autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Audi TT Pick-up
15 Octombrie 2007
Ciudatenia anului
Audi TT Pick-up
Audi TT Pick-up
Audi TT Pick-up
Audi TT Pick-up

Daca v-ati intrebat vreodata cine ar construi pe lumea asta un pick-up Audi TT, raspunsul este Michael Muldgaard. Insa nu el merita laudele pentru idee. "Sotia mea, Pia, s-a gindit la asta", a spus el.


"Camionetele" sint vindute prin intermediul companiei lui Muldgaard, Eurobiler. Si in ciuda a ceea ce ginditi e mare cerere pentru micutul pick-up. Muldgaard a construit deja douasprezece bucati, mai are comandate 107, iar magazinul sau primeste numerosi vizitatori si telefoane care se intereseaza de vehiculul sau unic.
"In Danemarca taxa pentru masinile cu platforma este de 50 la suta, insa la o masina normala aceasta este de 180 la suta", a spus el. "Ne-am gindit ca o groaza de persoane private ar cumpara masina noastra, insa cele mai multe firme de constructii prefera tractiunea integrala 3.2".


Conform lui Muldgaard, inginerii constructori prefera camionetele pentru ca le este foarte usor sa isi puna echipamentele in spate. Interesati s-au aratat si veterinarii care viziteaza fermele, dar si companiile de service si citiva arhitecti. "Oamenii cer intotdeauna un pick-up micut, dar e imposibil de gasit unul. De obicei este prea mare si prea masiv".


Muldgaard a spus ca a testat peste 40 de masini pentru convertirea lor in pick-up-uri micute. Majoritatea erau masini in trei portiere. El zice ca cel mai important aspect pe care l-a avut in vedere a fost siguranta, insa masina trebuia sa cintareasca sub doua tone. Oferirea posibilitatii clientilor de a alege intre tractiune integrala si tractiune fata era de asemenea importanta.
In final, s-au hotarit asupra lui Audi TT. Masinile sint transformate in Danemarca, fiindu-le inlaturat portbagajul, iar zona respectiva este captusita cu un material special pe baza de aluminiu, fiind instalat si un separator intre cabina si platforma. Toate acestea sint realizate fara a interveni la sasiu, pentru a mentine vehiculul cit mai sigur posibil.


Desi un Audi TT poate costa circa 108.000 euro cu taxe in Danemarca, Muldgaard sustine ca versiunea lui de pick-up costa jumatate din suma. Insa, daca doriti sa folositi masina in scop personal, in Danemarca mai este o taxa de uz personal, care este tare piperata.
El a vizitat recent International Motor Show din Frankfurt, insa s-a intors dezamagit. "Nu inteleg de ce nici o companie nu construieste asemenea pick-up-uri micute, pentru ca e mare nevoie de ele".


Muldgaard ride cind vorbeste despre oamenii din afara Danemarcei care ii trimit e-mail-uri intrebindu-l: «Cum poti distruge o masina ca asta?». El raspunde simplu: "Oricine din Danemarca intelege scopul acestui pick-up".

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite