autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz-GLE_Coupe_2016_1600x1200_wallpaper_0a_resize_1442998666
25 August 2015
Noul Mercedes-Benz GLE Coupe -- O alegere sportiva

Noul GLE Coupé aduce un suflu complet nou în familia de coupé-uri a brand-ului german Mercedes-Benz, mai ales în ceea ce priveşte aspectul acestora şi latura lor sportivă. El completează linia formată din versiunile cu două uşi ale Claselor C, E şi S, precum şi modelele cu patru portiere CLS Coupé şi CLA Coupé.

Pe de o parte, GLE Coupé împărtăşeşte valorile stilistice promovate până în prezent de Mercedes-Benz. Pe de altă parte însă, vehiculul dă dovadă de o sportivitate superioară şi pune în aplicare numeroase elemente de lux modern, menite să îi scoată în evidenţă puritatea estetică.

Componenta vizuală este puternic susţinut de tehnologiile de ultimă generaţie adoptate de SUV-ul GLE Coupé. Pe lângă sistemul Dynamic Select, care îi permite şoferului să regleze anumite funcţii ca răspunsul motorului, transmisia, setările suspensiei, direcţia sau aerul condiţionat, prin simpla apăsare a unui buton, vehiculul oferă cinci moduri diferite de deplasare, pornind de la cel confortabil şi terminând cu cel sportiv.

Gamă variată de echipamente standard

Printre echipamentele standard de care beneficiază noul GLE Coupé se numără scaunele sport acoperite cu piele Artico, jante cu diametrul de 20 inch, portbagaj cu funcţie de închidere şi deschidere electrică şi cameră video retrovizoare. De asemenea, clienţii pot comanda opţional sistemul de asistenţă a stabilităţii ESP cu funcţiile Dynamic Cornering Assist şi Crosswind Assist, dar şi tehnologia Collision Prevention Assist Plus. Sistemul de frânare Bas Plus este inclus în pachetul standard şi poate fi prevăzut opţional cu funcţia Cross-Traffic Assist.

Cele mai populare dintre echipamente sunt grupate în pachete atractive, gândite special pentru GLE Coupé. Pachetul Driving Assistance Plus cuprinde sistemele Distronic Plus cu Steering Assist şi Stop&Go Pilot, Pre-Safe Brake cu funcţie de detectare a pietonilor, Bas Plus cu funcţiile Cross-Traffic Assist, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist şi Pre-Safe Plus. Pachetul Parking include sistemul de camere video cu redare la 360 de grade şi funcţia Active Parking Assist cu tehnologia Parktronic, care garantează o vizibilitate excelentă şi o capacitate sporită de manevrare a maşinii la intrarea sau ieşirea din locurile de parcare. Vizibilitatea pe timp de noapte este îmbunătăţită cu ajutorul sistemului de iluminare LED Intelligent Light, această dotare fiind standard pentru toate modelele. În condiţii meteo nefavorabile care pot afecta vizibilitatea, poate fi activat sistemul adaptiv de ştergătoare de parbriz cu lichid încălzit – Magic Vision Control.

Disponibilă opţional, cea mai recentă generaţie a sistemului de infotainment COMAND Online oferă un display cu diagonala de 20,3 cm care poate fi controlat prin intermediul unui touchpad intuitiv. De asemenea, sistemul include un DVD player şi tehnologia Traffic Sign Assist cu funcţie de recunoaştere a semnelor rutiere şi de atenţionare în cazul rulării pe sens interzis. Clienţii mai pot comanda şi un DVD changer cu şase discuri, un sistem Rear Seat Entertainment cu telecomandă, receiver TV sau sistemul audio Bang & Olufsen AMG.

Trei versiuni AMG cu adevărat sportive

Motorul V6 capabil să dezvolte 367 CP îi permite modelului GLE 450 AMG să intre în lumea maşinilor sport a brand-ului de performanţă AMG Sport. Dintre caracteristicile exterioare se remarcă în primul rând grila radiatorului flancată de farurile cu LED şi design interior tridimensional, capota uşor bombată în partea din faţă, plăcuţa de înmatriculare încorporată în spoilerul spate, stopurile înguste şi jantele din aliaj cu diametrul de 21 inch. Totodată, carcasele oglinzilor, grila radiatorului şi cadrele geamurilor laterale pot fi vopsite într-o nuanţă de negru lucios. Şi la interior se pot observa elemente care îşi propun să sublinieze latura sportivă, cum ar fi volanul multifuncţional acoperit cu piele Nappa şi instrumentarul de bord.

Automobilele GLE 63 şi GLE 63 S AMG sunt şi mai sportive. Propulsia lor este asigurată de un motor V8 biturbo de 5,5 litri, fabricat de AMG, care generează 557 CP, respectiv 585 CP. Ele sunt echipate în mod standard cu suspensiile sport AMG Ride Control cu funcţie de stabilizare activă a ruliului Active Curve System, tehnologie Sports Direct-Steer şi sistem de frânare de înaltă performanţă. Sistemul de tracţiune integrală permanentă 4MATIC furnizează o manevrabilitate sigură, completată armonios de abilităţile sportive. Toată experienţa de condus este susţinută de un sistem de evacuare sport creat de AMG, care controlează întregul repertoriu acustic al noului Mercedes-Benz GLE Coupé.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite