autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
strategie_aston_resize_1328903442
25 Februarie 2011
Colaborare cu Daimler -- Aston Martin ar putea construi modele Maybach

Aston Martin se află în tratative cu Daimler AG privind un potenţial parteneriat prin care constructorul auto britanic ar urma să proiecteze şi să construiască modele Maybach pentru constructorul german.

Aston Martin ar putea beneficia de tehnologia de construcţie a motoarelor de la Daimler în schimbul modelelor Maybach construite, a dezvăluit publicaţia Financial Times, citând persoane aflate în cadrul companiei.

Revista auto germană Auto Zeitung a afirmat că Daimler a comandat deja o machetă a noii limuzine Maybach, care ar urma să primească know-how-ul şi componentele Aston Martin. Noul Maybach ar putea debuta la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011.

Potrivit Financial Times, un parteneriat cu Aston Martin ar putea oferi Maybach o nouă şansă şi ar fi în acelaşi timp mult mai ieftin pentru Daimler decât un model proiectat in-house.

Aston Martin ar putea primi acces la tehnologia de tracţiune integrală Daimler pentru un vehicul off-road, care ar urma să aibă la bază Mercedes GL. Constructorul britanic ar putea beneficia de asemenea şi de propulsoarele pe benzină şi motorină ale Mercedes.

Daimler a afirmat că evaluează opţiunile pentru dezvoltarea produselor Maybach şi că nu există nici o presiune pentru a ajunge la un acord. „Nu există nici un acord de cooperare cu Aston Martin. De multe ori ne aflăm în tratative pe marginea diferitor subiecte, cum a fost cazul împrumutului de tehnologie pentru showcar-ul Lagonda”, a afirmat un purtător de cuvânt al Daimler.

Daimler a oferit platforma tehnică a unui Mercedes GL pentru a ajuta Aston Martin să pună la punct concept-car-ul Lagonda prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 2009. Aston Martin nu a oferit nici un comentariu.

Maybach doreşte să-şi îmbunătăţească vânzările, în timp ce Aston Martin este în căutarea unui acord de cooperare încă din 2007, când a fost vândut de Ford Motor Co.

Daimler a încheiat un contract cu producătorul de baterii BYD pentru a construi un vehicul electric şi a afirmat recent că nu ar fi putut finanţa a treia generaţie smart fără parteneriatul cu Renault.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite