autoplay
A aparut numarul 140
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
1koleos_resize_1503241798
25 Iulie 2017
Noul Koleos este expresia noului design Renault

Noul Koleos preia noua linie de design Renault, deja utilizată pentru restilizarea întregii game. La fel ca Talisman, Koleos este un vehicul de segment D şi reprezintă vârful de gamă Renault, preţurile sale pornind de la 30.500 de euro (TVA inclusă). Stilul său exterior reflectă această poziţionare. Semnătura luminoasă din faţă, în forma literei C („C-Shape”), se prelungeşte dincolo de blocurile optice – precum la Talisman – fapt care îi conferă şi mai multă putere. În spate, stopurile de zi, precum şi cele de noapte sunt dotate cu tehnologie Edge Light care conferă un efect 3D pentru o lumină cât mai naturală, perfect vizibilă de aproape, dar şi de la distanţă. Adăugarea elementelor cromate, mai strălucitoare, din partea frontală şi de pe aripa vehiculului îmbunătăţesc calitatea percepută, iar cele din partea inferioară a barei de protecţie spate conturează evacuarea dublă şi reprezintă un element ornamental distinctiv.

Tehnologia ALL MODE 4x4-i a noului model a fost deja dovedită pe milioane de vehicule ale Alianţei Renault-Nissan, vândute în întreaga lume. Acest sistem de transmisie integrală asigură monitorizarea constantă a aderenţei, pentru a oferi tracţiunea ideală în toate situaţiile.

Spre deosebire de mulţi concurenţi, Koleos propune un control care permite şoferului să aleagă modul de transmisie. Utilizarea sa este foarte simplă: o comandă în partea stângă a volanului permite schimbarea între „2WD”, „4WD AUTO” şi exclusiv „4WD LOCK”.

În oferta de comercializare găsim motorul diesel 2.0 dCi de patru cilindri şi 16 valve, echipat cu un turbocompresor cu geometrie variabilă, o şină de combustibil presurizat la 1600 bari şi injectoare piezo-electrice. Acest motor dezvoltă o putere de 175 CP la 3750 rpm şi un cuplu de 380 Nm pe un interval de 2000 la 3000 rpm.

Noul Koleos este cuplat la transmisia automată X-Tronic (2WD sau 4WD). Acesta transmisie automată este proiectată pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea şi consumul în comparaţie cu o transmisie automată convenţională. Spre deosebire de cutiile CVT anterioare, cutia X-Tronic a Noului Koleos reproduce comportamentul cutiilor automate cu rapoarte multiple în cazul acceleraţiilor puternice. În acelaşi timp, această transmisie optimizează confortul în cazul unei variaţii de viteză, ca de exemplu, în blocaje de trafic. Rezultatul este un răspuns instantaneu în timpul accelerării active, mai lin, oferind o experienţă de condus mai silenţioasă şi un consum îmbunătăţit la viteză constantă.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite