autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
2lexus22_1385225458
25 Octombrie 2013
LF-NX, avanpremiera noului SUV Lexus

Un nou concept Lexus de crossover compact, LX-NX, şi-a făcut debutul mondial în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. El explorează posibilitatea includerii unui astfel de model în gama Lexus.

Conceptul LF-NX vine în susţinerea poziţiei de lider pe care Lexus o deţine în domeniul fabricării de tehnologii complet hibride şi este propulsat de o nouă variantă a sistemului Lexus Hybrid Drive, adaptat pentru a genera performanţa necesară unui SUV.

Exteriorul vehiculului reflectă o evoluţie a filosofiei de design L-Finesse, abordat în ultima perioadă de Lexus. Partea din faţă este dominată de o grilă a radiatorului uriaşă, specifică modelelor producătorului nipon, faruri ascuţite care dispun de lumini independente pentru deplasarea pe timp de zi şi structuri unice prin care este separată bara de protecţie de aripi, toate aceste elemente conferindu-i maşinii un aspect foarte agresiv.

În profil, arcurile puternice sunt acoperite cu un strat de vopsea neagră care le protejează de coroziune şi sunt reprezentative pentru un crossover urban. Partea din spate este pusă în evidenţă de lămpile deosebite, ce se prelungesc până în apropierea barei de protecţie, pentru a crea o înfăţişare aerodinamică.

Conceptul Lexus LF-NX este vopsit în nuanţa Brushed Metal Silver cu ajutorul căreia este generată impresia că întreaga caroserie a fost construită dintr-o singură bucată de metal.

Interiorul se potriveşte extrem de bine cu stilul exterior, habitaclul fiind orientat către nevoile conducătorului auto. El include un display mai înalt şi o zonă de operare mai joasă pe tabloul de bord, formatul actual obţinându-se după multe generaţii succesive ale companiei Lexus. În acest fel, şoferul şi pasagerii pot interacţiona cu tehnologiile de ultimă generaţie care au fost instalate în noua maşină. Forţa şi rafinamentul noului LF-NX sunt completate de tapiţeria din piele disponibilă în două culori (Sunrise Yellow / Black) şi instrumentele iluminate în albastru.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite