autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Audi_resize_1488135543
25 Ianuarie 2017
North American International Auto Show -- Totul despre NAIAS - Detroit 2017

Salonul Auto de la Detroit (North American International Auto Show – NAIAS) a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de specialitate ale anului pentru constructorii de maşini din întreaga lume, care vin acolo pentru a prezenta cele mai noi modele de serie, concepte şi tehnologii de ultimă generaţie.

Ediţia din acest an a Salonului Auto de la Detroit s-a desfăşurat în perioada 8 - 22 ianuarie şi a debutat cu două zile dedicate reprezentanţilor mass-media. Peste 5.000 de jurnalişti specializaţi în domeniul auto au venit din aproximativ 60 de ţări ale lumii pentru a participa la primul eveniment important al anului, în cadrul căruia au fost expuse mai mult de 750 de vehicule.

Cele mai importante maşini expuse în cadrul Salonului Auto de la Detroit 2017

 • Conceptul Audi Q8 – Producătorul auto german a anunţat prin intermediul conceptului Q8 că îşi propune să intre în segmentul SUV-urilor de clasă mare.

 • Kia Stinger – Compania sud-coreeană Kia a prezentat noua sa maşină sport, denumită „Stinger” şi inspirată de conceptul GT, dezvăluit în urmă cu mai bine de cinci ani.

 • Lexus LS – Noua generaţie a vârfului de gamă Lexus şi-a făcut debutul public în cadrul evenimentului derulat la Detroit.

 • Mercedes-Benz GLA facelift – Unul dintre cele mai populare vehicule din familia de produse Mercedes-Benz a primit câteva actualizări tehnice şi stilistice.

 • Conceptul Volkswagen I.D. Buzz – Marca Volkswagen este pregătită să intre într-o nouă eră a mobilităţii electrice, iar conceptul I.D. Buzz vine în sprijinul acestei strategii.

Mărcile prezente la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Detroit, de la A la Z

Audi

 • Conceptul Audi Q8

 • Audi SQ5

Conceptul Audi Q8 îmbină spaţiul generos specific unui SUV cu stilul emoţional al unui coupé, furnizând în acelaşi timp câteva detalii cu privire la direcţia de design care va fi abordată în viitorul apropiat de brand-ul german. Punerea sa în mişcare este asigurată de un motor TFSI de 3 litri şi un propulsor electric, dezvoltând împreună 438 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm. Datorită acestui sistem hibrid, vehiculul are nevoie de 5,4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

De asemenea, cea mai sportivă variantă a noii game Audi Q5 şi-a făcut debutul public în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Maşina este echipată cu un motor V6 turbo TFSI de 3 litri care generează 354 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm la doar 1.370 rpm. Cu sprijinul sistemului de tracţiune integrală quattro şi al transmisiei Tiptronic în opt trepte, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 5,4 secunde.

BMW

 • BMW Seria 5

Cea de-a şaptea generaţie a sedanului BMW Seria 5 a avut debutul public în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Detroit. Modelul cântăreşte cu până la 100 de kilograme mai puţin decât predecesorul său datorită implementării conceptului de design ultra-uşor BMW EfficientLightweight care implică utilizarea la scară extinsă a aluminiului şi oţelurilor de înaltă rezistenţă.

Două motoare diesel şi două variante pe benzină vor fi disponibile încă din clipa lansării pe piaţă, în luna februarie, puterea lor fiind transferată fie către puntea spate, fie către toate roţile prin intermediul tracţiunii integrale BMW xDrive.

Ford

 • Ford F-150

Compania americană Ford a dezvăluit la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Detroit cea mai nouă variantă a modelului F-150. Impozantul pick-up este disponibil de acum şi cu un propulsor V6 turbodiesel de 3 litri, alături de o transmisie automată cu zece rapoarte. În plus, gama sa include un motor V6 de 3,3 litri, o unitate V6 EcoBoost de 2,7 litri, un propulsor V6 EcoBoost de 3,5 litri şi unul V8 de 5 litri. Toate acestea sunt însoţite în mod standard de o tehnologie Start/Stop care contribuie la eficientizarea consumului de combustibil.

Hyundai

 • Hyundai Ioniq

Compania sud-coreeană Hyundai anunţă că anul 2017 marchează începutul unei noi etape, iar Salonul Auto de la Detroit a fost primul eveniment de specialitate în cadrul căruia şi-a propus să expună această idee. Standul mărcii a fost dominat de noile modele Ioniq Electric şi Ioniq Hybrid, pe care le va pune la dispoziţia clienţilor începând din primul trimestru al anului în curs, dar şi de versiunea Ioniq Plug-in Hybrid Electric, al cărei debut pe piaţă va avea loc în cel de-al treilea trimestru din 2017.

Honda

 • Honda Odyssey

Constructorul auto japonez Honda a prezentat la Detroit cea de-a cincea generaţie a monovolumului Odyssey, despre care se ştie că se adresează doar pieţei nord-americane. Automobilul dispune de o înfăţişare modificată, susţinută printr-o nouă grilă a radiatorului şi faruri restilizate. Sub capotă se află un motor V6 de 3,5 litri capabil să genereze 280 CP, care vine conectat la o transmisie automată cu nouă rapoarte sau cu zece trepte de viteză.

Infiniti

 • Conceptul Infiniti QX50

Constructorul auto japonez Infiniti – parte a grupului Nissan – dezvăluit la Detroit o versiune conceptuală a noului SUV QX50, pe care intenţionează să îl pună la dispoziţia clienţilor începând din anul 2018. Vehiculul va avea drept concurenţi direcţi modele precum Audi Q5, BMW X3 şi Mercedes-Benz GLC.

Kia

 • Kia Stinger

Constructorul auto sud-coreean Kia a profitat de ediţia din acest an a evenimentului de specialitate desfăşurat la Detroit pentru a dezvălui noul său model sport de înaltă performanţă, botezat „Stinger”. Specialiştii Kia au lucrat la dezvoltarea acestei maşini aproape cinci ani şi au avut ca punct de pornire, din punct de vedere stilistic, prototipul GT.

Kia Stinger beneficiază de un motor V6 twin-turbo de 3,3 litri, în stare să dezvolte 335 CP şi să permită accelerarea de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde. În plus, clienţii vor putea opta şi pentru propulsorul turbo pe benzină, de 2 litri, cu patru cilindri.

Lexus

 • Lexus LS

Marca japoneză Lexus a prezentat oficial cea de-a cincea generaţie a sedanului vârf de gamă LS cu prilejul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Detroit. Structura sa este asigurată de o versiune extinsă a noii arhitecturi globale dedicate maşinilor de lux (GA-L), motiv pentru care cântăreşte cu 90 kg mai puţin decât generaţia anterioară. Maşina dispune de o înfăţişare îndrăzneaţă, cu o siluetă asemănătoare unui coupé, precum şi de numeroase tehnologii inovatoare, printre ele aflându-se şi funcţia de deplasare semi-autonomă.

Lexus a expus la Detroit varianta LS 500, prevăzută cu un motor V6 twin-turbo de 3,5 litri care dezvoltă 409 CP şi un cuplu maxim de 600 Nm.

Mazda

 • Mazda CX-5

Vedeta standului Mazda din cadrul ediţiei recente a Salonului Auto de la Detroit a fost cea de-a doua generaţie a modelului CX-5. Maşina beneficiază de o înfăţişare nouă, creată tot pe baza limbajului de design Kodo. Propulsia sa este asigurată de un motor diesel SkyActiv-D 2.2 sau de unităţile pe benzină, cu injecţie directă, SkyActiv-G 2.0, respectiv SkyActiv-G 2.5. Noua Mazda CX-5 va ajunge în Europa în acest an.

Mercedes-Benz

 • Mercedes-Benz Clasa E Coupé

 • Mercedes-Benz GLA facelift

 • Mercedes-Benz Clasa S Coupé Night Edition

După ce anul trecut a ales Salonul Auto de la Detroit pentru a dezvălui noua generaţie a Clasei E, Mercedes-Benz a optat şi în 2017 pentru acest important eveniment ca să prezinte cea mai recentă versiune a Clasei E Coupé. Vehiculul beneficiază de proporţii perfecte, având 4.826 mm lungime, 1.860 mm lăţime, 1.430 mm înălţime şi un ampatament de 2.873 mm. El este disponibil în premieră cu propulsorul diesel cu patru cilindri capabil să genereze 194 CP, cu un consum mediu de combustibil de 4 litri/100 km şi emisii de CO2 de 106 g/km, instalat sub capota derivatei E 220 d.

Cel mai mic SUV din linia de produse Mercedes-Benz a primit un facelift amplu, iar versiunea sa actualizată şi-a făcut debutul public la Detroit. Vârful gamei GLA este reprezentat de varianta Mercedes-AMG GLA 45 4Matic, prevăzută cu un propulsor turbo de 2 litri, cu patru cilindri, în stare să genereze 381 CP şi un cuplu maxim de 475 Nm, suficient pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde.

Totodată, Mercedes-Benz a prezentat versiunea Night Edition a Clasei S Coupé, echipată cu elemente exterioare care îl diferenţiază de modelul standard, cum ar fi grila neagră a radiatorului, separată în două porţiuni egale de o bandă metalică, sau jantele negre din aliaj ultrauşor, cu diametrul de 20 inch, furnizate de AMG.

Nissan

 • Conceptul Nissan Vmotion 2.0

 • Nissan Rogue Sport

Salonul Auto de la Detroit este evenimentul în cadrul căruia marca japoneză Nissan a hotărât să expună noul concept Vmotion 2.0, cu ajutorul căruia prefigurează direcţia stilistică pe care o va aborda în cazul modelelor sale viitoare. Vehiculul este echipat cu noua grilă a radiatorului utilizată de Nissan, pe care compania a instalat-o pentru prima dată în structura celei mai recente generaţii Micra.

Cu prilejul Salonului Auto de la Detroit, Nissan a adus pe piaţa nord-americană crossover-ul comercializat în celelalte regiuni ale lumii sub denumirea „Qashqai”. Clienţii din SUA vor avea de acum la dispoziţie modelul Nissan Rogue Sport, despre care anunţă că nu este doar o versiune a compactului Rogue, ci un automobil complet diferit, cu un ampatament mai mic şi opţiuni de motorizare distincte.

Smart

 • Smart Electric Drive

Odată cu lansarea noii generaţii de modele, Smart a devenit singurul producător auto din lume care îşi oferă toată gama de automobile atât echipate cu motoare cu ardere internă, cât şi în versiuni pur electrice. Noul Smart ForTwo Coupe Electric Drive poate fi achiziţionat, pe piaţa din SUA, începând din primăvara acestui an, în timp ce livrările noului ForTwo Cabrio Electric Drive vor debuta în vară.

Subaru

 • Subaru WRX

Producătorul auto japonez Subaru a dezvăluit cele mai noi versiuni ale modelelor WRX şi WRX STI, care se bucură acum de o înfăţişare mai agresivă, susţinută prin noua grilă a radiatorului şi noul design al blocurilor optice. Opţiunile de motorizare au rămas aceleaşi, dar Subaru a efectuat unele modificări pentru a le îmbunătăţi performanţele şi dinamica.

Toyota

 • Toyota Camry

Modelul Toyota Camry se bucură de un succes impresionant pe piaţa nord-americană şi a ajuns deja la cea de-a opta generaţie. Maşina se bazează pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) şi promite să fie mai confortabilă şi mai dinamică. Propulsia se realizează cu ajutorul unui motor de 2,5 litri cu patru cilindri sau al unei unităţi V6 de 3,5 litri, ambele conectate la o transmisie automată cu opt trepte de viteză.

Volkswagen

 • Conceptul Volkswagen I.D. Buzz

 • Volkswagen Tiguan Allspace

 • Volkswagen Atlas R-Line

Cel de-al doilea concept electric din familia I.D. a fost prezentat de Volkswagen cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, după hatchback-ul compact dezvăluit în luna septembrie, la Paris. Este vorba despre I.D. Buzz, un Microbus al zilelor noastre care face legătura între originile mărcii Volkswagen şi viitorul său în segmentul electric. Conceptul I.D. Buzz se bazează pe o versiune extinsă a platformei MEB-XL şi are 4,94 metri lungime, 1,97 metri lăţime şi 1,96 metri înălţime, cu un ampatament de 3,3 metri, oferind astfel un spaţiu interior extrem generos.

Un alt debut important al Salonului Auto de la Detroit este cel al versiunii Volkswagen Tiguan Allspace. Vehiculul bazat pe arhitectura MQB are 4,7 metri lungime şi un ampatament de 2,79 metri, punând la dispoziţia clienţilor şi un al treilea rând de scaune. Propulsia lui este asigurată de un motor turbo TSI de 2 litri, cu injecţie directă, care dezvoltă 184 CP şi un cuplu maxim de 300 Nm. Unitatea este conectată la un sistem de tracţiune faţă şi o transmisie automată cu opt trepte de viteză, dar poate fi însoţită opţional şi de tehnologia 4Motion.

De asemenea, Volkswagen a dezvăluit la Detroit versiunea sportivă R-Line a noului SUV de mari dimensiuni Atlas, creat în special pentru clienţii din America de Nord. Această maşină beneficiază de câteva elemente exterioare prin intermediul cărora se doreşte scoaterea în evidenţă a laturii dinamice.

Volvo

 • Volvo V90 Cross Country

Cu ocazia ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Detroit, compania suedeză Volvo a anunţat că va pune la dispoziţia clienţilor din SUA doar versiunea Cross Country a noului V90, nu şi pe cea standard, ca urmare a faptului că locuitorii acestei ţări nu au manifestat un interes prea mare faţă de break-uri în ultimii ani.

În plus, Volvo a oferit noi detalii despre programul „Drive Me”, cu ajutorul căruia îşi propune să lanseze primul său vehicul complet autonom până în anul 2021.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite