e istorie. Honda Civic 5D dispune de o frână de mână electrică ce se activează prin apăsarea unui buton.

Designul contemporan al noului Civic este o combinaţie unică de linii dramatice, sculpturale şi curbe line, atletice. Fiecare unghi al exteriorului modelului Honda Civic 5D este unghiul perfect. Priviţi încă o dată imaginile. Aveţi vreo îndoială?

Farurile de tip LED luminează carosabilul pentru ca şoferul să se simtă la fel de în siguranţă pe timp de noapte ca şi pe timp de zi. Acestea sunt extrem de bine desenate pentru a se încadra perfect în spiritul Civic.

Pedale sport din aluminiu? Se poate! Acestea vor da maşinii o notă agresivă şi adaugă un look cu adevărat sportiv interiorului noului Civic.

Pachetul protecţie conţine accesorii solide, durabile şi elegante, proiectate pentru a proteja noul Civic de zgârieturi şi lovituri. Pachetul include: protecţie praguri laterale, protecţii prag portieră şi protecţie încărcare portbagaj.

NOUL CIVIC SEDAN - 4D

Cu un ADN sportiv şi cu un design modern, cea de-a zecea generaţie Honda Civic se adresează atât călătoriilor urbane, cât şi celor extra-urbane. Liniile exterioare o transformă pe Civic Sedan într-un sedan care se face remarcat în trafic. Interiorul noului Civic Sedan este realizat din materiale de calitate superioară şi totul este proiectat astfel încât comenzile să fie intuitive şi poziţionate la îndemâna conducătorului auto. Confortul automobilului este sporit, iar şoferul se poate bucura de un ecran configurabil în locul ceasurilor analogice.

Versiunea 1.5 V-TEC Turbo a Honda Civic Sedan are un consum de 5,8 litri/100 km în regim mediu mixt. Automobilul face faţă condusului sportiv, iar cei 182 de CP îşi fac treaba atunci când şoferul o cere. Motorul este lipsit de zgomot, ceea ce face din Honda Civic Sedan o maşină extrem de prietenoasă şi silenţioasă.

În versiunea standard, Civic Sedan pune la dispoziţia doritorilor sistemul Honda Sensing, care reprezintă una dintre cele mai avansate suite de tehnologii pentru siguranţă, proiectată pentru a-i proteja atât pe pasageri, cât şi pe conducătorul auto. Una dintre noutăţi este Road Departure Mitigation (RDM), o tehnologie ce utilizează o cameră montată între oglinda retrovizoare şi parbriz pentru a detecta marcajele benzilor de pe şosea. Dacă şoferii se apropie prea mult de benzi fără ca semnalizarea să fie activată, volanul va vibra pentru a-l atenţiona pe şofer că iese de pe traseu.

Habitaclul spaţios al noului Civic îi va înconjura pe pasageri într-un mod confortabil şi calitativ cu suprafeţe tactile, scaune conturate cu susţinere şi un panou de bord larg şi cuprinzător.

Portbagajul încăpător de 519 l al noului Civic Sedan oferă tot spaţiul de care pasagerii au nevoie, cu posibilitate de extindere prin plierea banchetei din spate.

Cu un design contemporan ce exprimă eleganţă şi sportivitate, Civic este bine proporţionat. Automobilul beneficiază de o combinaţie unică de linii dramatice, sculpturale şi curbe netede, care curg de la capotă la portbagaj.

Detaliile de design cum sunt noile faruri cu LED, jantele sportive din aliaj şi grila cromată distinctă, oferă noului Civic un stil unic şi atletic.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite