autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Noua generatie Skoda Superb
15 Decembrie 2007
Noua generatie Skoda Superb, testata de reporteri in premiera
Noua generatie Skoda Superb
Noua generatie Skoda Superb
Noua generatie Skoda Superb

Conditiile extreme oferite de desertul american au reprezentat ocazia ideala de a-l alege ca locatie pentru a testa doua prototipuri ale noii generatii Skoda Superb.
Pentru prima data in istoria brandului Skoda, reprezentantii mass-media au fost invitati sa asiste la un astfel de eveniment inainte de premiera oficiala a noului model. Prototipurile premergatoare seriei de succes, cu accesorii usor camuflate, au fost prezentate primilor reprezentanti media de catre un important membru Skoda Auto, din cadrul Departamentului de Dezvoltare Tehnica, dr Eckhard Scholz, care a afirmat: "Noua Skoda Superb este o masina exceptionala, care aduce numeroase imbunatatiri tehnice si solutii interesante. De aceea am ales aceasta neconventionala metoda de prezentare!".


Practica, dar si luxoasa
Noua generatie Skoda Superb este pregatita sa indeplineasca cele mai pretentioase cerinte ale clientilor care opteaza pentru segmentul de masini de dimensiuni medii. In ziua de azi, clientii isi doresc o masina care sa fie atit practica, cit si luxoasa. Ar fi deosebit de dificil sa gasesti o alta masina care sa combine atit de armonios aceste doua trasaturi contradictorii precum o face noul model Skoda Superb. Aceasta generatie de masini de succes a determinat aparitia Skoda in importante evenimente auto, clientii fiind acum obisnuiti cu prezenta sa in segmentul mijlociu si cel superior mijlociu.


Urmind traditia ...
Noua generatie fost conceputa de la inceput ca fiind un vehicul complet nou. Spatiul si confortul oferit in timpul calatoriei de catre noua Skoda ii asigura locul de frunte in cadrul masinilor de dimensiuni medii. Proiectarea uimitoare a constructiei si a designului noii generatii Skoda va reprezenta motivul pentru o schimbare majora a perceptiei asupra acestei game de modele. Noua generatie Skoda Superb, cu spatiul sau interior exceptional, urmeaza traditia actualei generatii moderne.


Satisfactie de top pentru clienti
Succesul generatiei actuale este subliniat, printre altele, de faptul ca, in sondajele de opinie cu privire la satisfactia clientilor, realizate in 2007 de catre organizatia internationala acreditata JD Power, modelul Superb s-a clasat intre principalele preferinte. In Marea Britanie, acesta a ocupat locul al patrulea la categoria masinilor de familie. Pe primul loc a fost Skoda Octavia. Per total, Skoda a ocupat locul doi in clasamentul preferintelor clientilor. In Germania, cea mai mare piata pentru Skoda, modelul Superb s-a clasat pe locul doi in categoria masinilor de dimensiuni medii si a fost considerata a patra alegere a germanilor care au fost intrebati ce masina le place cel mai mult. Skoda s-a plasat pe pozitia a noua in clasamentul tuturor brandurilor. Pe piata europeana, cea mai pretentioasa dintre toate, acest clasament reprezinta o dovada a superioritatii si a succesului Skoda.


O armata de ingineri
Dezvoltarea si realizarea acestui ultim model a fost preluata de catre Departamentul de Dezvoltare Tehnica Skoda Auto, care, la rindul sau, trece printr-un proces de crestere. Extinderea si perfectionarea facilitatilor tehnice implica o investitie de 38 milioane euro. Intreaga zona repartizata dezvoltarii tehnice va fi marita cu 70 la suta. Zeci de ingineri noi din domeniu, ingineri electricieni, precum si alti specialisti vor lucra in noile fabrici. Misiunea lor va fi sa se asigure ca dezvoltarea si cercetarea va fi realizata atit pentru brandul Skoda, cit si pentru intregul grup Volkswagen. Intregul proiect de construire a cladirilor va fi terminat pina la sfirsitul anului 2008 si, dupa ce vor fi dotate cu tehnologie de ultima ora, facilitatile vor fi operationale in intregime pina la mijlocul lui 2009. Birouri, laboratoare si ateliere de lucru vor fi pozitionate in noul centru Skoda Auto Technology, unde vor avea loc numeroase activitati precum perfectionarea aparaturii electronice si a echipamentelor electrice, dezvoltarea de sasiuri si agregate, testari precum verificari acustice, investigatii speciale intr-o zona de testare unde este simulata lumina solara, in camere climaterice si tunele de lumina si altele asemenea.


Dezvoltarea, pe primul plan
Departamentul de dezvoltare tehnica Skoda este in ziua de astazi cea de-a treia unitate de dezvoltare, ca marime, din cadrul grupului Volkswagen. Iar aceasta curenta dezvoltare in capacitate intareste si mai mult competentele de dezvoltare ale brandului Skoda, confirmata de numarul mare de modele noi introduse. In acelasi timp, va permite companiei sa respecte si sa-si urmeze traditia specializata de mai bine de 100 de ani in construirea si perfectionarea automobilelor in Republica Ceha.


A rezista In "Valea Mortii"
Vehiculele prezentate, supuse unor testari epuizante la Death Valley, sint dotate cu un motor 1.8 TSI (160 CP). Acesta este acelasi tip de motor care a fost oferit de catre gama de modele Octavia inca de la mijlocul acestui an.
Una dintre cele mai importante inovatii tehnice este reprezentata de farurile bi-xenon cu functie AFS, care include stergatoare de faruri retractabile incorporate cu senzor automat pentru ploaie si afisaj "MAXI DOT". Prescurtarea AFS (Adaptive Frontlight System) inseamna ca farurile fata sint adaptabile, oferind posibilitatea schimbarii geometriei razei de lumina a farurilor si adaptarea luminii in fata vehiculului, pentru a se adapta la diferite situatii de condus. Acest sistem foarte avansat mai este suplimentat cu o functie de rotire a farurilor, iluminarea la curbe si a reglarii dinamice a inaltimii unghiului razei de lumina. Combinarea tuturor acestor functii a rezultat intr-un sistem foarte bine pus la punct, care adapteaza intr-un mod dinamic iluminarea constanta pe sosea, marind astfel siguranta soferului, care poate reactiona mai rapid la obstacole atunci cind acestea sint mai bine luminate.


comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite