autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Suzuki_-_Turul_Ciclist_al_Sibiului_resize_1503244450
25 Iulie 2017
Suzuki Swift a fost masina oficiala la Turul Ciclist al Sibiului

Ediţia din 2017 a Turului Ciclist al Sibiului a început pe 5 iulie cu Prologul din centrul oraşului şi s-a încheiat pe 9 iulie, în Piaţa Mare, după peste 700 km parcurşi. Plutonul echipelor participante a fost deschis de Noul Suzuki Swift, maşina oficială a Turului Ciclist al Sibiului. Traseul a inclus cele mai spectaculoase drumuri din judeţ, inclusiv o urcare pe celebrul Transfăgărăşan.

Începând cu 5 iulie toţi pasionaţii de ciclism au fost cu ochii nu doar pe Turul Franţei, ci şi pe cele 19 echipe care au participa la cea de-a şaptea ediţie a Turului Ciclist al Sibiului. În 2017, Suzuki România a fost partener oficial al celei mai importante competiţii de ciclism din România, iar Suzuki Swift a fost maşina oficială a Turului. Suzuki România a pus la dispoziţia organizatorilor o flotă de 10 maşini care au fost folosite de directorul Turului, oficiali, arbitri şi comisari antidoping. Printre modelele puse la dispoziţie de Suzuki se numără Swift, cel mai nou model din gamă, Vitara, cel mai bine vândut model în România, SX4 S-Cross, Baleno şi Ignis, dar şi o motocicletă Suzuki DL 650 XA.

Rutierul columbian Egan Arley Bernal Gomez (Androni Sidermec Botecchia) a câştigat ediţia din acest an a Turului ciclist al Sibiului, în timp ce românul Eduard Grosu s-a impus în ultima etapă a cursei, desfăşurată pe traseul Sibiu - Mediaş - Sibiu. Grosu, component al naţionalei României, a învins la sprint, fiind cronometrat pe 148,4 km cu timpul de 3h 21’ 25’’. Pe locul secund s-a clasat polonezul Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), la o secundă, iar al treilea a sosit italianul Francesco Gavazzi (Androni Sidermec Botecchia), la două. Un alt ciclist român, Daniel Crista (Christina Jewelry - Kuma), a ocupat locul 23, la 15 secunde de învingător.

În clasamentul general, Egan Bernal Gomez a fost urmat de elveţienii Colin Stuessi (Roth Akros), la 01’09’’, şi Valentin Baillifard (Roth Akros), la 01’44’’, etc.

Câştigătorul de anul trecut, bulgarul Nikolai Mihailov, s-a clasat pe locul 33, la 21’32’’. Primul român din ierarhia generală a fost Eduard Grosu, pe locul 34, la 22’05’’, Daniel Crista a terminat pe 48, Emil Dima s-a clasat pe locul 89, iar Vlad Dobre a terminat pe 90.

În clasamentul pe echipe, Roth Akros a ocupat prima poziţie, urmată de Team Differdange Losch şi G; Europa Ovini. Naţionala României a ocupat ultimul loc, 18.

Egan Bernal Gomez a fost primul şi în ierarhia pe puncte (50), urmat de Eduard Grosu (45) şi de Colin Stuessi (43).

La startul cursei s-au aliniat 114 ciclişti, care au avut de înfruntat un traseu total de 734 km, din care 101,8 km au fost de căţărare, cu 14 vârfuri de categoria C, unul de categoria B, trei vârfuri de categoria A şi unul de categorie Specială.

Turul ciclist al Sibiului este o competiţie de şosea înscrisă în calendarul competiţional UCI Europe Tour la categoria 2.1. Competiţia sibiană se numără printre întrecerile de top ale calendarului competiţional UCI Europe Tour. În condiţiile în care calendarul acestui an nu mai are nicio competiţie de categoria 2HC, tururile de top sunt cele de categoria 2.1, iar în Europa Centrală şi de Est sunt doar cinci competiţii cu această categorie (Turul Croaţiei, Turul Slovaciei, Turul Sloveniei, Szlakiem Walk Majora Hubala şi Turul Sibiului).

Premiile oferite de organizatori la Turul Sibiului au însumat peste 27.000 euro, fiind puse în competiţie şi 740 de puncte UCI.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite