autoplay
A aparut numarul 141
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1golf_1437313653
25 Iunie 2015
Mai eficient decat orice alt Golf echipat cu un motor pe benzina

Un motor pe benzină în trei cilindri la fel de eficient ca unul diesel sau cu patru cilindri era un lucru greu de realizat până de curând, însă acum el este realitate. Vorbim despre unitatea 1.0 TSI construită de Volkswagen pentru cel mai popular autovehicul din Europa - Golf. Numele acestui model de înaltă eficienţă este Golf TSI BlueMotion.

Până de curând, Golf BlueMotion era disponibil în versiunile diesel (TDI) şi pe bază de gaz natural (TGI), dar gama se extinde cu una dintre cele mai economice maşini ale prezentului, respectiv Golf TSI BlueMotion, oferită cu două niveluri diferite de echipare: Trendline şi Comfortline.

Consumul combinat de combustibil al vehiculului este de 4,3 litri / 100 km, cu emisii de CO2 de 99 g/km. Motorul este conectat standard la o cutie de viteze manuală în şase trepte sau, opţional, la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte.

Golf Estate şi Golf Sportsvan vor beneficia şi ele de câte o variantă TSI BlueMotion. Prima dintre ele va avea un consum mediu de 4,3 litri / 100 km în configuraţia cu o cutie de viteze manuală sau 4,5 litri / 100 km în echiparea cu o transmisie DSG. În cazul modelului Golf Sportsvan TSI BlueMotion, valorile vor fi de 4,5 litri / 100 km, respectiv 4,6 litri / 100 km.

Motorul 1.0 TSI aflat sub capota noului Golf TSI BlueMotion este primul propulsor pe benzină produs la scară mare care beneficiază de un cuplu maxim de 200 Nm per litru. În plus, el dezvoltă 115 CP / 85 kW şi permite atingerea vitezei maxime de 204 km/h.

Automobilul este comercializat cu cel mai scăzut preţ dintre toate versiunile Golf BlueMotion disponibile pe piaţă. În Germania, Golf TSI BlueMotion Trendline costă 20.450 de euro şi dispune în mod standard de funcţii precum aer condiţionat, şapte airbag-uri, sistem de frânare automată postcoliziune, diferenţial blocabil electronic XDS, funcţie Start/Stop cu tehnologie de recuperare a energiei pe durata frânării, bară de protecţie în nuanţa caroseriei în partea din spate, suspensii sport, gardă la sol cu 15 mm mai joasă şi jante BlueMotion „Lyon” de 15 inch.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite