autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
deschidere_resize_1509080418
25 Septembrie 2017
Totul despre IAA Cars Frankfurt 2017

Cea de-a 67-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt (IAA) a debutat în data 12 septembrie, cu două zile dedicate reprezentanţilor presei, principalul său scopul fiind, potrivit organizatorilor, de a dezvălui progresele înregistrate de tehnologiile care permit deplasarea autonomă.

Companii precum Audi, Bosch, Daimler, Continental, Volkswagen sau ZF lucrează la sisteme avansate ce vor fi folosite de maşinile viitorului pentru a contribui la scăderea numărului de accidente rutiere, micşorarea efortului depus de şoferi şi utilizarea timpului într-o manieră cât mai productivă.

Evenimentul a fost dominat de constructorii auto germani, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW şi Audi reuşind să impresioneze prin zecile de vehicule expuse în standurile lor, multe dintre ele în premieră mondială sau europeană.

Din diverse motive, unele mărci au ales să nu participe la Salonul Auto de la Frankfurt în acest an, printre absenţele notabile numărându-se Peugeot, Nissan, Fiat, Chrysler şi Jeep.

Cele mai importante maşini expuse în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2017

 • Audi A8 – Cea de-a patra generaţie a limuzinei A8 a fost prezentată oficial cu prilejul evenimentului desfăşurat la Frankfurt.

 • Bentley Continental GT – Cea mai sportivă versiune a modelului Continental dispune de un design revizuit şi de tehnologii îmbunătăţite.

 • BMW M5 – Noul sedan de înaltă performanţă creat de BMW beneficiază în premieră de sistemul de tracţiune integrală M xDrive.

 • Dacia Duster – Noul Duster îşi propune să confirme şi să consolideze succesul înregistrat de actuala generaţie a SUV-ului Dacia, comercializată în peste un milion de exemplare în ultimii şapte ani.

 • Hyundai i30 N – Vehiculul de mare performanţă creat de brand-ul sud-coreean Hyundai şi-a făcut debutul mondial cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

 • Jaguar E-Pace – Producătorul auto britanic Jaguar îşi extinde familia de SUV-uri cu ajutorul modelului E-Pace.

 • Kia Stonic – Compania sud-coreeană va pune la dispoziţia clienţilor un nou SUV de segment B.

 • Mercedes-AMG Project One – Spectaculosul hypercar construit de divizia AMG promite să dezvolte 1.000 CP şi să atingă o viteză maximă de 350 km/h.

 • Porsche Cayenne – Popularul model german a ajuns la cea de-a treia generaţie, el lăudându-se cu faptul că acum îmbină şi mai bine performanţa cu latura practică.

 • Renault Megane RS – Noul automobil cu tracţiune integrală produs de divizia Renault Sport şi-a făcut apariţia în forma finală.

 • Volkswagen Polo – Noul Polo se mândreşte cu un design modern, un interior mai spaţios, motoare mai eficiente şi sisteme avansate pentru asistenţa şoferului

Mărcile prezente la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, de la A la Z

Audi

 • Audi A8

 • Audi RS4 Avant

 • Audi Aicon

Compania germană Audi a expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt cea de-a patra generaţie a limuzinei A8, construită pe baza unui nou limbaj de design. În plus, A8 este primul automobil de serie din portofoliul mărcii Audi dezvoltat special pentru a include o tehnologie care permite deplasarea autonomă la viteze maxime de până la 60 km/h.

Noul Audi RS4 Avant şi-a făcut şi el debutul mondial cu această ocazie. Vehiculul este pus în mişcare de un propulsor V6 biturbo de 2,9 litri, care dezvoltă 450 CP şi un cuplu maxim de 600 Nm, permiţând accelerarea de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde.

De asemenea, Audi a prezentat două concepte prin intermediul cărora îşi propune să evidenţieze modul în care ar putea să arate maşinile prevăzute cu tehnologii autonome de nivel 4, respectiv 5. Primul dintre ele se numeşte „Aicon”, are 5.444 mm lungime, 2.100 mm lăţime şi 1.506 mm înălţime, dispune de patru locuri, iar habitaclul său nu include nici volan, nici pedale. Propulsia este asigurată de patru motoare electrice despre care Audi susţine că produc în total 260 kW şi un cuplu de 550 Nm, venind însoţite de un pachet de baterii de 800 de volţi datorită căruia autonomia maximă este de 700-800 km.

Bentley

 • Bentley Continental GT

Cea de-a treia generaţie a automobilului Bentley Continental GT este prevăzută cu un motor W12 TSI twin-turbo de 6 litri, în stare să genereze 626 CP şi un cuplu de 900 Nm, pentru ca accelerarea de la 0 la 100 km/h să se realizeze în doar 3,7 secunde, iar viteza maximă atinsă să fie de 333 km/h. Acest propulsor vine însoţit de o transmisie cu dublu ambreiaj şi opt trepte de viteză.

BMW

 • BMW Seria 6 Gran Turismo

 • BMW i3s

 • Conceptul BMW i Vision Dynamics

 • BMW M5

 • Conceptul BMW X7 iPerformance

BMW a dezvăluit la Frankfurt cel mai nou membru al familiei i3. Este vorba despre i3s, care dispune de un propulsor electric în stare să genereze 135 kW (184 CP) şi un cuplu maxim de 270 Nm, pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde şi a atinge viteza maximă de 160 km/h, cu o autonomie de până la 280 km, calculată în ciclul NEDC.

Standul mărcii bavareze a inclus şi conceptul electric BMW i Vision Dynamics, un Gran Coupé cu patru uşi, cu o autonomie de 600 de kilometri, o viteză maximă de peste 200 km/h şi o acceleraţie 0-100 km/h în 4 secunde.

Noul model M5 îşi propune să ducă divizia BMW M pe un teritoriu nou datorită sistemul de tracţiune integrală M xDrive care debutează în structura acestui sedan de înaltă performanţă. Puterea sa este asigurată de un motor V8 biturbo de 4,4 litri care livrează 600 CP între 5.600 şi 6.700 rpm, precum şi un cuplu de 750 Nm în intervalul 1.800 - 5.600 rpm, astfel că sprintul de la 0 la 100 km/h se efectuează în doar 3,4 secunde.

Conceptul BMW X7 iPerformance are rolul de a prefigura un viitor model de producţie care va debuta în anul 2018. El combină o tehnologie BMW eDrive cu un motor TwinPower Turbo pe benzină pentru a crea un tren de rulare hibrid eficient şi dinamic.

Borgward

 • Conceptul Borgward Isabella

Brand-ul german Borgward a revenit în atenţia publică în 2015, odată cu lansarea SUV-ului BX7, după o absenţă de 54 de ani din industria auto. La ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, compania a confirmat că îşi propune să le ofere clienţilor săi şi un alt tip de caroserie, fiind vorba despre o maşină sport pe care o prefigurează prin intermediul conceptului Isabella.

Chery

 • Chery Exeed TX

Firma chineză Chery a dezvăluit o versiune iniţială a primului SUV, denumit Exeed TX, pe care plănuieşte să îl lanseze pe piaţa din Europa în următorii ani.

Citroën

 • Citroën C3 Aircross

 • Citroën E-Mehari

 • Conceptul Citroën Spacetourer Rip Curl

 • Citroën C3 şi C3 WRC

Modelul Citroën C3 Aircross reuşeşte să iasă în evidenţă prin forma sa unică şi prin atitudinea care inspiră optimism şi forţă. Vehiculul a fost prezentat la Frankfurt în mai multe culori exterioare diferite şi cu un design interior care ilustrează întregul său potenţial de personalizare.

Mai mult decât atât, compania şi-a propus să prefigureze noua generaţie a automobilului E-Mehari cu ajutorul unei ediţii limitate pe care a creat-o alături de casa de modă franceză Courrèges.

De asemenea, Citroën a colaborat cu Rip Curl pentru a dezvolta o nouă versiune a modelului SpaceTourer dedicată activităţilor în natură. Rezultatul este un model modern, robust, spaţios şi suficient de agil pentru viaţa cotidiană.

Dacia

 • Dacia Duster

Modelul emblematic al mărcii Dacia a ajuns la cea de-a doua generaţie şi se prezintă acum cu un nou design, atât la exterior, cât şi la interior, şi cu o gamă extinsă de echipamente. Noul Duster păstrează însă atuurile care au contribuit la succesul primei generaţii: un spaţiu interior generos, capacităţi remarcabile în off-road şi un preţ la fel de accesibil. Vehiculul propune totodată o serie de echipamente inedite în gama Dacia, aşteptate de clienţi: sistem „Multiview Camera”, senzor de depăşire în unghiul mort, airbag-uri cortină, sistem de climatizare automată, card de acces mâini libere şi sistem de activare automată a farurilor. În plus, toate elementele exterioare ale maşinii au fost redesenate şi sunt puse în evidenţă de linii mai accentuate. Designul interior a fost şi el complet revăzut pentru a deveni mai practic şi mai confortabil. Dispunerea parbrizului cu 10 cm mai în faţă conferă o senzaţie de spaţiu mărit în habitaclu.

Ferrari

 • Ferrari Portofino

Brand-ul italian Ferrari a expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt cel mai nou model decapotabil din portofoliul său, pe care l-a denumit „Portofino”. Vehiculul este prevăzut cu o unitate turbo V8 de 4 litr care dezvoltă 600 CP şi un cuplu maxim de 760 Nm, suficient pentru ca accelerarea de la 0 la 100 km/h să se realizeze în doar 3,5 secunde, iar viteza maximă atinsă să fie de 320 km/h.

Ford

 • Ford EcoSport

 • Ford Mustang

 • Ford Tourneo Custom

Noul SUV subcompact Ford EcoSport oferă un nivel ridicat al versatilităţii şi capabilităţi superioare, design rafinat şi tehnologii sofisticate. El oferă în premieră sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Tehnologia poate fi combinată cu avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 125 CP şi un nivel optimizat al emisiilor. Multipremiatul motor 1.0 EcoBoost pe benzină va fi disponibil în trei versiuni de putere, cea mai ridicată fiind cea de 140 CP.

Noul Ford Mustang dedicat Europei promite un design atletic, un motor sofisticat, îmbunătăţiri ale suspensiilor şi sisteme avansate de asistenţă a şoferului. Uşor de recunoscut, profilul puternic al lui Mustang primeşte acum o linie mai coborâtă a capotei şi o zonă frontală mai agresivă. Performanţele antrenante şi experienţa la condus ale lui Mustang sunt intensificate printr-o versiune actualizată a motorului Ford V8 de 5.0 litri care dezvoltă 450 CP.

Noul transportor de persoane Tourneo Custom garantează călătorii de primă clasă pentru un număr maxim de nouă pasageri într-un interior premium complet redesenat. Este singurul model din segment care oferă şase scaune individuale posterioare care pot fi dispuse în format conferinţă, locurile de pe cel de-al doilea rând putând fi întoarse la 360 de grade, cu spatele la sensul de mers.

Honda

 • Honda Jazz facelift

 • Prototipul Honda CR-V Hybrid

 • Conceptul Honda Urban EV

Versiunea actualizată a modelului Honda Jazz şi-a făcut debutul cu prilejul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Maşina beneficiază de numeroase modificări de natură estetică, regăsite atât la exterior, cât şi la interior. Pentru prima dată în Europa, noul Jazz poate fi comandat cu motorul pe benzină i-VTEC de 1,5 litri, care dezvoltă 130 CP. Propulsorul garantează un consum mediu de combustibil de 5,4 litri/100 km şi emisii de CO2 de 124 g/km alături de transmisia automată CVT.

Prototipul CR-V Hybrid are rolul de a prefigura primul SUV cu propulsie electrificată pe care Honda îl va oferi în Europa, dar şi modificările de stil ce vor fi efectuate asupra modelului CR-V. El este echipat cu un sistem de propulsie i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) format dintr-o unitate electrică, un motor i-VTEC pe benzină de 2 litri, cu patru cilindri şi un generator electric.

Honda a dezvăluit, de asemenea, conceptul Urban EV, despre care spune că a fost construit pe baza unei platforme noi şi anunţă un viitor automobil electric de serie.

Hyundai

 • Hyundai i30 N

 • Hyundai Kona

 • Hyundai i30 Fastback

Compania sud-coreeană Hyundai a prezentat la Frankfurt primul vehicul produs de divizia de performanţă N. Este vorba despre i30 N, dezvoltat pe baza platformei noii generaţii i30 şi echipat cu un motor de 2 litri turbo, disponibil în două variante de putere – 250 CP (în pachetul Standard), respectiv 275 CP (în pachetul Performance) – cu un cuplu maxim de 353 Nm.

Noul SUV Hyundai Kona beneficiază de un design elegant şi versatil, având dotări premium şi tehnologii avansate de siguranţă şi conectivitate. Maşina oferă un sistem opţional de tracţiune integrală, o cutie automată cu dublu ambreiaj în şapte trepte şi cele mai noi motorizări Hyundai.

Hyundai a devenit primul brand auto care intră în segmentul compact cu un coupé, elegant şi sofisticat, în cinci uşi, prin intermediul noului i30 Fastback, disponibil pe piaţă începând din prima parte a anului viitor.

Jaguar

 • Jaguar E-Pace

 • Jaguar I-Pace eTrophy

Producătorul auto britanic Jaguar a prezentat la Frankfurt cel mai nou membru al familiei sale de SUV-uri, care promite să îmbine designul şi performanţele specifice unei maşini sport cu latura practică a unui vehicul cu tracţiune integrală. SUV-ul compact E-Pace beneficiază de un stil exterior inspirat de cel al automobilului sport F-Type, are 4.395 mm lungime şi este pus în mişcare cu ajutorul unei game vaste de unităţi Ingenium de 2 litri, cu patru cilindri. Asamblarea lui se va desfăşura în Austria, începând din anul 2018.

Kia

 • Kia Stonic

 • Conceptul Kia Proceed

 • Kia Sorento facelift

Marca sud-coreeană Kia îşi propune să se afirme în segmentul european al SUV-urilor compacte cu sprijinul noului model Stonic. Clienţii au posibilitatea de a alege dintr-o varietate de unităţi turbo, diesel şi pe benzină, conectate la transmisii manuale, printre ele numărându-se atât motorul pe benzină T-GDI de 1 litru cu 120 CP, cât şi cele de 1,25 litri, respectiv 1,4 litri MPI, aspirate natural.

Standul companiei a inclus şi conceptull Proceed, un automobil cu rolul de a oferi indicii despre modul în care ar putea arăta viitoarea generaţie a modelului cee’d şi de a avansa o viziune îndrăzneaţă pentru un potenţial membru al următoarei generaţii a familiei cee’d.

Kia a dezvăluit la Frankfurt şi varianta actualizată a modelului Sorento, acesta fiind primul SUV din gama brand-ului asiatic echipat cu noua transmisie automată cu opt rapoarte, care însoţeşte motorul diesel de 2,2 litri şi permite deplasarea în patru moduri diferite – Eco, Comfort, Sport şi Smart.

Lamborghini

 • Lamborghini Aventador S Roadster

Ediţia a 67-a a Salonului Auto de la Frankfurt a găzduit debutul noului model Aventador S Roadster, despre care susţine că îmbină tehnologiile şi dinamica vehiculului Aventador S cu sentimentul special oferit de o decapotabilă. Aventador S Roadster cântăreşte cu doar 50 kg mai mult decât versiunea coupé şi este pus în mişcare de un motor V12 de 6,5 litri care dezvoltă 740 CP şi un cuplu maxim de 690 Nm la 5.500 rpm. Unitatea vine conectată la o transmisie cu şapte rapoarte, permiţând accelerarea de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde şi atingerea vitezei maxime de 350 km/h.

Land Rover

 • Land Rover Discovery SVX

Divizia de operaţiuni speciale (SVO) a companiei britanice Land Rover a prezentat la Frankfurt cea mai puternică versiune a noii generaţii Discovery. Automobilul se numeşte Discovery SVX şi este echipat cu un motor V8 supraalimentat de 5 litri, pe benzină, care dezvoltă 525 CP şi un cuplu maxim de 625 Nm. El beneficiază de o gardă la sol mai înaltă şi de modificări la nivelul suspensiilor, iar tehnologiile Terrain Response 2 şi Active Roll Control sunt disponibile pentru prima dată în dotarea unei variante Discovery. Modelul Discovery SVX va fi primul Land Rover asamblat manual, începând din 2018, în cadrul centrului tehnic deţinut de SVO.

Lexus

 • Lexus NX

 • Lexus CT

Compania japoneză Lexus a luat decizia de a prezenta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt modificările efectuate asupra crossover-ului compact NX, despre care se ştie că s-a bucurat de mult succes încă din clipa lansării, datorită stilului său expresiv, interiorului spaţios şi confortabil, siguranţei oferite şi dinamicii deosebite.

Cel de-al doilea automobil expus de Lexus cu prilejul evenimentului din Germania este noul hatchback de dimensiuni compacte CT. Versiunea actualizată a lui CT 200h beneficiază de un design exterior modificat, mai modern şi mai agresiv, în aşa fel încât să fie pe placul unui număr cât mai mare de clienţi tineri, care îşi doresc o maşină sportivă şi prietenoasă cu mediul înconjurător.

Mazda

 • Mazda CX-5

Mazda a prezentat la Frankfurt linia sa completă de modele europene, inclusiv noul SUV CX-5, disponibil cu cea mai recentă versiune a motorului SKYACTIV-G 2.5. Compania niponă oferă acum puternicul propulsor pe benzină cu compresie ridicată alături de un nou sistem de dezactivare a cilindrilor. El funcţionează prin controlul mişcării supapelor pentru a opri în mod discret doi din cei patru cilindri ai motorului în condiţii de încărcare uşoară, reducând pierderile şi îmbunătăţind semnificativ consumul de combustibil.

Pe lângă noul CX-5, din standul Mazda au mai făcut parte SUV-ul subcompact CX-3, model de clasă mică Mazda2, compacta Mazda3, modelul de referinţă Mazda6 şi MX-5, disponibil în variantă soft-top roadster sau fastback decapotabil RF.

Mercedes-Benz

 • Mercedes-AMG Project One

 • Conceptul Mercedes-Benz EQA

 • Mercedes-Benz Clasa S Coupé facelift

 • Mercedes-Benz Clasa S Cabriolet facelift

 • Mercedes-Benz GLC F-Cell

Vedeta ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt a fost hypercar-ul Mercedes-AMG Project One. Această maşină spectaculoasă îşi propune să aducă pe străzile publice o tehnologie de propulsie hibridă, inspirată din lumea monoposturilor de Formula 1. Sistemul hibrid utilizat de Project One este alcătuit dintr-un motor V6 de 1,6 litri, cu injecţie directă, un turbocompresor propulsat electric şi patru unităţi electrice. Toate acestea dezvoltă împreună aproximativ 1.000 CP (740 kW) şi permit accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 6 secunde, cu sprijinul unei transmisii manuale automatizate AMG Speedshift cu opt rapoarte. Viteza maximă atinsă se anunţă a fi mai mare de 350 km/h.

Evenimentul a găzduit şi debutul conceptului EQA, prin intermediul căruia Mercedes-Benz prefigurează un viitor model compact cu propulsie electrică. Vehiculul are 4.285 mm lungime, 1.810 mm lăţime şi 1.428 mm înălţime, cu ampatamentul de 2.729 mm, iar punerea sa în mişcare este posibilă datorită celor două motoare electrice despre care compania anunţă că dezvoltă 200 kW şi un cuplu maxim de 500 Nm, permiţând accelerarea de la 0 la 100 km/h în aproximativ 5 secunde.

De asemenea, Mercedes-Benz a expus versiunile actualizate ale modelelor Clasa C Coupé şi Cabriolet, precum şi o variantă iniţială a viitorului automobil GLC F-Cell, propulsat cu ajutorul pilelor de combustie pe bază de hidrogen.

Mini

 • Mini Electric Concept

 • Mini John Cooper Works GP

Brand-ul Mini a profitat de cea de-a 67-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a prezenta abordarea sa în ceea ce priveşte viitorul automobilelor pentru oraş prin intermediul unui concept electric. Mini va lansa un model electric de serie în 2019 şi a confirmat deja că producţia lui va avea loc în Marea Britanie.

De asemenea, marca şi-a propus să ilustreze esenţa modernă a unui autovehicul dedicat curselor pe circuit prin conceptul Mini John Cooper Works GP. El este inspirat de triumful legendar înregistrat de constructorul auto în Raliul Monte Carlo în urmă cu jumătate de secol.

Opel

 • Opel Grandland X

 • Opel Insignia GSi

 • Opel Insignia Country Tourer

În fruntea noutăţilor Opel din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt a stat modelul Grandland X, dezvoltat de compania germană alături de grupul francez PSA. Cu silueta dinamică, tehnologiile de vârf, calităţile tipice unui SUV şi spaţiul generos pentru până la cinci persoane şi bagajele acestora, Grandland X se anunţă a fi un concurent puternic în segmentul SUV.

Alte două premiere mondiale au aparţinut modelelor Insignia GSi, prevăzut cu un şasiu extrem de abil, precum şi noului Insignia Country Tourer. Ambele maşini vor fi disponibile cu noul motor diesel BiTurbo de 2 litri capabil să dezvolte 210 CP. În timp ce Insignia GSi este un autovehicul sport veritabil destinat cunoscătorilor, Country Tourer se adresează fanilor Insignia care doresc un break practic şi elegant, cu alură de vehicul ideal pentru traseele off-road. Atât Insignia GSi, cât şi Insignia Country Tourer beneficiază de sistemul inteligent de tracţiune integrală cu vectorizarea cuplului, unic în acest segment.

O nouă variantă a modelului Opel Astra a fost şi ea dezvăluită publicului pentru prima dată. Versiunea alimentată cu gaz natural comprimat (CNG) a celui mai bine vândut automobil Opel este echipată cu un motor turbo nou de 1,4 litri şi constituie o ofertă elegantă, dar mai ales eficientă.

De asemenea, Opel a lansat noi versiuni ale autovehiculului utilitar Vivaro, cel mai bine vândut model de gen, incluzând derivata Vivaro Tourer.

Porsche

 • Porsche Cayenne

 • Porsche Cayenne Turbo

 • Porsche 911 GT3 Touring

Cea de-a treia generaţie a SUV-ului Porsche Cayenne şi-a făcut debutul public în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul beneficiază acum de o structură ultrauşoară, dintr-o combinaţie inteligentă de aliaj şi oţel, iar exteriorul este realizat în totalitate din aluminiu. În consecinţă, greutatea maşinii s-a micşorat de 2.040 la 1.985 kg.

Pe lângă versiunile Cayenne şi Cayenne S, popularul automobil german este disponibil de cum şi în varianta Turbo, mai puternică şi mai performantă. Cayenne Turbo se mândreşte cu un propulsor V8 biturbo de 4 litri care livrează 550 CP şi îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde, cu o viteză maximă de 286 km/h.

Cel mai nou membru al familiei Porsche este modelul 911 GT3 echipat cu pachetul Touring. Acest vehicul beneficiază de un motor de patru litri, aspirat natural, care generează 500 CP şi un cuplu de 460 Nm, suficient pentru ca accelerarea de la 0 la 100 km/h să se efectueze în doar 3,9 secunde, iar viteza maximă atinsă să fie de 316 km/h.

Renault

 • Renault Mégane R.S.

 • Conceptul Renault Symbioz

Compania franceză Renault a dezvăluit la Frankfurt cea de-a treia generaţie a modelului Mégane R.S., care dispune acum de un motor turbo şi mai puternic. Maşina este echipată cu un propulsor de 1,8 litri în patru cilindri, cu injecţie directă, ce dezvoltă 280 CP la 6.000 rpm şi un cuplu maxim de 390 Nm. În plus, unitatea vine însoţită de un sistem de tracţiune integrală 4Control, aceasta fiind o premieră mondială pentru segmentul din care face parte Mégane R.S.

De asemenea, Renault a prezentat conceptul Symbioz, o casă şi o maşină integrate care lucrează împreună în armonie. Symbioz extinde viziunea asupra maşinilor autonome, electrice şi conectate într-o perioadă în care vehiculele interacţionează pe deplin cu oraşele, casele, alte vehicule şi infrastructura rutieră devenind şi mai personale în preferinţele de călătorie, energie şi divertisment ale persoanelor care le folosesc.

Seat

 • Sea Arona

 • Seat Leon Cupra R

Arona este cel de-al treilea model nou dezvăluit de Seat în acest an, după Leon şi Ibiza, el fiind susţinut de platforma MQB A0 a grupului Volkswagen şi marcând debutul companiei spaniole în segmentul crossover-elor compacte.

Seat a expus la Frankfurt cel mai puternic şi mai exclusivist automobil de serie din istoria sa, despre care a anunţat că va îl va construi într-un număr de 799 de unităţi. Noul model Seat Leon Cupra R poate fi echipat fie cu o cutie de viteze manuală şi să dezvolte astfel 310 CP, fie cu o transmisie DSG şi să genereze 300 CP, ambele fiind prevăzute cu şase rapoarte şi venind însoţite de un sistem de tracţiune faţă.

Škoda

 • Conceptul Škoda Vision E

 • Škoda Karoq

Škoda a prezentat la Frankfurt conceptul pur electric Vision E, care îndeplineşte normele pentru nivelul 3 al condusului autonom şi prezintă un design uşor diferit de cel al prototipului expus de marcă la Shanghai. Cu o lungime de 4.668 mm, lăţimea de 1.924 mm şi înălţimea de 1.591 mm, Vision E se remarcă prin ampatamentul mare, de 2.851 mm şi consolele scurte, în faţă şi în spate, datorită cărora designerii au reuşit să conceapă un interior de dimensiuni de generoase şi foarte confortabil. Motoarele electrice în stare să dezvolte o putere totală de 225 kW antrenează toate cele patru roţi ale conceptului şi garantează o autonomie de până la 500 km, viteza maximă atinsă fiind de 180 km/h.

Noul SUV compact Škoda Karoq a fost şi el expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, el punând la dispoziţia clienţilor numeroase soluţii Simply Clever, inclusiv pedala virtuală cu care poate fi deschis portbagajul fără a folosi mâinile şi sistemul opţional VarioFlex pentru scaunele din spate.

Smart

 • Smart Vision EQ ForTwo

Marca Smart şi-a propus să prezinte la Frankfurt o nouă soluţie pentru un transport public local individualizat, extrem de flexibil şi de eficient prin intermediul conceptului Vision EQ ForTwo. Vehiculul complet autonom are doar 2.699 mm lungime, 1.720 mm lăţime şi 1.535 mm înălţime, dispune de două locuri şi este prevăzut cu o baterie litiu-ion de 30 kWh. El se deplasează în locul dorit de pasagerii săi, iar în momentul în care aceştia coboară poate merge în mod independent la o staţie specializată pentru a-şi completa resursele de energie electrică.

Subaru

 • Subaru Impreza

Noua generaţie a modelului Impreza a debutat anul trecut, cu ocazia Salonului Auto de la New York, ea fiind susţinută de arhitectura Subaru Global Platform, care promite să îmbunătăţească agilitatea, confortul şi protecţia în caz de impact. La mai mult de un an distanţă, compania japoneză a hotărât să prezinte şi versiunea europeană a maşinii, de această dată la Frankfurt.

Suzuki

 • Suzuki Swift Sport

Cea de-a treia generaţie a modelului Suzuki Swift Sport beneficiază de o schimbare completă de design şi a fost concepută în aşa fel încât să ofere senzaţii speciale şoferilor pasionaţi de maşini sport. Greutatea sa a fost redusă cu 80 kg la doar 970 kg, iar cuplul maxim a crescut cu 70 Nm la 230 Nm. În acelaşi timp, noul Swift Sport are o direc&#

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite