autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1jaguar_resize_1445584515
25 Septembrie 2015
Jaguar F-Pace -- Primul crossover din gama

După o lungă perioadă de aşteptare, constructorul auto britanic Jaguar a dezvăluit oficial cel dintâi crossover din gama sa, pe care l-a botezat F-Pace.

Modelul a avut drept sursă de inspiraţie conceptul C-X17, de la care a preluat numeroase elemente de design. El se deplasează pe aceeaşi platformă creată în mare parte din aluminiu pe care se bazează şi berlinele XE şi XF. Măsoară 4.731 mm lungime şi dispune de un ampatament generos de 2.874 mm, cu un volum al portbagajului de 650 litri.

Interiorul poate găzdui cu succes cinci persoane adulte deoarece oferă suficient de mult spaţiu, atât pentru picioare, cât şi pentru cap. În plus, este disponibil un sistem de infotainment pus în funcţiune cu ajutorul unui procesor quad-core şi însoţit de un touchscreen cu diagonala de 10,2 inch. Pasagerii pot conecta la internet până la opt dispozitive mobile datorită unui hot-spot WiFi, în timp ce funcţia de navigaţie prin satelit poate fi afişată pe ecranul de 12,3 inch al instrumentarului de bord.

În ceea ce priveşte motorizarea, clienţii au posibilitatea de a alege una din următoarele unităţi:

* 2 litri diesel cu 180 CP, alături de o transmisie manuală şi tracţiune spate sau integrală, respectiv o cutie de viteze automată şi tracţiune integrală;

* 2 litri pe benzină cu 240 CP, alături de o transmisie automată şi tracţiune spate;

* 3 litri diesel cu 300 CP, împreună cu o transmisie automată şi tracţiune integrală;

* 3 litri pe benzină cu 380 CP, alături de o transmisie automată şi tracţiune integrală.

Ultimul propulsor are nevoie de 5,1 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 km/h şi atinge viteza maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Noul Jaguar F-Pace va fi disponibil în versiunile Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S şi First Edition.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite