autoplay
A aparut numarul 138
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
2Lexus-SC430_resize_1421859209
25 Decembrie 2014
25 de informatii impresionante despre Lexus

Odată cu aniversarea a 25 de ani de la apariţia mărcii Lexus, compania niponă s-a gândit să dea publicităţii tot atâtea detalii mai puţin cunoscute despre ea.

1.            Toyota a avut un proiect F1 mult mai devreme decât aţi putea crede. Numele de cod iniţial folosit în procesul de dezvoltare al modelului LS a fost F1 („Flagship One”).

2.            Pe parcursul dezvoltării variantei originale a lui LS, unul dintre membrii echipei avea responsabilitatea de a se asigura că atingerea fiecărui buton şi a fiecărei manete era perfectă. El purta trei seturi diferite de unghii false pentru a fi sigur la final că butoanele erau potrivite pentru toate tipurile de clienţi.

3.            Automobilele create de Lexus au fost lansate în multe ţări din lume, însă în Japonia au ajuns spre vânzare abia în 2005.

4.            Lexus a fost primul producător auto care a inclus un vehicul hibrid de serie - un RX 400h - în cursa de 24 de ore de pe Nürburgring.

5.            Pielea folosită pentru tapiţarea scaunelor Lexus este obţinută cu ajutorul pieilor de vită care sunt păstrate fără a fi întinse pe sârme pentru a asigura o calitate perfectă.

6.            Cea mai nouă versiune LS poate fi echipată cu un volan din lemn confecţionat prin tehnica numită shimamoku, aceasta implicând 67 de etape şi 31 de zile până la obţinerea produsului finit.

7.            Cel mai nou LS dispune de jante din aliaj care minimizează nivelul de zgomot exterior ce ajunge în habitaclu.

8.            Blocul motor al unui Lexus GS este turnat în vid pentru a evita apariţia oricăror imperfecţiuni.

9.            Lexus a făcut apel la experienţa de 100 de ani a grupului Toyota ca să dezvolte un fir special din fibră de carbon utilizat la producerea modelului LFA.

10.        Propulsorul V10 de 4,8 litri folosit de LFA cântăreşte mai puţin decât unitatea V6 de 3,5 litri a mărcii Lexus, însă el generează de două ori mai mulţi cai putere.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite