autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Ford Individual
15 Iulie 2007
Personalizeaza-ti Fordul!

Au trecut iata citeva luni de cind Ford a lansat "Ford Individual", un program care permite clientilor sa isi personalizeze noile lor masini prin selectarea unor optiuni dintr-o gama extinsa de caracteristici si echipamente care vin in completarea nivelelor standard de echipare. Aceasta initiativa a fost introdusa intrucit clientii din toata Europa au inceput sa isi doreasca din ce in ce mai mult noi posibilitati de a se exprima prin intermediul masinilor pe care le detin.
"Ford raspunde la un trend in crestere pe piata auto", a spus Bernhard Mattes, vicepresedinte al Diviziei Servicii Clienti de la Ford. "Cumpararea unei masini reprezinta o achizitie importanta, iar oamenii isi doresc sa maximizeze cit de mult acest lucru prin specificatii ale masinii care li se potrivesc cel mai bine".


"Ford Individual" a debutat cu programe pilot in Germania si Elvetia. Primul produs a fost instalat pe un Ford S-MAX -- "Masina Anului 2007" in Europa. Printre pachetele disponibile se numara si unul care are ca optiune tapiserie din piele in tot interiorul.
Caracteristicile "Ford Individual" au trei teme diferite: sportiva, de lux si hitec. "Linia sportiva" a fost creata avind in minte gama de performante a Ford ST. Contine stiluri distinctive de jante de aliaj si spoilere, dar si pachete de interior cu pedale si placute din aliaj.
Piele de inalta calitate si aplicatii de lemn sint disponibile in "Linia de lux", practic un pas in plus de la interiorul obisnuit al Ford Ghia. Linia de lux mai ofera clientilor posibilitatea alegerii de culori speciale si tapiserii.


"Linia hitec" tinteste clientii care sint interesati de caracteristicile extra tehnice -– acestea includ sisteme audio premium si camere pentru mersul cu spatele.
Personalizarea vehiculelor a debutat modest la Ford la inceputul anilor 1990, cu mai putin de 500 de vehicule modificate. Astazi, in jur de 600.000 de vehicule -– practic o treime dintre toate masinile de pasageri si vehiculele comerciale ale Ford in Europa -– sint comandate cu echipari speciale. Vehicule mai mari, cum ar fi noul Ford S-MAX sau Ford Galaxy, au deja o rata de individualizare care se apropie de 70 la suta.


"Din 2007, «Ford Individual» ofera o selectie de caracteristici speciale, iar Ford a imbunatatit modul in care programele sint marketate si livrate clientilor. Posibilitatea de a comanda un pachet «Ford Individual» a fost integrata in procesul obisnuit de comanda de la dealeri", a explicat Mattes.


"Ford Individual" este instalat pe vehicule la centrele de modificare ale companiei, sau la amplasamentele de productie unde vehiculele sint manufacturate.
"Cererea sporita pentru accesorizare a deschis cai noi pentru a servi mai bine clientii", a spus Mattes. "Am putut sa imbunatatim calitatea produselor si logistica -– la costuri mai mici -– prin achizitionarea la nivel central a componentelor".


Responsabil pentru operatiunea noului "Ford Individual" este departamentul de individualizare a vehiculelor, localizat in cartierul general al Serviciului Clienti pentru Europa al Ford, din Koln. Acesta detine propriile functii de proiectare, design, productie si logistica.
Cresterea personalizarii vehiculului in alte parti ale lumii a avut drept rezultat o colaborare mai strinsa a grupului european cu omoloagele sale de la sediile centrale ale Ford din Dearborn, Michigan si cel al Ford din Asia-Pacific -- Bangkok, Thailanda.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite