autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
13C1358_122_1403114878
25 Mai 2014
Noua Clasa V de la Mercedes-Benz -- Din seria autovehiculelor multifunctionale

Prin intermediul noii Clase V, Mercedes-Benz redefineşte conceptul de autovehicul multifuncţional. Chiar dacă este cel mai tânăr şi spaţios membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, modelul setează noi standarde în segmentul său datorită designului şi inovaţiilor prezente în premieră la bord. Noua Clasă V oferă spaţiu interior pentru până la opt persoane şi o funcţionalitate exemplară combinată cu un design premium, confort, plăcerea de a conduce, eficienţă şi siguranţă. Toate acestea sunt caracteristici definitorii pentru automobilele care poartă steaua cu trei colţuri. De aceea, un Mercedes-Benz din clasa autovehiculelor multifuncţionale este automobilul perfect pentru cei care apreciază spaţiul mare al interiorului, dar nu vor să sacrifice stilul şi confortul.

Acest autovehicul multifuncţional premium oferă două linii de echipare - V-Class şi V-Class AVANTGARDE, un pachet cu accesorii sport „Exterior Sports” şi un pachet special pentru interior „Interior Design”, disponibil pentru fiecare din cele două echipări amintite mai sus. Acestora li se adaugă două versiuni disponibile pentru ampatament, trei lungimi pentru caroserie (cuprinse între 4.895 şi 5.370 mm), trei motorizări şi foarte multe opţionale care pot personaliza extrem de mult noul autovehicul multifuncţional. Datorită tuturor acestor elemente, noua Clasă V poate îndeplini orice nevoi ale clienţilor: el este atractiv pentru familii sau pentru cei care au nevoie de un interior spaţios, flexibil, ergonomic pentru activităţi sportive. Mai mult, Clasa V poate fi maşina ideală ca autovehicul de tip shuttle în cadrul hotelurilor sau ca transport pentru VIP-uri.

Apariţie dinamică, plină de emoţie

De la prima vedere, noua Clasă V este evident un membru al familiei de automobile Mercedes-Benz, o apariţie ce transmite multă emoţie în segmentul său. Partea frontală este dominată de grila impozantă a radiatorului în al cărei centru este amplasată steaua Mercedes-Benz în formă tridimensională. În părţile laterale ale grilei se află farurile cu design progresiv care acum, pentru prima oară în segment, pot oferi tehnologie full-LED pentru toate funcţiile. Acestea sunt disponibile opţional. Grila motorului este conturată în forma literei „V” şi se uneşte elegant cu delimitarea cromată a grilei şi cu partea superioară a farurilor.

Stil modern şi ambianţă high-class

Interiorul noii Clase V redefineşte ideea de spaţiu pe care o oferă un autovehicul multifuncţional. Materialele de o calitate superioară, luxoase, plăcute la atingere, la care se adaugă un concept de finisaje armonioase, detalii complexe şi un limbaj de design senzual, oferă o ambianţă nemaiîntâlnită în segment. Sentimentul de confort suprem, specific automobilelor Mercedes-Benz, este o calitate definitorie în interiorul noii Clase V. Cea mai fină piele nappa este disponibilă pentru scaune, volan şi schimbătorul de viteze. Această ambianţă deosebită este completată pe timp de noapte de sistemul spectaculos de iluminare, cu trei culori disponibile.

Un element special al interiorului este bordul, separat la mijloc de un element tridimensional care sporeşte senzaţia de spaţiu şi conferă întregului ansamblu o imagine de înaltă clasă. Secţiunea inferioară a bordului are un design care aminteşte de o sculptură, iar partea superioară aduce o premieră în segment: ca dotare opţională, aceasta poate fi finisată cu un aspect de piele cusută cu fir gros, în nuanţă contrastantă.

Alte caracteristici unicat ale Clasei V sunt display-ul central, ce pare că pluteşte deasupra bordului, volanul multifuncţional cu 12 comenzi şi selectorul electric al transmisiei automate, DIRECT SELECT, la care se adaugă volanul ce poate fi echipat în premieră cu padele pentru schimbarea manuală a treptelor. Mai mult, Clasa V poate fi echipată cu sistemul de control inovator cu touchpad, ce permite controlarea comenzilor sistemului de infotainment prin gesturi şi poate transcrie chiar şi literele scrise de mână pe suprafaţă - caracteristici întâlnite de obicei la telefoanele smartphone. Sistemul touchpad este disponibil fie cu sistemul Audio 20 CD, fie cu COMAND Online. Cea mai nouă generaţie a acestui sistem COMAND Online combină funcţiile sistemului audio, ale telefonului şi cele ale navigaţiei şi, mai mult decât atât, oferă un browser pentru internet cu sistemul de comenzi vocale LINGUATRONIC, şi poate recepţiona datele de trafic în timp real. Sistemul audio cu surround ultra-performant Burmester® oferă 16 difuzoare şi un subwoofer pentru a crea o ambianţă auditivă perfectă.

O nouă dimensiune pentru confort

Noua Clasă V fixează noi standarde pentru confort şi modularitate datorită inovaţiilor pe care le aduce în segment. Acest autovehicul multifuncţional Mercedes-Benz este singurul automobil din segmentul său care oferă suport lombar reglabil pe patru direcţii şi scaune climatizate, ce folosesc ventilatoare cu funcţionare inversă, pentru a asigura un nivel de umiditate ideal pe suprafaţa de contact a corpului cu pielea scaunelor şoferului şi pasagerului din dreapta.

Un alt sistem unic în segmentul acestor automobile este climatizarea automată THERMOTRONIC, oferită opţional ca alternativă la TEMPMATIC, sistemul oferit standard. El oferă trei moduri de climatizare - FOCUS, MEDIUM şi DIFFUSE. Acestea au setări distincte prestabilite pentru distribuţia şi volumul de aer condiţionat transmis în habitaclu. Mai mult, sistemul THERMOTRONIC oferă posibilitatea pornirii climatizării dintr-un buton de pe cheia maşinii, beneficiază de un senzor ce ajută la eliminarea condensului de pe geamuri şi foloseşte o distribuţie variabilă a aerului condiţionat în lateralele pasagerilor faţă, în funcţie de poziţia soarelui.

Configuraţii numeroase pentru scaune şi spaţiul de bagaje

Scaunele din spate pot fi aşezate în numeroase configuraţii pentru a răspunde oricărui tip de cerinţe ale clienţilor. Ca dotare standard, Clasa V este echipată în spate cu patru scaune individuale luxoase, cu cotiere reglabile integrate, amplasate pe două rânduri. Datorită tehnologiei îmbunătăţite şi a unei logici ergonomice de manevrare bine studiate, scaunele din primul rând pot fi rabatate cu o uşurinţă remarcabilă, pentru a permite un acces foarte facil la rândul doi de locuri. Pentru spaţiul dintre locurile de pe primul rând din spate este disponibilă o masă pliabilă.

Ca o alternativă la scaunele individuale, pe cele două rânduri din spate pot fi montate banchete. Acestea pot oferi fie loc pentru doi pasageri, astfel că spătarele acestora se pot rabata, fie poate fi montată o banchetă pentru trei persoane, cu şezut din două segmente şi spătar rabatabil divizat în trei bucăţi individuale. Scaunul din exteriorul părţii drepte a banchetei pentru trei persoane poate fi rabatat către faţă sau poate fi scos complet. Iar toată bancheta poate fi, la rândul ei, rabatată pentru a crea spaţiu suplimentar pentru bagaje de mari dimensiuni, cum ar fi un echipament sportiv sau o piesă nouă de mobilier.

Pentru a petrece noaptea confortabil în interiorul său, Clasa V poate fi echipată cu locurile de pe rândul doi în forma unei banchete pentru trei pasageri, ce se poate transforma în pat. Mai multe sertare sunt amplasate sub aceasta şi mai multe bagaje pot fi depozitate şi sub celălalt rând de scaune. Toate locurile disponibile în interiorul noii Clase V, indiferent că vorbim despre o banchetă sau despre locurile individuale, sunt echipate cu centuri de siguranţă integrate, cu trei puncte de prindere.

Eficienţă de top

La lansarea pe piaţă, noua Clasă V este prevăzută cu motorul Diesel ultra-performant de 2.1 litri cilindree, în patru cilindri şi supra-alimentare cu sistem biturbo care deja este un propulsor de succes pe restul gamei de automobile, de la Clasa A şi până la S. Pentru noua Clasă V, el a fost îmbunătăţit suplimentar şi va fi disponibil în trei trepte de putere: în V 200 oferă 136 CP şi un cuplu motor maxim de 330 Nm, iar în V 220 CDI are 163 CP şi 380 Nm. Pentru fiecare indicativ în parte, fiecare versiune este cu 20 Nm mai puternică, dar consumul este mai mic cu aproximativ doi litri pentru fiecare 100 km parcurşi.

Vârful de gamă botezat V 250 BlueTEC are o putere maximă de 190 CP şi un cuplu motor maxim de 440 Nm, ceea ce îi conferă forţă la fel de mare şi agilitate comparabile cu predecesorul motor diesel V6 de trei litri cilindree. În acelaşi timp, noul model de top are o funcţionare foarte rafinată, iar nivelul de zgomot interior a fost redus semnificativ - mai ales datorită antifonării suplimentare faţă de precedentul model. Datorită tehnologiei BlueTEC, modelul de top al Clasei V este primul automobil din segment care împlineşte standardele Euro 6. V 250 BlueTEC este echipat standard cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS cu selector electric amplasat pe coloana volanului - DIRECT SELECT şi padele DIRECT SELECT pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor. Transmisia automată este disponibilă opţional pentru modelele V 200 CDI şi V 220 CDI.

Model exclusiv pentru lansare: V-Class Edition 1

La fel ca orice automobil Mercedes-Benz lansat pe piaţă, noua Clasă V va fi disponibilă la începutul comercializării în versiune specială Edition 1. Aceasta este echipată cu motorizarea de 190 CP cu transmisia automată 7G-TRONIC PLUS şi o suspensie sport, fie cu opţiunea de suspensie AGILITY CONTROL, cu amortizoare controlate electronic. Mai mult, în dotarea standard sunt oferite pentru Edition 1: jante din aliaj uşor cu diametrul de 19 inch şi design cu cinci spiţe duble, geamuri închise la culoare pentru spate, tapiţerie din piele nappa în culoare „marron”, bord cu aspect de piele şi cusătură contrastantă şi inserţie de lemn „dark anthracite ebony”. Mai mult, dotarea standard a acestei versiuni speciale include scaune ventilate faţă, climatizarea THERMOTRONIC pentru faţă şi TEMPMATIC pentru spate, sistemul COMAND Online, opţiunea audio surround Burmester®, uşi culisante electrice pentru ambele părţi spate ale maşinii, hayon-ul cu operare electrică EASY PACK şi lunetă cu deschidere separată, pachetul Parking cu cameră cu vedere de 360 grade, COLLISION PREVENTION ASSIST, Lane Keeping Assist şi Blind Spot Assist, plus sistemul PRE-SAFE® ce oferă un nivel de siguranţă exemplară.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite