autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1Toyota-Fine-Comfort_Ride_Concept-2017-1600-02_resize_1515430755
25 Noiembrie 2017
Tokyo Motor Show 2017 -- Concept Toyota propulsat cu ajutorul hidrogenului

Toyota a dezvăluit prototipul Fine-Comfort Ride, un vehicul cu pile de combustie pe bază de hidrogen care îşi propune să prefigureze mobilitatea dintr-o societate axată pe utilizarea energiilor regenerabile. Automobilul are 4.830 mm lungime, 1.950 mm lăţime şi 1.650 mm înălţime, cu ampatamentul de 3.450 mm, la bordul său putând călători un număr maxim de şase persoane. Umplerea rezervorului de hidrogen se realizează în aproximativ trei minute şi se garantează astfel obţinerea unei autonomii de 1.000 km.

Maşina dispune de un habitaclu care se îngustează în partea din spate, dimensiunile sale fiind mai mari începând din faţă şi până la mijloc pentru a maximiza spaţiul alocat celui de-al doilea rând de scaune şi a optimiza performanţa aerodinamică.

Tj Cruiser s-ar putea transforma într-un model de serie

Toyota ia în considerare posibilitatea de a crea un vehicul de serie inspirat de conceptul Tj Cruiser în funcţie de reacţiile pe care le-a contabilizat după Salonul Auto de la Tokyo. Informaţia a fost dezvăluită de designerul Hirokazu Ikuma, care a mărturisit că noul automobil ar urma să fie comercializat la nivel global, inclusiv în Europa, în cazul în care va fi aprobat spre producţie, relatează Autocar.co.uk.

Conceptul Tj Cruiser are 4.300 mm lungime, 1.775 mm lăţime şi 1.620 mm înălţime, cu ampatamentul de 1.620 mm, putând transporta la bordul său cel mult patru persoane.

Eventuala versiune de serie va fi susţinută de viitoarea generaţie a platformei TNGA, aşteptată să debuteze în jurul anului 2022, să dispună de tracţiune faţă sau integrală şi să fie propulsat de un sistem hibrid alcătuit dintr-un motor de 2 litri pe benzină.

i-Ride şi i-Walk se alătură originalului Concept-i

Toyota a prezentat două noi concepte cu propulsie electrică prin intermediul cărora vrea să surprindă viziunea proprie cu privire la viitorul mobilităţii într-o societate în care inteligenţa artificială va juca un rol extrem de important şi le va permite maşinilor să interpreteze comportamentul şoferilor. Vehiculele i-Ride şi i-Walk se alătură originalului Concept-i, expus de Toyota în luna ianuarie a acestui an, în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Toyota i-Ride ia forma unei maşini cu două locuri despre care compania producătoare susţine că este ideală pentru călătoriile urbane şi poate fi extrem de utilă persoanelor în vârstă sau celor cu un handicap fizic deoarece dispune de uşi ce se deschid în sus, facilitând astfel accesul în interior.

Conceptul i-Walk este prevăzut cu trei roţi şi îi permite posesorului să se deplaseze cu uşurinţă prin zonele aglomerate ale oraşelor, garantând o autonomie maximă de 20 km.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite