autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
passat_resize_1429535714
25 Martie 2015
Noul Passat este „Masina Anului 2015” in Europa

„Maşina Anului 2015” în Europa este un Volkswagen: noul Passat câştigă prestigiosul premiu prezentat anual de juriul internaţional „Car of the Year”. Câştigătorul a fost anunţat în după-amiaza dinaintea deschiderii Salonului Auto de la Geneva.

„Suntem deosebit de mândri de această distincţie”, a explicat Prof. Martin Winterkorn, CEO Volkswagen Aktiengesellschaft, la ceremonia de premiere de la Geneva. „Cu noul Passat am reuşit din nou să dezvoltăm o maşină care defineşte standardele clasei sale în ceea ce priveşte tehnologia şi calitatea. Premiul reprezintă o excelentă confirmare a muncii inginerilor noştri, a designerilor şi a întregii echipe. Noul Passat arată că marca Volkswagen are răspunsurile corecte la provocările vremurilor noastre”.

Noul Passat, în toate versiunile sale, este unul dintre automobilele de clasă medie cu cel mai mare succes la nivel mondial, cele 1,1 milioane de unităţi vândute în 2014 încadrându-l printre modelele Grupului Volkswagen cu cel mai mare volum în lume. Fiind acum la a opta generaţie, bestseller-ul este considerat a fi unul dintre cele mai inovatoare automobile din clasa sa.

Graţie metodelor inginereşti avansate, a fost posibilă crearea unui design mult mai dinamic (inclusiv gardă la sol redusă, ampatament mai mare, jante mai mari). În ciuda lungimii nemodificate, interiorul noului Passat a crescut considerabil. Totodată, au fost adăugate tehnologii de ultimă oră, printre acestea numărându-se sisteme precum Active Info Display (un panou de instrumente complet digital) şi display-ul retractabil Head-up (disponibil la o dată ulterioară), precum şi sisteme ca de exemplu Rear Seat Entertainment pe bază de aplicaţii pentru tablete, Front Assist plus funcţia de frânare de urgenţă City cu Pedestrian Monitoring şi alte trei premiere mondiale: Emergency Assist (maşina se opreşte în caz de urgenţă), Trailer Assist (manevrare asistată cu remorcă) şi Traffic Jam Assist (asistent pentru blocaje trafic).

Noul Passat oferă la alegere 10 motoare supraalimentate cu injecţie directă de benzină şi Diesel, cu puteri pe o plajă între 120 şi 280 CP.

În 2010 şi 2013, Volkswagen a obținut titlurile de maşina anului în Europa cu modelele Polo şi Golf, iar în 2014 titlul a fost acordat modelului Peugeot 308.

La final, Volkswagen Passat a primit din partea juriului 340 puncte, fiind urmată de Citroen C4 Cactus (248 de puncte), Mercedes-Benz Clasa C (221 de puncte), Ford Mondeo (203 puncte), Nissan Qashqai (160 de puncte), BMW 2 Series Active Tourer (154 de puncte) şi Renault Twingo (124 de puncte).

Acesta este cel mai important premiu din industria auto europeană şi oferă, totodată, consumatorilor o idee cu privire la părerile experţilor referitoare la maşina viitorului.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite