autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1ncap2_resize_1485113300
25 Decembrie 2016
Ignis, prima masina din clasa mica supusa unei duble evaluari

Organizaţia independentă EuroNCAP a dat publicităţii rezultatele ultimelor teste pe care le-a efectuat în acest an şi care au vizat automobilele Audi Q2, Ford Edge, Hyundai Ioniq, SsangYong Tivoli şi Suzuki Ignis.

Toate cele cinci maşini au fost supuse unor probe cât se poate de riguroase, iar două dintre ele – SsangYong Tivoli şi Suzuki Ignis – au trecut prin noul sistem de verificare duală. Modelul SsangYong Tivoli a primit 3 stele în urma testelor care au vizat doar echipamentul standard, respectiv 4 stele în cazul celor care au inclus şi pachetul opţional de sisteme de siguranţă. Suzuki Ignis a obţinut 3 stele cu ajutorul echipamentelor standard şi maximul de 5 stele datorită pachetului suplimentar de funcţii de siguranţă.

Este bine să vedem că schema de evaluare dublă este folosită de producătorii auto ca să dezvolte tehnologii mai avansate pentru vehiculele lor, chiar dacă preţul produselor nu permite includerea lor în pachetul standard”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP.

Audi Q2, Ford Edge şi Hyundai Ioniq au fost recompensate cu punctajul maxim de 5 stele graţie echipamentelor standard care cuprind mai multe sisteme menite să asigure protecţia pasagerilor şi pietonilor.

Noul Suzuki Ignis, disponibil în România din luna februarie 2017, a primit 5 stele la testele derulate de EuroNCAP în echiparea cu sistemul opţionall de siguranţă Dual Camera Brake Support (DCBS).Modelul testat a fost versiunea cu echipamente de siguranţă avansate,
 printre care şi două camere care monitorizează distanţa între vehicul şi obiectele dimprejur, precum şi forma acestora. Acestea furnizează informaţiile necesare pentru trei funcţii avansate de siguranţă: frânarea de urgenţă (Dual Camera Brake Support - DCBS), alertă la schimbarea involuntară a benzii de rulare şi menţinerea traiectoriei.

Noul Ignis beneficiază de conceptul Suzuki Total Effective Control Technology (TECT) ce oferă un grad sporit de siguranţă în cazul unei coliziuni. Printre componentele sale se numără şi structuri detaşabile care absorb energia impactului în momentul unei coliziuni, o structură a caroseriei care dispersează eficient energia impactului şi o structură rigidă a cabinei.

Preţurile pentru noul Suzuki Ignis vor fi anunţate la începutul anului viitor.

Şi Noul Hyundai Ioniq a primit calificativul maxim de cinci stele. Ioniq a obţinut rezultate remarcabile în cadrul a patru categorii: pasageri adulţi, pasageri copii, pietoni şi sisteme de siguranţă, fiind desemnat unul dintre cele mai sigure modele din segmentul din care face parte.

Gama Ioniq dispune de o serie de sisteme standard de siguranţă activă, printre care frânare autonomă de urgenţă (AEB), avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS), asistenţă la menţinerea benzii de rulare (LKAS), dar şi pilot automat inteligent (SCC). Hyundai face mai accesibilă mobilitatea cu emisii zero, oferind primul autovehicul din lume disponibil cu trei variante de propulsoare electrice: hibrid, electric şi plug-în hibrid.

Pe lângă tehnologiile testate de EuroNCAP, Ioniq dispune de sistem de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum şi de sistem de asistenţă la ieşirea cu spatele din parcare (RCTA). Aceste funcţii avertizează conducătorul auto cu privire la autovehiculele din jur, a pietonilor sau alte obiecte care pot provoc o coliziune în timp ce maşina se află în mişcare - o caracteristică suplimentară de siguranţă a modelului IONIQ.

Versiunile Ioniq Hibrid şi Ioniq Electric sunt disponibile pe piaţa din Europa, urmând că variantă Ioniq Plug-in să fie lansată în anul 2017.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite