autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Suzuki_Euro_NCAP_2_resize_1434708872
25 Mai 2015
Noul Suzuki Vitara a obtinut 5 stele in cadrul testelor EuroNCAP

Noul Suzuki Vitara, disponibil şi în România începând cu 1 aprilie 2015, a fost recompensat cu 5 stele pentru performanţele excelente în materie de siguranţă, la ultimele teste derulate de EuroNCAP.

Cel mai nou model lansat de Suzuki este primul SUV compact care a obţinut note mari la toate categoriile testate. Clasificarea de 5 stele se acordă doar acelor modele care au punctaje peste nivelul minim stabilit de EuroNCAP în fiecare dintre categoriile testate, iar Suzuki a obţinut note mult peste acest nivel. ţinând cont de faptul că punctajul a fost obţinut conform noului sistem de testare, cele 5 stele acordate acum sunt pentru o siguranţă sporită atât pentru pasageri, cât şi pentru pietoni.

Sistemele de siguranţă activă şi pasivă din echiparea noului Vitara au fost concepute pentru a anticipa şi reacţiona în cazul unor situaţii potenţial periculoase, oferind un nivel excelent de protecţie.

Una dintre cele mai importante dotări legate de siguranţă este tehnologia Total Effective Control, un concept de protecţie a pasagerilor prin absorbţia forţelor în cazul unui impact şi dezvoltarea unui şasiu cu o greutate redusă. Tehnologiile avansate şi utilizarea unui oţel de înaltă rezistenţă au redus greutatea maşinii, dar în acelaşi timp asigură o rezistenţă mai mare la impact.

Printre elementele de siguranţă pasivă se numără cele şapte airbag-uri, care include airbag-ul pentru genunchi în zona şoferului, care protejează pasagerii în eventualitatea unui impact frontal sau lateral, centuri de siguranţă pretensionate şi limitatoare de forţă. De asemenea, noul Vitara beneficiază de echipamente de siguranţă activă de ultimă generaţie, precum sistemul Radar Brake Support care detectează riscul unei coliziuni cu vehiculul din faţă, şi care au contribuit decisiv la obţinerea calificativului de 5 stele.

Siguranţă pentru copii şi pietoni

Suzuki a acordat o atenţie deosebită siguranţei copiilor, conform noii legislaţii europene în vigoare, respectând standardele i-Size, care stabilesc dimensiunile şi spaţiul alocat scaunelor pentru copii, orice dispozitiv de acest tip putând fi montat fără probleme în noul Vitara. SUV-ul compact produs de Suzuki a obţinut note excelente şi în domeniul protecţiei pietonilor. Designul inteligent al noului model oferă nu doar o protecţie optimă pentru pasageri, dar reduce şi severitatea unei accidentări la cap pentru pietoni în cazul unui impact, bara frontală asigurând o protecţie bună a picioarelor pietonilor.

Sisteme avansate de asistenţă la condus

Noul Suzuki Vitara oferă o listă completă de echipamente de siguranţă activă şi pasivă (airbag-uri frontale, airbag-uri laterale, airbag genunchi, ABS + EBD, ESP®, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, asistenţă la frânare, sistem de asistenţă la pornirea din rampă (HILL HOLD CONTROL), sau sistem de asistenţă la coborârea în pantă (HILL DESCENT CONTROL), Adaptive Cruise Control, toate având ca scop protecţia pasagerilor şi confortul la volan. Noul Vitara este primul model Suzuki din Europa echipat cu sistem de asistenţă la coborârea în pantă.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite