autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Mercedes-Benz-GLA-Class_2015_1600x1200_wallpaper_17_resize_1442995453
25 August 2015
Mercedes-Benz instaleaza sistemul DYNAMIC SELECT si la bordul modelelor CLA, GLA si Clasa B

Mercedes-Benz a dezvăluit recent cea mai nouă versiune a Clasei A, care îşi propune să îmbine confortul sporit cu performanţa sportivă. Numeroase dintre funcţiile acesteia – cum ar fi sistemul DYNAMIC SELECT şi suspensiile cu ajustare adaptivă a amortizoarelor – sunt oferite de acum şi în cazul vehiculelor CLA, GLA şi Clasei B. Mai mult decât atât, gama de produse a fost extinsă şi include noi variante entry-level, dar şi o putere sporită pentru derivatele de top.

Noile modele compacte pot fi deja comandate, iar primele livrări sunt programate să aibă loc în luna septembrie. În plus, de la începutul anului 2016, tehnologiile Apple CarPlay şi MirrorLink vor fi disponibile pentru toate maşinile compacte ale mărcii Mercedes-Benz.

Succesul familiei de vehicule compacte a firmei germane continuă să crească. În luna iunie a acestui an, 54.379 de clienţi au optat pentru un model al Clasei A, Clasei B, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA, reprezentând 29,8% din totalul vânzărilor. În primul semestru din 2015, Mercedes-Benz a livrat cu 25,2% mai multe maşini compacte decât în perioada similară a anului trecut, respectiv 269.527 de unităţi.

Tehnologii noi pentru toate modelele compacte

Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil de acum pentru toate modelele familiei de vehicule compacte. Cu ajutorul acestuia, caracteristicile maşinii pot fi ajustate în doar câteva secunde, printr-o simplă apăsare de buton, cum ar fi setările motorului, transmisiei, suspensiilor, direcţiei şi aerului condiţionat. Şoferul are posibilitatea de a alege unul din cele patru moduri diferite de deplasare – „Comfort”, „Sport”, „Eco” şi „Individual” – iar posesorilor de GLA li se oferă în plus şi modul „Off-road”.

DYNAMIC SELECT permite o varietate de setări în combinaţie şi cu noul sistem de suspensii cu ajustare adaptivă a amortizoarelor, care poate fi comandat opţional şi pentru modelele compacte.

Simultan cu aceste modificări, Mercedes-Benz lansează şi o nouă nomenclatură pentru opţiunile de motorizare ale maşinilor. În timp ce versiunile cu propulsie pe benzină rămân fără o denumire suplimentară, litera „d” îşi propune să înlocuiască abrevierea „CDI”. Varianta Electric Drive a Clasei B se numeşte acum B 250 e, iar derivata pusă în mişcare cu ajutorul gazelor naturale se intitulează B 200 c.

Totodată, versiunile B 250, CLA 250 Coupé şi Shooting Brake, CLA 250 Sport şi GLA 250 pot fi prevăzute opţional şi cu o transmisie manuală.

O nouă variantă de bază a Clasei B

Noul model entry-level al Clasei B se numeşte B 160 şi este pus în mişcare prin intermediul unui motor care dezvoltă 102 CP. De asemenea, gama dispune de un nou campion al eficienţei – B 180 d BlueEFFICIENCY Edition – al cărui consum mediu de combustibil este de numai 3,6 litri / 100 km, cu emisii de CO2 de 94 g/km. Suplimentar, începând din luna decembrie, Clasa B va putea fi comandată şi într-o nouă nuanţă metalizată de verde.

Mai multă putere pentru CLA

Trei noi derivate se alătură liniei CLA Shooting Brake. Este vorba despre modelul diesel CLA 180 d cu 108 CP şi despre vehiculele cu tracţiune integrală CLA 200 d 4 MATIC şi CLA 220 d 4MATIC.

Modelele CLA 250 Sport şi CLA 250 Sport 4MATIC au devenit ceva mai puternice, versiunea Coupé generând acum 218 CP, iar cea Shooting Brake oferind 211 CP.

Noi opţiuni şi pentru SUV-ul GLA

Varianta diesel de top GLA 220 d se mândreşte cu mai multă putere decât înainte, punând la dispoziţia şoferilor 177 CP. Graţie acestei îmbunătăţiri, maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde şi atinge viteza maximă de 223 km/h, în configuraţia cu tracţiune faţă.

În viitorul apropiat, GLA va fi echipat cu cea mai nouă generaţie a sistemelor de infotainment fabricate de Mercedes-Benz. Ecranul central are o diagonală de 17,8 cm, dar poate fi selectat şi cel de 20,3 cm, în combinaţie cu tehnologia COMAND Online sau ca opţiune a sistemului Audio 20. În plus, funcţia „Mercedes connect me” permite crearea unei punţi de legătură între GLA şi lumea din jurul său.

De la începutul anului 2016, toate automobilele compacte ale companiei Mercedes-Benz vor fi prevăzute cu sistemele Apple CarPlay şi MirrorLink. Primul dintre ele, spre exemplu, oferă suport pentru efectuarea de apeluri telefonice, ascultarea de muzică, recepţionarea şi expedierea de SMS-uri sau email-uri, precum şi funcţia de control prin voce Siri. De cealaltă parte, posesorii de smartphone-uri compatibile cu tehnologia MirrorLink pot transfera aplicaţiile optimizate special pentru a fi folosite la bordul maşinii.

Asemenea Clasei B, şi GLA va fi disponibil într-o nuanţă metalizată de verde, încă din luna decembrie.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite