autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
15C1_015_resize_1424448358
25 Ianuarie 2015
Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion -- Aaa vor arata masinile autonome

Prin intermediul sedanului autonom F 015 Luxury in Motion, Mercedes-Benz vrea să arate că automobilele nu trebuie să mai îndeplinească doar rolul unui mijloc de transport, ci să se comporte şi ca un spaţiu privat de relaxare. Habitaclul său seamănă foarte mult cu un lounge, iar confortul şi luxul sunt duse acum la un alt nivel.

Un aspect esenţial al acestui vehicul de cercetare constă în schimbul continuu de informaţii între automobil, pasageri şi lumea exterioară. Aşadar, niciun alt loc din lume nu era mai potrivit pentru debutul său decât Salonul Internaţional de Electronice (Consumer Electronics Show) din Las Vegas.

Conceptul F 015 Luxury in Motion reprezintă răspunsul vizionar al companiei Mercedes-Benz la evoluţia rapidă a lumii. Se estimează că, până în anul 2030, numărul oraşelor cu peste 10 milioane de locuitori va creşte de la 30 la aproximativ 40. „Cele mai importante bunuri de lux ale secolului XXI sunt spaţiul privat şi timpul. Maşinile autonome create de Mercedes-Benz trebuie să ofere fix aceste două lucruri. Cu ajutorul lui F 015 Luxury in Motion, acest concept revoluţionar al mobilităţii devine tangibil pentru prima dată în istorie”, a declarat Dieter Zetsche, preşedintele grupului Daimler AG şi şeful diviziei Mercedes-Benz Cars.

Constructorul auto german progresează de la vehiculele semiautonome la cele complet autonome şi îşi propune să treacă mai departe de nivelul realizărilor tehnice. Oamenii trebuie să fie mereu în centrul acestor proiecte. Aşa cum firma Benz Patent Motor Car fondată în anul 1886 şi succesoarele ei au revoluţionat mobilitatea personală şi societatea în întregimea ei, la fel şi primele maşini complet autonome vor aduce schimbări majore în vieţile oamenilor.

Interiorul noului concept F 015 Luxury in Motion se face remarcat, în primul rând, prin scaunele care se pot roti în aşa fel încât cei patru pasageri să stea faţă în faţă, pentru a comunica, a se relaxa sau a lucra împreună. De asemenea, scaunele efectuează o rotire cu 30 de grade spre exterior în momentul în care uşile se deschid pentru ca pasagerii să poată coborî mai uşor.

Schimbul continuu de informaţii între automobil, pasageri şi lumea exterioară este posibil graţie celor şase display-uri integrate armonios în panoul de instrumente şi în portiere, precum şi a proiecţiilor cu laser, care transformă habitaclul într-un spaţiu suprarealist. Pasagerii au ocazia de a interacţiona cu maşina prin intermediul gesturilor, al mişcărilor oculare sau prin atingerea ecranelor de înaltă rezoluţie.

„În urmă cu aproximativ doi ani, am arătat cu ajutorul modelului S 500 Intelligent Drive, pe legendarul traseu parcurs de Bertha-Benz în 1888, că avem tehnologia necesară pentru a face din deplasarea autonomă o realitate în traficul cotidian. Avem de gând să facem marele pas pentru a-l transforma din fezabil tehnic în viabil din punct de vedere comercial. F 015 Luxury in Motion demonstrează unde putem să ajungem”, a subliniat Dieter Zetsche.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite