autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Grand_Santa_Fe_Ext5_resize_1411308950
25 August 2014
Hyundai Grand Santa Fe -- SUV premium cu sapte locuri

SUV-ul din segmentul E al mărcii, cu ampatament extins, este disponibil în reţeaua de distribuţie Hyundai Auto România. Stocul special de lansare, cu nivel de echipare Luxury, beneficiază de tehnologie şi dotări premium, fiind disponibil în configuraţia cu şapte locuri.

Alăturându-se generaţiei Santa Fe, noul model demonstrează încă o data competenţă şi performanţa Hyundai în materie de SUV-uri. În scopul de a întâmpina cerinţele regionale pentru o versiune de caroserie extinsă, Grand Santa Fe a fost dezvoltat în paralel cu modelul de bază, încă din stadiile incipiente. Această abordare a permis ca designul atrăgător, având la bază conceptul „Storm Edge”, să fie aplicat ambelor modele.

Lansat pentru prima dată pe continentul american, Grand Santa Fe beneficiază de o variantă dedicată pentru piaţă din Europa, dinamica şi manevrabilitatea fiind ajustate pentru a oferi o experienţă rafinată, la nivelul clienţilor europeni.

Noul model se diferenţiază de actuala generaţie Santa Fe în materie de design printr-o grilă reconstruită, proiectoare de ceată şi bară de protecţie faţă, dar şi prin remodelarea completă a părţii din spate. La capitolul dimensiuni, Grand Santa Fe este mai înalt (+ 10 mm), mai lat (+ 5 mm) şi mai lung (+ 225 mm), având la bază un ampatament extins (+100 mm) şi beneficiază de un spaţiu de depozitare de 607 litri - cel mai mare din clasă. Grand Santa Fe dispune de jante din aliaj speciale, de 18 şi respectiv 19 inch.

Modelul oferă o motorizare unică, adaptată dimensiunilor sale: propulsorul de înaltă putere compatibil Euro 5 Diesel 2.2 litri VGT. Acesta este asistat de o transmisie automată cu şase trepte, livrând 197 CP şi dezvoltând un cuplu maxim de 436 Nm/ 1.800 - 2.500 rpm.

Grand Santa Fe se numără printre modelele care beneficiază de cele mai avansate opţiuni ale segmentului, seria de lansare disponibilă pe piaţa locală incluzând dotări de top: şapte airbag-uri standard (airbag-uri şofer, pasager faţă, laterale, tip cortină şi genunchi şofer), sisteme de siguranţă activă şi pasivă precum ABS, EBD, TCS, ESP şi BAS (Brake Assist System), sistem de management al direcţiei, asistenţă la urcarea şi coborârea pantelor, posibilitate de blocare diferenţial central, direcţie servoasistată electric cu trei moduri de funcţionare (normal, confort şi sport), faruri Xenon cu sistem de spălare, oglinzi exterioare acţionate electric, încălzite, în culoarea caroseriei, cu lumină de întâlnire şi semnalizare încorporată, climatizare automată cu dublă zonă de acţiune, Keyless Start System cu buton de pornire/oprire, pilot automat, scaune faţă şi spate (rândul al doilea) încălzite, senzori de parcare, tapiţerie din piele, plafon panoramic cu deschidere parţială, sistem de navigaţie, bluetooth cu recunoaştere vocală, display cameră video spate şi multe altele.

O atenţie deosebită a fost acordată confortului pasagerilor. În acest sens, al doilea rând de scaune dispune de sistem de ventilaţie, cotieră şi suport pentru pahare, în timp ce utilizatorii celui de-al treilea rând de scaune au posibilitatea de a seta temperatură dorită, prin intermediul unui sistem independent.

„Suntem încântaţi să putem prezenta clienţilor Hyundai de pe piaţa locală noul vârf de gamă SUV, care vine în întâmpinarea celor care îşi doresc un model cu abilităţi de off-road, dar care să acomodeze, totodată, în condiţii de confort o familie numeroasă. Grand Santa Fe completează perfect gama Hyundai, alăturându-se modelelor SUV de succes ix35 şi Santa Fe şi oferind dotări premium în configuraţia standard”, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto România.

În completarea gamei de modele Hyundai disponibile în România, Grand Santa Fe beneficiază de cel mai competitiv pachet de servicii post-vânzare prezent pe piaţă locală, care include 5 ani garanţie integrală, fără limită de kilometri.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite